Ρομπέν των Δασών

1,5

Ο μύθος του κουκουλοφόρου υπερασπιστή των αδυνάτων εκμοντερνίζεται άστοχα και αντιθεαματικά, φορτωμένος με μια οργισμένη αντικαπιταλιστική και αντιπολεμική αλληγορία στα όρια της παρωδίας.

Ρομπέν των Δασών

Οκτώ χρόνια μετά την τελευταία εμφάνιση του Ρομπέν των Δασών στη μεγάλη οθόνη, σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ, ο διαχρονικός βρετανικός μύθος του κουκουλοφόρου υπερασπιστή των αδυνάτων επιστρέφει σε μια νεανικότερη και... πολιτικότερη εκδοχή διά χειρός του τηλεοπτικού Ότο Μπάθερστ («Peaky blinders», «Black mirror»). Σύμφωνα με αυτήν, όταν ο νεαρός λόρδος του Λόξλεϊ επιστρέφει από τις Σταυροφορίες, βρίσκει τη γη του κατασχεμένη από τον σερίφη του Νότιγχαμ και την αγαπημένη του Μάριον στην αγκαλιά ενός άλλου άντρα. Ένας παλιός γνωστός του από τον πόλεμο όμως προσφέρεται να τον βοηθήσει με έναν ανορθόδοξο τρόπο.

Τα γνωστά κατορθώματα του μεσαιωνικού επαναστάτη εκμοντερνίζονται άστοχα και αντιθεαματικά, με μια εικονογραφία που παραπέμπει άλλοτε διακριτικά (τα βέλη μοιάζουν με σφαίρες) και άλλοτε άτσαλα (οι στολές των «κακών») σε ένα δυσοίωνο σήμερα. Και σαν να μην της έφταναν μια παιδαριώδης πλοκή γεμάτη απιθανότητες και μια χαοτική αφήγηση, έρχεται μια οργισμένη αντικαπιταλιστική και αντιπολεμική αλληγορία να σπρώξει αυτήν την αποτυχημένη περιπέτεια εποχής στα όρια της παρωδίας.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 116΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρομπέν των Δασών

Robin Hood
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 116 '
  • Ότο Μπάθερστ

Επιστρέφοντας από τις Σταυροφορίες, ο νεαρός λόρδος του Λόξλεϊ βρίσκει τη γη του κατασχεμένη από τον σερίφη του Νότιγχαμ και την αγαπημένη του Μάριον στην αγκαλιά ενός άλλου άντρα. Ένας παλιός γνωστός του από τον πόλεμο όμως προσφέρεται να τον βοηθήσει με έναν ανορθόδοξο τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι 30 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στους κινηματογράφους το φθινόπωρο

Εξαιρετικά χορταστικοί προβλέπονται οι επόμενοι μήνες καθώς οι μαρκίζες γεμίζουν με πολυαναμενόμενους τίτλους, τους οποίους βλέπουμε χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Multiple Stops του Uber Taxi.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
17/09/2025

Ένας "Μυστικός Πράκτορας" στις 31ες Νύχτες Πρεμιέρας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας παρουσιάζει τη νέα ταινία του εικονοκλάστη σκηνοθέτη Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιο.

Το CineDoc ανοίγει αυλαία με το ντοκιμαντέρ 'Τάκης.' για τον ιδρυτή του Takis Shelter

Με μια ταινία αφιερωμένη στη δύναμη της αγάπης προς τα ζώα και την ιστορία του Τάκη Προεστάκη, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc ξεκινά τη νέα του σεζόν.

Το "Έχω Κάτι να Πω" επιστρέφει στα θερινά

Η φιλοσοφική κωμωδία του Στράτου Τζίτζη με τον Αντίνοο Αλμπάνη ξεκινάει από την Παρασκευή 19/9 και για οκτώ μέρες ένα roadshow στους καλοκαιρινούς κινηματογράφους της Αθήνας.

Η απώλεια του οσκαρικού Ρόμπερτ Ρέντφορντ σηματοδοτεί τέλος εποχής

Ο εμβληματικός Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Οι σταθμοί της αξιοζήλευτης (ζωής και) καριέρας του Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Τα γεγονότα που καθόρισαν τον κορυφαίο ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη 18/09

Όλα όσα καταφθάνουν προσεχώς στις μαρκίζες των open air και μη κινηματογράφων.