Οι Άντρες δεν Κλαίνε

2

Ένα θεατρικής λογικής ψυχόδραμα με ενδιαφέρουσες εξάρσεις, δυναμικές ερμηνείες και προβλέψιμη μέχρι τη (συμφιλιωτική) λεπτομέρειά του κατάληξη.

Οι Άντρες δεν Κλαίνε

Ένα θεατρικής λογικής ψυχόδραμα με ενδιαφέρουσες εξάρσεις, δυναμικές ερμηνείες και προβλέψιμη μέχρι τη (συμφιλιωτική) λεπτομέρειά του κατάληξη.

Οι Άντρες δεν Κλαίνε - εικόνα 1

Βραβευμένο σε μια σειρά από διεθνή φεστιβάλ, ανάμεσά τους και του Κάρλοβι Βάρι, το μυθοπλαστικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Βόσνιου Άλεν Ντρλιέβιτς ακουμπά το δάχτυλό του επί των ακόμη ανοιxτών τραυμάτων του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου. Θέλοντας να τα ξαναφέρει στην επιφάνεια με τον πιο προφανή τρόπο δραματικά, συγκεντρώνει σε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο –δεκαπέντε χρόνια μετά το τέλος του πολέμου– μια ομάδα βετεράνων από όλες τις εμπλεκόμενες χώρες.

Καθώς μοιράζονται τις εμπειρίες τους σε μια σειρά από ομαδικές συνεδρίες, επιχειρούν να ξεπεράσουν τα ακόμη νωπά τραύματά τους, σε ένα θεατρικής λογικής ψυχόδραμα με ενδιαφέρουσες εξάρσεις, δυναμικές ερμηνείες και προβλέψιμη μέχρι τη (συμφιλιωτική) λεπτομέρειά του κατάληξη. Και μπορεί αυτή να μην είναι αφελώς ρόδινη, δεν θα μπορούσε όμως να είναι και πιο συγκαταβατική, πολιτικά, ιστορικά και κινηματογραφικά.

Βοσνία, Σλοβενία. 2017. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Άντρες δεν Κλαίνε

Muskarci ne Placu / Men Don't Cry
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 98 '
  • Άλεν Ντρλέβικ

Δεκαπέντε χρόνια μετά τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο βετεράνοι από όλες τις εμπλεκόμενες χώρες συγκεντρώνονται σε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο. Καθώς μοιράζονται τις εμπειρίες τους, επιχειρούν να ξεπεράσουν τα ακόμη νωπά τραύματά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
22/09/2022

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου

Το American dream ως αστικός εφιάλτης και ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν ξέρει να διαχειριστεί, σεναριακά και σκηνοθετικά, τις ιδέες του, οδηγούμενο σε μια αυτοκαταστροφική, παρωδιακή σχεδόν κορύφωση.

Η Συγκάλυψη

Τυπικό - ατμοσφαιρικό και κοινωνικά καταγγελτικό - Nordic noir, βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά "Τμήμα Q" του Γιούσι Άντλερ – Όλσεν. Έχουν προηγηθεί τέσσερις δανέζικες ταινίες (2013-18) με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Ο Ντογκτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες

Οι "Τρεις σωματοφύλακες" διασκευάζονται σε μια διασκεδαστικά παιδική, καρτούν εκδοχή, πιστή στο περιπετειώδες πνεύμα του Αλέξανδρου Δουμά.

Αδελαΐδα

Λιγοστοί διάλογοι, ατμοσφαιρικά πλάνα (σε γήινα, σαθρά χρώματα) και μια αίσθηση αδυναμίας φυγής από το – ιστορικό – πεπρωμένο κυριαρχούν στη μελαγχολική ποιητική ελεγεία για έναν αδύνατο έρωτα.