Ο Μικροπόδαρος

Άκακο και συμπαθές παραμύθι του σεναριακά έμπειρου Κάρεϊ Κερκπάτρικ («Πέρα Από το Φράχτη», «Οι Κότες το ’Σκασαν», «Γυρίστε τον Γαλαξία με Ωτοστόπ»), το οποίο θα εντυπωσιάσει μόνο το ανήλικο κοινό.

Ο Μικροπόδαρος

Άκακο και συμπαθές παραμύθι του σεναριακά έμπειρου Κάρεϊ Κερκπάτρικ («Πέρα Από το Φράχτη», «Οι Κότες το ’Σκασαν», «Γυρίστε τον Γαλαξία με Ωτοστόπ»), το οποίο θα εντυπωσιάσει μόνο το ανήλικο κοινό.

Ο Μικροπόδαρος - εικόνα 1

Animation της μιας ιδέας, ο «Μικροπόδαρος» αντιστρέφει το μύθο του Γέτι και... ιδού: στην απομονωμένη κοινωνία των Γέτι όποιος αμφισβητεί τις προαιώνιες, γραμμένες στην πέτρα παραδόσεις και πεποιθήσεις εξορίζεται από τη φυλή. Αυτό, λοιπόν, παθαίνει και ο Μίγκο, ο οποίος πέφτει πάνω σε έναν... άνθρωπο κι επιμένει στην ύπαρξη «μικροπόδαρων». Κανείς –ή σχεδόν κανείς– δεν τον πιστεύει κι εκείνος ξεκινά μια περιπετειώδη οδύσσεια για να λάμψει η αλήθεια, η οποία περιλαμβάνει παρεξηγήσεις, έρωτες, κυνηγητά, καταστροφές, χορό, τραγούδι και πολύ χιόνι.

Μια κριτική των media συμπληρώνει το άκακο και συμπαθές παραμύθι του σεναριακά έμπειρου Κάρεϊ Κερκπάτρικ («Πέρα Από το Φράχτη», «Οι Κότες το ’Σκασαν», «Γυρίστε τον Γαλαξία με Ωτοστόπ»), το οποίο θα εντυπωσιάσει μόνο το ανήλικο κοινό.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά και σε 3D.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Μικροπόδαρος

Smallfoot
2
  • Animation
  • 2018
  • Διάρκεια: 96 '
  • Κάρεϊ Κερκπάτρικ

Ο Μίγκο είναι ένας νεαρός Γέτι που συναντά έναν άνθρωπο, κάτι το οποίο δεν είναι γραμμένο πουθενά στις ιερές πέτρες της φυλής. Εκείνος επιμένει στην ύπαρξη μικροπόδαρων κι εξορίζεται από την ορεινή κοινότητα, ξεκινώντας μια περιπετειώδη οδύσσεια για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

To 5o Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου επιστρέφει στην Αθήνα

Προβολες ταινιών, μικρού και μεγάλου μήκους, καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, συζητήσεων και εργαστηρίων, σε παρουσιάσεις νέων καινοτόμων οπτικοακουστικών έργων που εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη δική μας ταυτότητα, θέση και σχέση με την αποαποικιοποίηση.

27/09/2022

Τα "Minions" προσπαθούν να διασκεδάσουν τη φθινοπωρινή μελαγχολία των κινηματογραφικών αιθουσών

Στην έκτη εβδομάδα του, το σίκουελ του πασίγνωστου animation επανήλθε στην κορυφή του ελληνικού box office, μπροστά από το άνοιγμα του θρίλερ "Μην Ανησυχείς Αγάπη μου".

Τα καλύτερα έρχονται για το Animasyros

Παρακολουθήσαμε το διεθνές φεστιβάλ animation με έδρα την Ερμούπολη αφήνοντάς μας υποσχέσεις για το μέλλον.

"Αnimation Storytelling Workshop" ή αλλιώς, τα πάντα για να φτιάξεις το τέλειο animation

Ένα εντατικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που προσφέρει όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για την εξέλιξη των επαγγελματιών του animation.

Τα βραβεία του 15ου Animasyros 2022

Δείτε όλους τους νικητές του διεθνούς φεστιβάλ animation της Σύρου.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/9

Μια επική περιπέτεια και τέσσερις ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ο Ομάρ Ελ Ζοχάιρι κάνει την πατριαρχία "Φτερά και Πούπουλα"

Συνομιλούμε με το σκηνοθέτη του πρωτότυπου αιγυπτιακού δράματος όπου ο Μαγικός ρεαλισμός συναντά κοινωνική καταγγελία.