Η Τζούλιετ, Γυμνή

2

Μία σπιρτόζικων διαλόγων, αλλά απλής πλοκής και συμβατικής εξέλιξης ρομαντική κομεντί, βασισμένη σε μπεστ σέλερ του Νικ Χόρνμπι («High Fidelity», «Για Ένα Αγόρι»).

Η Τζούλιετ, Γυμνή

Μία σπιρτόζικων διαλόγων, αλλά απλής πλοκής και συμβατικής εξέλιξης ρομαντική κομεντί, βασισμένη σε μπεστ σέλερ του Νικ Χόρνμπι («High Fidelity», «Για Ένα Αγόρι»).

Η Τζούλιετ, Γυμνή - εικόνα 1

Επιτυχημένος συγγραφέας και δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος, ο Βρετανός Νικ Χόρνμπι συνήθως αφήνει τις διασκευές των μυθιστορημάτων του σε άλλους («High Fidelity», «Για Ένα Αγόρι»), αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη σεναριακή προσαρμογή λογοτεχνικών έργων άλλων («Μια Κάποια Εκπαίδευση», «Brooklyn»). Έτσι το γραμμένο το 2009 μυθιστόρημα «Η Τζούλιετ, γυμνή» (εκδ. Πατάκη) μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη διά χειρός του Τζιμ Τέιλορ (Όσκαρ για το «Πλαγίως»), μόνιμου συνεργάτη του Αλεξάντερ Πέιν, της σκηνοθέτιδας Ταμάρα Τζένκινς («The Savages») και της παραγωγού Εβγκένια Πέρετζ («Our Idiot Brother»).

Η Τζούλιετ, Γυμνή - εικόνα 2

Οι τρεις τους μένουν πιστοί στο βασικό στόρι του βιβλίου του Χόρνμπι, εμπλουτίζοντάς το με μάλλον επιτυχημένες μικρο-παρεμβάσεις, όπως η λεσβία αδερφή της πρωταγωνίστριας. Η τελευταία είναι η Άνι, μια χαμηλών τόνων διευθύντρια ενός επαρχιακού αγγλικού μουσείου, η οποία διατηρεί μακροχρόνια σχέση με τον Ντάνκαν, καθηγητή πανεπιστημίου και φανατικό θαυμαστή του εξαφανισμένου από την επικαιρότητα Αμερικανού ροκ σταρ Τάκερ Κρόου. Όταν ένα σπανιότατο demo από το πρώτο LP του φτάνει στα χέρια του ζευγαριού, μια αρνητική διαδικτυακή κριτική της Άνι φέρνει τον Κρόου σε επαφή μαζί της. Κι ενώ οι δυο τους αρχίζουν μια εξομολογητική αλληλογραφία, ο Ντάνκαν ανακοινώνει στην Άνι πως την έχει απατήσει με μια συνάδελφό του...

Ενήλικοι οι οποίοι αρνούνται να... ενηλικιωθούν, καλλιτέχνες που δεν έχουν επαφή με το έργο τους και τα αιώνια συναισθηματικά μπερδέματα των δύο φύλων περιπλέκονται με διασκεδαστικό φόντο την ποπ κουλτούρα, η οποία δίνει πολλές ασίστ για σπιρτόζικες ατάκες και διασκεδαστικούς διαλόγους. Η βασική πλοκή όμως παραμένει απλή κι εξελίσσεται με τον πιο συμβατικό τρόπο, παγιδεύοντας αυτήν την ανάλαφρη ρομαντική κομεντί στα –βρετανικής κοπής– ανιαρά κλισέ του είδους.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: ODEON/AUDIOVISUAL.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Τζούλιετ, Γυμνή

Juliet, Naked
2
  • Κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 105 '
  • Τζέσι Πέρετζ

Η Άνι διατηρεί μακροχρόνια σχέση με τον Ντάνκαν, φανατικό θαυμαστή του εξαφανισμένου από την επικαιρότητα ροκ σταρ Τάκερ Κρόου. Μέχρι που ένα post στο διαδίκτυο θα φέρει τον τελευταίο σε επαφή με την Άνι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.