Στις Τρεις Κορυφές

2

Έξυπνα σκηνοθετημένο δράμα με υποβλητικές ερμηνείες και χαμηλότονη ατμόσφαιρα, το οποίο καταντά μονότονο όταν εξαντλήσει τις ιδέες του και φθαρεί από την επανάληψή τους.

Στις Τρεις Κορυφές

Έξυπνα σκηνοθετημένο δράμα με υποβλητικές ερμηνείες και χαμηλότονη ατμόσφαιρα, το οποίο καταντά μονότονο όταν εξαντλήσει τις ιδέες του και φθαρεί από την επανάληψή τους.

Στις Τρεις Κορυφές - εικόνα 1

Για τη δεύτερη σκηνοθετική του δουλειά ο Γερμανός σκηνοθέτης Γιάν Ζάμπεϊλ ταξιδεύει στους εκθαμβωτικής ομορφιάς Δολομίτες, όπου μια πρόσφατα διαζευγμένη γυναίκα με τον γιο και τον σύντροφό της περνούν ολιγοήμερες διακοπές στα χιονισμένα βουνά. Ο άντρας θα επιχειρήσει να πλησιάσει το παιδί και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, οι απρόβλεπτες αντιδράσεις του αγοριού όμως θα φέρουν τη σχέση τους στα άκρα.

Στις Τρεις Κορυφές - εικόνα 2

Ο Ζάμπεϊλ κάνει πολύ καλή δουλειά στο να δημιουργήσει μια χαμηλότονη ατμόσφαιρα όπου σιγοβράζει η ένταση, η οποία κρύβεται πίσω από τα χαμογελαστά πρόσωπα των ηρώων, αλλά και να σκαρφιστεί ενδιαφέροντες, πολύπλοκους χαρακτήρες. Διαχειρίζεται έξυπνα το άγχος αποχωρισμού που βιώνει ο ήρωας του Άριαν Μοντγκόμερι, ενώ ο Αλεξάντερ Φέλινγκ παραδίδει μια υποβλητική ερμηνεία στον ρόλο ενός άντρα πρόθυμου να αναλάβει τις ευθύνες της πατρότητας.

Με την Μπεζό να βρίσκεται διακριτικά στο φόντο, η σχέση Φέλινγκ - Μοντγκόμερι γίνεται το δυνατό στοιχείο της ταινίας, η οποία όμως εξαντλεί γρήγορα τις ιδέες της και καταντά μονότονη, καθώς από ένα σημείο κι έπειτα απλώς επαναλαμβάνεται. Ακόμη και στο τελευταίο μέρος της, όταν πια παίρνει διαστάσεις θρίλερ επιβίωσης, ο Ζάμπεϊλ δεν κάνει εκείνες τις επιλογές που θα μπορούσαν να κάνουν την ταινία να ξεχωρίσει. Αντιθέτως, φέρνει στο προσκήνιο τη σημασία της εμπιστοσύνης και την ολέθρια πίεση που δέχονται τα μέλη μιας οικογένειας όταν αυτή κλονίζεται, θεματικές τις οποίες έχουμε δει πολλάκις στο σινεμά και ανά περιπτώσεις με μεγαλύτερη επιτυχία. Αξιοπρόσεκτη, λοιπόν, η ταινία του Γερμανού σκηνοθέτη, όχι όμως και αξιομνημόνευτη.

Ιταλία, Γερμανία. 2017. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Στις Τρεις Κορυφές

Three Peaks
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 94 '
  • Γιάν Ζάμπεϊλ

Οι προσπάθειες ενός άντρα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του γιου της συντρόφου του, καθώς βρίσκονται σε διακοπές στο βουνό, οδηγούνται στα άκρα και οι συνέπειες είναι τραγικές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.