Η Καλόγρια

Ιστορικές ανακρίβειες και σεναριακές αστοχίες βρίσκουν το ταίρι τους σε αυτό το σκηνοθετικά μετέωρο spin off της ταινίας «Κάλεσμα 2», που εξελίσσεται σε ένα φτωχό b-movie με ύφος παρωδίας.

Η Καλόγρια

Ιστορικές ανακρίβειες και σεναριακές αστοχίες βρίσκουν το ταίρι τους σε αυτό το σκηνοθετικά μετέωρο spin off της ταινίας «Κάλεσμα 2», που εξελίσσεται σε ένα φτωχό b-movie με ύφος παρωδίας.

Η Καλόγρια - εικόνα 1

Αν η δαιμονική καλόγρια από το «Κάλεσμα 2» έχει στοιχειώσει κι εσάς, ήρθε η ώρα να μάθετε την προϊστορία της... Ταξιδεύουμε λοιπόν στη Ρουμανία του ’50, όταν η αυτοκτονία μιας καλόγριας σε μια απομονωμένη μονή υποχρεώνει το Βατικανό να στείλει εκεί έναν έμπειρο ιερέα και μια ασκούμενη μοναχή.

Έχοντας ως δραματουργικό άλλοθι τους ανατριχιαστικούς μύθους που αφορούν τη μονή Κέρτσα, όπου διαδραματίζεται η ταινία, ο σεναριογράφος των δύο «Annabelle» Γκάρι Ντάουμπερμαν αδιαφορεί για τα πραγματικά γεγονότα. Για το ότι λ.χ. η καθολική εκκλησία της Ρουμανίας είχε ενσωματωθεί στην ορθόδοξη με απόφαση του κομμουνιστικού καθεστώτος και άρα ήταν αδύνατες η λειτουργία μιας μονής και η αποστολή οποιου­δήποτε από το Βατικανό στη χώρα, καθώς θεωρούνταν εθνικός εχθρός.

Ακόμη κι αν παραβλεφθεί αυτή η αστοχία όμως, ο εκκωφαντικά απών σκηνοθέτης Κόριν Χάρντι φροντίζει η ταινία να εξελιχτεί σε φτωχό b-movie, με τις διάσπαρτες χιουμοριστικές πινελιές να εκτινάσσονται ενοχλητικά, δίνοντας έτσι στη δράση ύφος αθέλητης παρωδίας.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 118΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Καλόγρια

The Nun
0,5
  • Τρόμου
  • 2018
  • Διάρκεια: 118 '
  • Κόριν Χάρντι

Η αυτοκτονία μιας καλόγριας σε μοναστήρι της Ρουμανίας υποχρεώνει το Βατικανό να στείλει εκεί έναν έμπειρο ιερέα και μια ασκούμενη μοναχή για να διερευνήσουν την υπόθεση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επόμενη στάση: οι πέντε τοπ περιπέτειες σε τρένα

Με αφορμή την πρεμιέρα του "Bullet Train" (Ντέιβιντ Λιτς), διαλέγουμε τις καλύτερες ταινίες δράσης πάνω σε ράγες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/08/2022

Bullet Train

Καταιγιστική χορογραφία βίας, χαβαλέ και σινεφιλίας της σχολής "John Wick". Κατά περίπτωση διασκεδαστική, αλλά μπουκωμένη με αφηγηματικά τρικ που από ένα σημείο και μετά απλώς επαναλαμβάνονται αυτάρεσκα.

Επίσημη Συμμετοχή

Μια πικρή σάτιρα του ναρκισσισμού που διέπει τον καλλιτεχνικό κόσμο, η οποία παρά το ακτινοβόλο χάρισμα των απολαυστικών πρωταγωνιστών της μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων, δείχνοντας αναποφάσιστη ως προς τις προθέσεις της.

Atlantic City

Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας και πέντε οσκαρικές υποψηφιότητες για μια τρυφερά πικρή ελεγεία πάνω στο τέλος μιας (αμερικανικής) εποχής.

Διακοπές με την Οικογένεια

Ο πετυχημένος stand-up κωμικός Τζο Κόι εμπνέεται από την αληθινή ζωή του για μια ελάχιστα αστεία, αφόρητα κοινότοπη και ξέχειλη από κλισέ φάρσα.

Το Μαγαζάκι της Κεντρικής Οδού

Μια από τις εμβληματικές ταινίες του τσεχοσλοβακικού νέου κύματος, βραβευμένη με ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Ένα γαλλικό βιογραφικό δράμα στην κορυφή του ελληνικού box office

Ο Ιούλιος αποχαιρέτισε τα θερινά σινεμά με χλιαρές εντυπώσεις και το "Άιφελ" ως εμπορικότερη ταινία του τετραημέρου.