Τσε: Ο Αργεντίνος

3

Επιβλητική η ερμηνεία του Μπενίσιο ντελ Τόρο ως Τσε, εντυπωσιακή σκηνοθεσία από τον Σόντερμπεργκ, ο οποίος συνδυάζει το ντοκιμαντέρ με το πολεμικό έπος, αλλά οι αδυναμίες της ταινίας την απορυθμίζουν αισθητά.

Τσε: Ο Αργεντίνος

Επιβλητική η ερμηνεία του Μπενίσιο ντελ Τόρο ως Τσε, εντυπωσιακή σκηνοθεσία από τον Σόντερμπεργκ, ο οποίος συνδυάζει το ντοκιμαντέρ με το πολεμικό έπος, αλλά οι αδυναμίες της ταινίας την απορυθμίζουν αισθητά.

Τσε: Ο Αργεντίνος - εικόνα 1

Πριν από μία δεκαετία, αμέσως μετά το χλιδάτο σίκουελ «Η Συμμορία των Δεκατριών» (2007), ο ιδιοσυγκρασιακός Στίβεν Σόντερμπεργκ («Σεξ, Ψέματα και Βιντεοταινίες») καταπιάστηκε με την αυτοβιογραφία του εμβληματικού Ερνέστο Γκεβάρα και τη μεταφορά της στη μεγάλη οθόνη σε δύο μέρη. Στο πρώτο εστιάζει στην καθοριστική γνωριμία του με τον Φιντέλ Κάστρο και τη διεξαγωγή του αντάρτικου στα βουνά της Κούβας.

Ο Μπενίσιο ντελ Τόρο ξεχωρίζει εξαρχής με την επιβλητική ερμηνεία του, μία από τις καλύτερες στην καριέρα του, ενώ η σκηνοθεσία του Σόντερμπεργκ εντυπωσιάζει μια και συνδυάζει το ντοκιμαντέρ με το πολεμικό έπος, γεγονός που του επιτρέπει να επικεντρωθεί στη στρατιωτική πλευρά του Τσε. Το εξιδανικευμένο πορτρέτο του, ωστόσο, καθώς και η απεικόνιση των δια­δοχικών ­νικών των ανταρτών αποδυναμώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Γαλλία, Ισπανία, ΗΠΑ. 2008. Διάρκεια: 134΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Τσε: Ο Αργεντίνος

Che: Part One
3
  • Βιογραφική
  • 2008
  • Διάρκεια: 134 '
  • Στίβεν Σόντερμπεργκ

Το πρώτο μέρος της βιογραφίας του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, το οποίο εστιάζει στην καθοριστική γνωριμία του με τον Φιντέλ Κάστρο και τη διεξαγωγή του αντάρτικου στα βουνά της Κούβας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Tο πολύτιμο έργο του Γιώργου Τασιούλα στο Comicdom CON Athens 2024

Μέρος του πολυποίκιλου και εντυπωσιακού έργου του αναδεικνύεται στην έκθεση "Το Σύμπαν του Tass" που συνοδεύεται από τη δίγλωσση (ελληνικά/αγγλικά) έκδοση "The Tass Book | The Art of Storyboard".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

Άνοιξαν τα θερινά σινεμά της Αθήνας! Δείτε την αναλυτική λίστα

Ξεκινά επισήμως η καλοκαιρινή περίοδος για τους υπαίθριους κινηματογράφους της πόλης που ανάβουν αυτήν την εβδομάδα τους προβολείς τους.

Ρότζερ Κόρμαν (1926-2024): Ξαναβλέποντας τη "Μάσκα του Κόκκινου Θανάτου"

Ο βασιλιάς των b-movies αποχαιρέτησε τα εγκόσμια στα 98 του, άφησε, όμως, πολλά να θυμόμαστε. Μεταξύ τους και μια παθιασμένη ματιά στο θρυλικό διήγημα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε, που έδωσε μια ταινία υπέροχη μες τις ατέλειές της, η οποία γιορτάζει φέτος τα δικά της 60 χρόνια.

Το τρέιλερ του "Megalopolis" υπόσχεται μια οπτική φαντασμαγορία

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μας συστήνει στον πληθωρικό και αισθητικά καθηλωτικό κόσμο της νέας ταινίας του.

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.