Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας

3,5

Μια δεξιοτεχνικά γραμμένη, επίκαιρη πολιτική σάτιρα, αβίαστα ξεκαρδιστική και ταυτόχρονα γλυκά ρομαντική.

Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας

Μια δεξιοτεχνικά γραμμένη, επίκαιρη πολιτική σάτιρα, αβίαστα ξεκαρδιστική και ταυτόχρονα γλυκά ρομαντική, στην οποία το πολιτικό καθήκον συγκρούεται με τη ζάλη ενός κεραυνοβόλου έρωτα.

Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας - εικόνα 1

Λίγο πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ένας αγρότης αποφασίζει να δολοφονήσει τον Μουσολίνι με τη βοήθεια μιας αναρχικής ιερόδουλης. Εκείνος όμως θα ερωτευτεί μια συνάδελφό της, γεγονός που περιπλέκει την εκτέλεση της αποστολής. Στη δεύτερη σερί συνεργασία της με τους Τζιανίνι και Μελάτο μετά το «Μίμης ο Σιδεράς», η Βερτμίλερ υπογράφει άλλη μία δεξιοτεχνικά γραμμένη πολιτική σάτιρα.

Το απελευθερωτικό χιούμορ της προκύπτει από παράλογες καταστάσεις που βγάζουν απίστευτη ενέργεια αλλά και από τις μοναδικές εκφράσεις ενός τρομοκρατημένου Τζιανίνι, ο οποίος νιώθει την επιτακτικότητα του πολιτικού καθήκοντος να συγκρούεται με τη ζάλη ενός κεραυνοβόλου έρωτα. Βαθιά λυρική στις ρομαντικές της στιγμές και αβίαστα ξεκαρδιστική στις κωμικές, η ταινία της Βερτμίλερ αποθεώνει τους ανθρώπους που δεν φοβούνται να θυσιαστούν για ένα σκοπό.

Ιταλία. 1973. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: ROSEBUD.21.

Περισσότερες πληροφορίες

Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας

Film D' Amore E d' Anarchia
3,5
  • Κωμωδία
  • 1973
  • Διάρκεια: 108 '
  • Λίνα Βερτμίλερ

Λίγο πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ένας αγρότης αποφασίζει να δολοφονήσει τον Μουσολίνι με τη βοήθεια μιας αναρχικής ιερόδουλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Χώρα του Θεού

Αιώνιο και εφήμερο συγκρούονται σε ένα μυστικιστικής ατμόσφαιρας, σιωπηλό και εικαστικά εντυπωσιακό χερτζογκικό έπος πάνω στην αυτοκαταστροφική ανθρώπινη ματαιοδοξία και το ακατάλυτο φυσικό μεγαλείο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
26/01/2023

Joyland

Ξεπερνώντας τα μελοδραματικά προσκόμματα, η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα ακτινογραφεί διεισδυτικά την πατριαρχική ασιατική/ μουσουλμανική πραγματικότητα και τα ανίκητα κοινωνικά ταμπού της.

Νοσταλγία

Γκανγκστερικό δράμα με στιβαρή ματιά και παλιομοδίτικη κοψιά, το οποίο διαχειρίζεται με αφηγηματική σιγουριά μια προβλέψιμη ιστορία αναπόδραστου παρελθόντος και επώδυνης νοσταλγίας.

Εκτός Ελέγχου

Καθαρόαιμη περιπέτεια στον αυτόματο πιλότο, η οποία αποφεύγει τις υπερβολικές αναταράξεις, ακολουθώντας ένα συνετά προβλέψιμο μέχρι κεραίας σχέδιο πτήσης.

Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα

Η πραγματικότητα των social media κριτικάρεται εύστοχα μέσα από μια μοντέρνα, anime διασκευή της "Πεντάμορφης και του Τέρατος" που δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ανήλικους θεατές.

Πού μπορείτε να δείτε τις ταινίες που είναι υποψήφιες για Όσκαρ

Ένας αναλυτικός οδηγός για να προλάβετε να δείτε όλα τα φιλμ μέχρι την απονομή των 95ων βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας.

To φεστιβάλ ντοκιμαντέρ "Πέρα από τα Σύνορα" έρχεται στην Αθήνα

Η διοργάνωση με έδρα το Καστελλόριζο φέρνει μαζί τις βραβευμένες ταινίες τεκμηρίωσης.