Η Μέρα της Επιστροφής μου

2

Άνευρη δραματική περιπέτεια που προσπαθεί να διαλευκάνει μια διαβόητη, πολλαπλώς μυστηριώδη ιστορία, αλλά, παρά τις προσπάθειες του εξαιρετικού Κόλιν Φερθ, παραμένει μέχρι τέλους υποτονική και ανώδυνα διεκπεραιωτική.

Η Μέρα της Επιστροφής μου

Άνευρη δραματική περιπέτεια που προσπαθεί να διαλευκάνει μια διαβόητη, πολλαπλώς μυστηριώδη ιστορία, αλλά, παρά τις προσπάθειες του εξαιρετικού Κόλιν Φερθ, παραμένει μέχρι τέλους υποτονική και ανώδυνα διεκπεραιωτική.

Η Μέρα της Επιστροφής μου - εικόνα 1

Η περίπτωση Ντόναλντ Κρόουχαρστ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης ιστιοπλοΐας και για όσους θυμούνται τον «Ιδιωτικό Βίο του Μάξουελ Σιμ» ήταν η πηγή έμπνευσης του πρωταγωνιστή του μυθιστορήματος του Τζόναθαν Κόου και της ταινίας του Μισέλ Λεκλέρκ. Ο σεναριογράφος Σκοτ Μπερνς («Το Τελεσίγραφο του Μπορν», «Contagion») και ο βραβευμένος με Όσκαρ ντοκιμαντέρ Τζέιμς Μαρς («Σε Τεντωμένο Σκοινί», «Η Θεωρία των Πάντων») επιχειρούν τώρα να ρίξουν φως στην υπόθεση του επιχειρηματία και ερασιτέχνη ιστιοπλόου Κρόουχαρστ, ο οποίος το 1968 αποφάσισε να συμμετάσχει σε έναν αγώνα διάπλου της Γης χωρίς στάση, ποντάροντας στο παράτολμο εγχείρημα την ίδια του τη ζωή, όλη του την περιουσία και το μέλλον της οικογένειάς του. Οκτώ θαρραλέοι όλοι κι όλοι έλαβαν μέρος στο ριψοκίνδυνο εγχείρημα, με τον Κρόουχαρστ να έρχεται σε δύσκολη θέση λίγο μετά την απομάκρυνσή του από τις βρετανικές ακτές, περιπλοκή που τον ανάγκασε να πάρει μια πρωτοφανή, απίστευτα θρασεία απόφαση.

Παρά τους πρωτοκλασάτους συντελεστές της άρτιας παραγωγής –ανάμεσά τους κι ένας εξαίρετος Κόλιν Φερθ–, η «Μέρα της Επιστροφής μου» παραμένει απ’ την αρχή ως το τέλος μια άνευρη δραματική περιπέτεια. Χωρίς τσαγανό, προσεγγίζει προσεκτικά, μα διεκπεραιωτικά το αίνιγμα Ντόναλντ Κρόουχαρστ, υιοθετώντας μια περιγραφική στάση ταιριαστή για ένα κομψό φωτογραφικό άλμπουμ ή ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του History Channel, όχι όμως και για μια συναρπαστική κινηματογραφική βιογραφία.

Μ. Βρετανία. 2018. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μέρα της Επιστροφής μου

The Mercy
2
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 112 '
  • Τζέιμς Μαρς

Ερασιτέχνης ιστιοπλόος, ο Ντόναλντ Κρόουχαρστ αποφασίζει το 1968 να συμμετάσχει σε έναν αγώνα διάπλου της Γης χωρίς στάση, ποντάροντας στο παράτολμο εγχείρημα την ίδια του τη ζωή, όλη του την περιουσία και το μέλλον της οικογένειάς του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".