Πρόβατα Εναντίον Λύκων

Καλοσχεδιασμένο ρώσικο animation με μηνύματα υπέρ της διαφορετικότητας, το οποίο απευθύνεται στο προεφηβικό κοινό.

Πρόβατα Εναντίον Λύκων

Καλοσχεδιασμένο ρώσικο animation με μηνύματα υπέρ της διαφορετικότητας, το οποίο απευθύνεται στο προεφηβικό κοινό. Προβάλλεται μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.

Πρόβατα Εναντίον Λύκων - εικόνα 1

Τα πολιτικώς ορθά μηνύματα υπέρ της διαφορετικότητας και της αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών ηθών, εθίμων, γλωσσών, εθνών και νοοτροπιών αποτελούν, μέσα από αλληγορικές ιστορίες, κοινό τόπο για τα περισσότερα σύγχρονα animations. Έτσι, ακόμη και λύκοι μπορούν να συμβιώσουν με πρόβατα (τρώγοντας τι;), όπως στο καλοσχεδιασμένο ρώσικο καρτούν των Γκάλατ και Βολκόφ, το χιούμορ και οι διδακτικές βασικές ιδέες του οποίου απευθύνονται στο προεφηβικό κοινό. Αυτό σίγουρα θα διασκεδάσει με τη ζωή ενός ειδυλλιακού χωριού­ προβάτων, η οποία διαταράσσεται όταν δίπλα τους εγκαθίσταται­ μια αγέλη λύκων, ο μελλοντικός αρχηγός της οποίας έχει άκρως σαρκοφαγικές διαθέσεις. Η μόνη ελπίδα συμφιλίωσης είναι ο καλοκάγαθος λύκος Γκρέι, ο οποίος σκοπεύει να διεκδικήσει και αυτός την ηγεσία της αγέλης. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωτ­τισμένη στα ελληνικά.

Ρωσία. 2016. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Πρόβατα Εναντίον Λύκων

Volki i ovtsy. Beeezumnoe prevrashchenie / Sheep & Wolves
2,5
  • Animation
  • 2016
  • Διάρκεια: 85 '
  • Αντρέι Γκάλατ

Η ζωή ενός ειδυλλιακού χωριού προβάτων διαταράσσεται όταν δίπλα τους εγκαθίσταται μια αγέλη λύκων, ο μέλλων αρχηγός της οποίας έχει άκρως σαρκοφαγικές διαθέσεις. Η μόνη ελπίδα ειρηνικής συνύπαρξης είναι ο καλοκάγαθος λύκος Γκρέι, ο οποίος σκοπεύει να διεκδικήσει και αυτός την ηγεσία της αγέλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"And": Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε και Τζέσι Πλέμονς στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Το επόμενο πρότζεκτ του διακεκριμένου σκηνοθέτη συγκεντρώνει ένα πρωτοκλασάτο καστ και ένα σενάριο που συνυπογράφει ο Ευθύμης Φιλίππου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/09/2022

Δείτε τις πριν τις κατεβάσουν: Οι ταινίες που "χάνονται" από τις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ανακαλύψτε τα φιλμ που προβάλλονται μόνο στο φεστιβάλ και ποτέ ξανά!

Η Γυναίκα Βασιλιάς

Η χολιγουντιανή συνταγή του ηρωικού έπους παραλλάσσεται σύμφωνα με τις επιταγές των καιρών χωρίς να αμφισβητείται κανένα από τα αφηγηματικά και μελοδραματικά κλισέ της.

Χαμογέλα

Ως ορισμός της χαμένης ευκαιρίας, η ταινία υποβάλλει με την ανατριχιαστική απεικόνιση των συνεπειών του μετατραυματικού άγχους, αποτυγχάνει όμως στην απόπειρά της να ισορροπήσει ανάμεσα στον ατμοσφαιρικό υπαινιγμό και τη σεναριακή σαφήνεια.

Η Φλεγόμενη Θάλασσα

Μετά το "Κύμα" (2015) και το "Σεισμό" (2018"), μια ακόμα σκανδιναβική περιπέτεια καταστροφής η οποία προσπαθεί να προσγειώσει στο ρεαλισμό ένα απόλυτα συνταγογραφημένο κινηματογραφικό είδος.

Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα

Χωρίς να ξεφεύγει από τα στάνταρντ, το πορτραίτο μιας σύγχρονης Αμερικάνας πάνω από τα 60 σκιαγραφείται με χιούμορ και μερικές πικάντικες αφηγηματικές ιδέες.

Bad Guy

Ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο έρωτας ως θυσία, η βία των ανθρώπινων ενστίκτων. Ο Κιμ Κι-ντουκ παραλλάσσει την προβληματική του με ακόμα ένα τολμηρό και μη ορθό πολιτικά δράμα.