Obscuro Barroco

3

Μια υπνωτιστική νυχτερινή βόλτα στην αθέατη πλευρά του Ρίο ντε Τζανέιρο με οδηγό τη θρυλική τρανσέξουαλ Λουάνα Μουνίζ γίνεται στα χέρια της Ευαγγελίας Κρανιώτη ένα ντοκιμαντερίστικο και συνάμα ονειρικό οδοιπορικό σε μια άγνωστη, μαγική κουλτούρα. Συμμετοχή στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Obscuro Barroco

Μια υπνωτιστική νυχτερινή βόλτα στην αθέατη πλευρά του Ρίο ντε Τζανέιρο με οδηγό τη θρυλική τρανσέξουαλ Λουάνα Μουνίζ και queer icon γίνεται στα χέρια της Ευαγγελίας Κρανιώτη («Exotica, Erotica, etc») ένα ντοκιμαντερίστικο και συνάμα ονειρικό οδοιπορικό σε μια άγνωστη, μαγική κουλτούρα. Συμμετοχή στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Obscuro Barroco - εικόνα 1

Mετά το θαλασσινο-ερωτικό οδοιπορικό της στη ζωή, στα όνειρα και στις επιθυμίες των ναυτικών αλλά και των γυναικών που τους περιμένουν στο πολυβραβευμένο «Exotica, Erotica, etc», η Ευαγγελία Κρανιώτη πιάνει λιμάνι στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ένα «εργοστάσιο ονείρων κι εφιαλτών, μια πόλη δια­δοχικών μεταμορφώσεων», όπου περιφέρεται με οδηγό τη θρυλική τρανσέξουαλ και queer icon Λουάνα Μουνίζ, η οποία πέθανε πρόσφατα. Οι ποιητικές περιγραφές κι εξομολογήσεις της τελευταίας τυλίγονται σε μια σειρά από ντοκιμαντερίστικες και συνάμα παραισθητικές εικόνες που βυθίζουν τον θεατή/ταξιδευτή σε μια υπνωτιστική ατμόσφαιρα. Μέσα της τα φώτα της μεγαλούπολης, τα ανθρώπινα σώματα, η δημόσια γιορτή και οι ιδιωτικοί πόθοι γίνονται ένα, σε μια ταινία που ισορροπεί κομψά στα όρια της ανθρωπολογικής μελέτης και της ονειρικής φαντασίας. Συμμετοχή στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Ελλάδα, Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 59΄. Διανομή: CINEDOC.

Περισσότερες πληροφορίες

Obscuro Barroco

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2018
  • Διάρκεια: 59 '
  • Ευαγγελία Κρανιώτη

Μια υπνωτιστική νυχτερινή βόλτα στην αθέατη πλευρά του Ρίο ντε Τζανέιρο με οδηγό τη θρυλική τρανσέξουαλ και queer icon Λουάνα Μουνίζ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

5 κλασικά αριστουργήματα του Ζαν-Πιέρ Μελβίλ στο Cinobo

Κρατώντας απόσταση από τη νουβέλ βαγκ και υπηρετώντας κυρίως το φιλμ νουάρ, οι ιστορίες παρανόμων του "ποιητή του υποκόσμου" καθηλώνουν μέχρι και σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/02/2023

Οι 32 ταινίες που διεκδικούν βραβεία στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η προ των πυλών διοργάνωση παρουσιάζει τα φιλμ που "ανταγωνίζονται" για τις δάφνες του θεσμού αλλά και για ένα δυνάμει εισιτήριο στις επόμενες υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η Μικρόκοσμος Films απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Αντρέας Σωτηρακόπουλος, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

"The Cars We Drove Into Capitalism": Το ντοκιμαντέρ που αφηγείται την ιστορία των σοσιαλιστικών αυτοκινήτων

Η ταινία θα προβληθεί στον πολυχώρο Μικρόκοσμος και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές.

Ελληνικό box office: "Αστερίξ και Οβελίξ" εναντίον κακοκαιρίας

Με αντίπαλο το χιονιά και το "112", οι ηρωικοί Γαλάτες έφεραν περισσότερους από 20.000 θεατές στις αίθουσες. Λιγότερο ελκυστικό το θρίλερ του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν "Χτύπος στην Καλύβα", ενώ η "Φάλαινα" συνεχίζει να συγκινεί.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και τα "μυστικά" της σκηνοθεσίας

Δεύτερη αποκλειστική προ-δημοσίευση αποσπάσματος από το ντοκιμαντέρ και βιβλίο "Ο Καθένας και η Μουσική του", γύρω από μια μέχρι πρότινος άγνωστη συζήτηση ανάμεσα στους δύο σπουδαίους δημιουργούς.

Στην ταινία "Πύραυλος" του Στέφανου Σιταρά το βραβείο κοινού του φεστιβάλ Untold

Το ντεμπούτο του σκηνοθέτη κέρδισε τους θεατές της νέας διοργάνωσης που αφιερώνεται στην πρόσφατη παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου.