Krisis

2,5

Eνδιαφέροντες χαρακτήρες έρχονται αντιμέτωποι με τα κοινωνικά και πολιτικά διλήμματα που γέννησε η καινούργια πραγματικότητα. Αναζητούν απαντήσεις μέσα από τη συμμετοχή και την αλληλεγγύη, γεγονός που η ταινία υιοθετεί ως (πολιτικό) μονόδρομο, χωρίς όμως να εμβαθύνει πολύ περισσότερο.

Krisis

Ένας Γερμανός σκηνοθέτης αναζητά μαζί τους τον τρόπο, αφήνοντας τις περισσότερες ερωτήσεις (που έχουν να κάνουν με την κοινωνική συμμετοχή και την ανθρώπινη αλληλεγγύη) αναπάντητες.

Krisis - εικόνα 1

«Κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία για ριζική αλλαγή», δηλώνει εξαρχής η ταινία του 44χρονου Γερμανού Βόλφγκανγκ Ρέινκε, ο οποίος προσπαθεί να δια­πιστώσει πώς αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα της κρίσης. Από τον Ιανουάριο του 2015 –λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές– μέχρι και τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους, λοιπόν, ακολουθεί με το φακό του τρεις Έλληνες μεσήλικους οι οποίοι βοηθούν στο Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά. Αποτυπώνει εύστοχα την καθημερινότητά τους, ακούει τις απόψεις τους και καταγράφει τα κοινωνικά, πολιτικά και πρακτικά­ διλήμματα που γέννησε η νέα πραγματικότητα. Πρόκειται για ζωντανούς κι ενδιαφέροντες χαρακτήρες που αναζητούν απαντήσεις μέσα από την κοινωνική συμμετοχή και την ανθρώπινη αλληλεγγύη, γεγονός που η ταινία υιο­θετεί ως (πολιτικό) μονόδρομο, χωρίς όμως να εμβαθύνει πολύ περισσότερο.

2018. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Krisis

2,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2017
  • Διάρκεια: 99 '
  • Βόλφγκανγκ Ρέινκε

Από τις αρχές του 2015 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2016 τρεις Έλληνες, οι οποίοι βοηθούν στο Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ταινίες με κλοπές που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Ληστείες, προδοσίες και ακραίες παρεξηγήσεις που παίζουν στις μαρκίζες των κινηματογράφων αυτές τις μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/09/2025

Φεστιβάλ Βενετίας: Φαβορί και αουτσάιντερ

Οι προβλέψεις της τελευταίας στιγμής για τα βραβεία λένε πως "Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ" δεν έχει αντίπαλο, το "No Other Choice" του Παρκ Τσαν-γουκ κοιτάζει ψηλά και ο Λάνθιμος δύσκολα θα φύγει από το Λίντο με άδεια χέρια.

Οι 51 μικρού μήκους που διαγωνίζονται στις 31ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ανακοινώθηκαν οι τίτλοι που διεκδικούν τα βραβεία του τμήματος "Ελληνικές Μικρές Ιστορίες".

Τζένιφερ Λόρενς & Ρόμπερτ Πάτινσον ερωτευμένοι μέχρι θανάτου στο "Die My Love"

Οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της κορυφαίας σκηνοθέτριας Λιν Ράμσεϊ ("Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν").

Η ελληνική "Αρκουδότρυπα" βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας

Το ντεμπούτο των Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου απέσπασε το σημαντικό βραβείο Europa Cinemas Label χάρη στο οποίο η ταινία θα μπορέσει να διανεμηθεί σε σινεμά της Γηραιάς Ηπείρου.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μια εβδομάδα γεμάτη σινεμά που μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και εάν δε βρεθείτε στη μακεδονική πόλη.

Είμαστε έτοιμοι για τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" της γενιάς του TikTok;

Το τρέιλερ της νέας ταινίας της οσκαρικής Έμεραλντ Φένελ ξεσήκωσε το ίντερνετ και τις σινεφίλ συζητήσεις.