Rampage: Το Απόλυτο Χάος

0,5

Τεμπέλικη σκηνοθεσία και καρτουνίστικα γραμμένοι χαρακτήρες συμπληρώνουν ένα ανέμπνευστο μπλοκμπάστερ, που επιμένει σε παλιομοδίτικες συνταγές των ταινιών καταστροφής.

Rampage: Το Απόλυτο Χάος

Τεμπέλικη σκηνοθεσία και καρτουνίστικα γραμμένοι χαρακτήρες συμπληρώνουν ένα ανέμπνευστο μπλοκμπάστερ, που επιμένει σε παλιομοδίτικες συνταγές των ταινιών καταστροφής.

Rampage: Το Απόλυτο Χάος - εικόνα 1

Στις αρχές των ’00s ο προσομοιωτής MAME 32 έγινε γνωστός διότι έδινε τη δυνατότητα στους υπολογιστές να παίζουν παιχνίδια διάσημα στα «ουφάδικα» των ’80s και των ’90s. Ένα από αυτά –και προσωπικό αγαπημένο– ήταν το «Rampage» με το απλούστατο σενάριο: τρία υπερμεγέθη ζώα πολιορκούν μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ και το μόνο­ που κάνει ο gamer είναι να καταστρέφει με αυτά τα πάντα στο διάβα του. Από αυτό το παιχνίδι εμπνέεται και το «Rampage: Απόλυτο Χάος», με τη διαφορά πως στην ταινία τα ζώα αποκτούν το γιγάντιο μέγεθός τους όταν ένα διαστημικό εργαστήριο εκτροχιάζεται, πέφτει στη Γη και απελευθερώνει ένα μικροοργανισμό που τροποποιεί το DNA τους.

Παρά το δεδομένα απλοϊκό σενάριο, το ανέμπνευστο μπλοκμπάστερ του Μπραντ Πέιτον («San Andreas: Επικίνδυνο Ρήγμα») καταναλώνει­ αφηγηματικό χρόνο σε εξηγήσεις αντί για γνήσια δράση και μετατρέπεται σε μεγάλου μήκους διαφήμιση των ικανοτήτων του πρωταγωνιστή και wannabe πλανητάρχη Ντουέιν Τζόνσον. Την τεμπέλικη σκηνοθεσία συμπληρώνουν οι καρτουνίστικα γραμμένοι χαρακτήρες, με αποκορύφωμα τον υβριδικό πράκτορα-καουμπόης που ενσαρκώνει ο Τζέφρι Ντιν Μόργκαν. Ένα destruction movie σκέτη... καταστροφή.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Rampage: Το Απόλυτο Χάος

Rampage
0,5
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 107 '
  • Μπραντ Πέιτον

Ένας μολυσματικός μικροοργανισμός από παράνομο πείραμα απελευθερώνεται και τροποποιεί το γενετικό κώδικα των ζώων, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να αποκτούν γιγάντιο μέγεθος και τρομακτική δύναμη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη

Ο "Κόκορας", τα "Μαγικά Φίλτρα 2" κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (10-16/09)

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/09/2026

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά από την Πέμπτη 10/09

Ο "Κόκορας", τα "Μαγικά Φίλτρα 2" κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (10-16/09)

DISFF49: 10 λόγοι που ανυπομονούμε για το Φεστιβάλ Δράμας

Το 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (DISFF49) επιστρέφει από τις 6 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, φέρνοντας στη Δράμα νέες κινηματογραφικές φωνές. Φτιάξαμε μια λίστα με τις ταινίες που περιμένουμε να δούμε στην αγαπημένη γιορτή των μικρομηκάδων.

Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Τα στιγμιότυπα της τρίτης μέρας

Το "α" και ο Χρήστος Μήτσης βρίσκονται στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας (2-12/9), στο οποίο η πολιτική και η ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα "Wild Horse Nine" μονοπωλούν δηλώσεις και συζητήσεις. Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα highlights της τρίτης μέρας.

Ταινίες με μικρούς πρωταγωνιστές που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε για όσες ταινίες με παιδιά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αξίζει να δείτε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στα θερινά σινεμά

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Τα στιγμιότυπα της δεύτερης μέρας

Το "α" και ο Χρήστος Μήτσης βρίσκονται στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας (2-12/9), το οποίο ξεκίνησε δυναμικά, βρίσκοντας ήδη το πρώτο του μεγάλο φαβορί. Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα highlights της δεύτερης μέρας.