The Strangers: Ματωμένη Νύχτα

1

Σίκουελ του προ δεκαετίας «Κλείδωσες;», το οποίο επαναλαμβάνει μηχανιστικά όλα τα γραφικά τρομο-κλισέ του.

The Strangers: Ματωμένη Νύχτα

Σίκουελ του προ δεκαετίας «Κλείδωσες;», το οποίο επαναλαμβάνει μηχανιστικά όλα τα γραφικά τρομο-κλισέ του.

The Strangers: Ματωμένη Νύχτα - εικόνα 1

Μία από τις πολλές φτηνές ταινίες τρόμου που έγιναν απρόσμενα μεγάλες εμπορικές επιτυχίες είναι και το προ δεκαετίας «Κλείδωσες;» του Μπράιαν Μπερτίνο, το οποίο είχε δανειστεί τη βασική ιδέα από το «Funny Games» του Μίκαελ Χάνεκε (τρεις νεαροί μασκοφόροι τρομοκρατούν ένα νιόπαντρο ζευγάρι). Το καθυστερημένο ριμέικ αναπαράγει το ’70s b-movie στιλ και την ιδέα της πρώτης ταινίας, αλλά αυτήν τη φορά με θύματα μια τετραμελή οικογένεια με προβλήματα, η οποία εκδράμει σε ένα απομονωμένο πάρκο με τροχόσπιτα.

Οι τρεις νεαροί μασκοφόροι εμφανίζονται ξανά, το αιματολάγνο κυνήγι ξεκινά, η αναίτια βία υποτίθεται πως εντείνει το σασπένς και η «μαγική» ικανότητα των δολοφόνων να εμφανίζονται από το πουθενά εκτοξεύει την αδρεναλίνη. Όλα όμως γίνονται με τόσο μηχανιστικό και αυτάρεσκα γραφικό τρόπο, που καταντούν γρήγορα κουραστικά, ενώ ο Γιόχαν Ρόμπερτς του περσινού θριλερο­-σουξέ «47 Meters Down» μένει μέχρι τέλους αναποφάσιστος. Σκηνοθετεί καθαρόαιμη ταινία τρόμου, ανατρεπτική παρωδία ή οικογενειακό δράμα χαρακτήρων μεταμφιεσμένο σε ματωμένο θρίλερ; Για το σαββατιάτικο κοινό των πολυκινηματογράφων ίσως όμως δεν έχει και μεγάλη διαφορά...

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

The Strangers: Ματωμένη Νύχτα

The Strangers: Prey at Night
1
  • Τρόμου
  • 2018
  • Διάρκεια: 85 '
  • Γιόχαν Ρόμπερτς

Μια τετραμελής οικογένεια με προβλήματα εκδράμει σε ένα απομονωμένο πάρκο με τροχόσπιτα. Τα πάντα εκεί είναι ήσυχα και άδεια, μέχρι που τρεις νεαροί μασκοφόροι εμφανίζονται από το πουθενά μέσα στη νύχτα κι έχουν αναίτια φονικές διαθέσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.