Το Παιχνίδι του Δολοφόνου

1,5

Άχρωμο και άγευστο αστυνομικό θρίλερ, το οποίο –χωρίς την παραμικρή σπίθα πρωτοτυπίας– θυμίζει επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς.

Το Παιχνίδι του Δολοφόνου

Άχρωμο και άγευστο αστυνομικό θρίλερ, το οποίο –χωρίς την παραμικρή σπίθα πρωτοτυπίας– θυμίζει επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς.

Το Παιχνίδι του Δολοφόνου - εικόνα 1

Χωρίς καλλιτεχνική ή εμπορική επιτυχία εδώ και κάμποσα χρόνια, ο επί οκτώ φορές υποψήφιος για Όσκαρ Αλ Πατσίνο περιπλανιέται πλέον κινηματογραφικά ανάμεσα σε δραματικούς ρόλους ελαχίστων απαιτήσεων («Η Ταπείνωση», «Manglehorn») και διεκπεραιωτικές­ εμφανίσεις, για να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Μία από τις τελευταίες είναι και αυτή του συνταξιούχου αστυνομικού ντετέκτιβ, ο οποίος επιστρέφει στη δράση για να βοηθήσει έναν νεότερο συνάδελφό του στην αποκάλυψη της ταυτότητας ενός serial killer που παίζει μαζί τους... κρεμάλα.

Από κοντά τους και μια δημοσιογράφος, την οποία τους έχουν φορτώσει ο δήμαρχος και οι δημόσιες σχέσεις της υπηρεσίας, σεναριακό εύρημα με ελάχιστη χρησιμότητα, καθώς δεν αξιο­ποιείται στο ελάχιστο, είτε ως χαρακτήρας είτε ως καταλύτης της πλοκής. Δεν είναι όμως το μόνο. Θυμίζοντας επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς, το άχρωμο και άοσμο αστυνομικό θρίλερ του δευτεροκλασάτου Τζόνι Μάρτιν («Vengeance: A Love Story») ακολουθεί την πεπατημένη του είδους χωρίς την παραμικρή σπίθα πρωτοτυπίας, ενώ αχρηστεύει ακόμη και την ιδέα της κρεμάλας. Πόσο μάλλον την παρουσία του Αλ Πατσίνο, ο οποίος σε κάθε πλάνο μοιάζει σαν να σηκώθηκε μόλις από το κρεβάτι...

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Παιχνίδι του Δολοφόνου

Hangman
1,5
  • Αστυνομική
  • 2017
  • Διάρκεια: 98 '
  • Τζόνι Μάρτιν

Ένας αστυνομικός ντετέκτιβ, ένας συνταξιούχος συνάδελφός του και μια δημοσιογράφος προσπαθούν να ανακαλύψουν την ταυτότητα ενός serial killer, ο οποίος παίζει μαζί τους… κρεμάλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".

Η Μία και Εγώ: Η Ταινία

Πρώτη κινηματογραφική εκδοχή των ναΐφ περιπετειών της ηρωίδας μιας γερμανικής τηλεοπτικής σειράς, η οποία συνδυάζει live action και animation.