Αναχώρηση για Παρίσι 15:17

1,5

Η πιο ντεφορμέ στιγμή του Κλιντ Ίστγουντ τα τελευταία χρόνια, που κυριαρχείται από τις αδέξιες ερμηνείες των ερασιτεχνών ηθοποιών και τη φλύαρη σκηνοθεσία.

Αναχώρηση για Παρίσι 15:17

Η πιο ντεφορμέ στιγμή του Κλιντ Ίστγουντ τα τελευταία χρόνια, που κυριαρχείται από τις αδέξιες ερμηνείες των ερασιτεχνών ηθοποιών και τη φλύαρη σκηνοθεσία.

Αναχώρηση για Παρίσι 15:17 - εικόνα 1

Ο τέσσερις φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης Κλιντ Ίστγουντ καταπιάνεται με άλλη μία αληθινή και απόλυτα αμερικανική­ ιστορία, μετά τα «Ελεύθερος Σκοπευτής» και «Sully». Και αυτήν τη φορά εμπνέεται από τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στις 21/8/2015 στο τρένο Thalys #9364, με προορισμό τη γαλλική πρωτεύουσα, όταν τρεις Αμερικανοί φίλοι απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση στον εν κινήσει συρμό. Ο Ίστγουντ ανεβάζει τον πήχη κάνοντας την παράτολμη επιλογή να χρησιμοποιήσει τους πραγματικούς ήρωες του περιστατικού ως πρωταγωνιστές της ταινίας, απόφαση που αποδεικνύεται λανθασμένη από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής τους. Ως μη ηθοποιοί, κινούνται αδέξια τόσο στις σκηνές όσο και στην εκφορά του λόγου. Ο Ίστγουντ αναμειγνύει στοιχεία ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας στην αφήγηση, ανατρέχοντας στην παιδική ηλικία των πρωταγωνιστών, για να αποδείξει πως ήταν προορισμένοι (εκ γενετής;) να κάνουν μια ηρωική πράξη.

Ο σκεπτόμενος δημοκρατικός πατριωτισμός που είδαμε στο εξαιρετικό «Gran Torino» εδώ πάει περίπατο, με την ταινία –σε διαρκή πολεμοχαρή διάθεση– να αναλώνεται σε σκηνές αποθέωσης ενός στρατιωτικού τρόπου ζωής. Στην πιο ντεφορμέ στιγμή του Ίστγουντ τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ψήγματα της κινηματογραφικής του οξυδέρκειας μόνο στη σκηνή δράσης πάνω στο τρένο, αφού όμως έχουν προηγηθεί αδικαιο­λόγητα μεγάλης διάρκειας σεκάνς από τις διακοπές των ηρώων στην Ευρώπη αλλά και αμέτρητες σέλφι του Άντονι Σάντλερ. Ο αδιαμφισβήτητος ηρωισμός τους, παράδειγμα προς μίμηση για την αυτοπροστασία των πολιτών, μετατρέπεται στην πορεία σε γράμμα αγάπης προς την οπλοκατοχή, που έχει ως υστερόγραφο την ευχή να «γίνει η Αμερική ξανά σπουδαία».

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Αναχώρηση για Παρίσι 15:17

The 15:17 to Paris
1,5
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 94 '
  • Κλιντ Ίστγουντ

Κινηματογραφική μεταφορά των πραγματικών γεγονότων που συνέβησαν στις 21/8/2015 στο τρένο Thalys #9364, με προορισμό το Παρίσι, όταν τρεις Αμερικανοί φίλοι απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση στον εν κινήσει συρμό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.