Coco

3

Ένα φαντασμαγορικό ταξίδι στην καρδιά της μεξικανικής κουλτούρας με την κινηματογραφική σφραγίδα ποιότητας της Pixar.

Coco

Ένα φαντασμαγορικό ταξίδι στην καρδιά της μεξικανικής κουλτούρας με την κινηματογραφική σφραγίδα ποιότητας της Pixar.

Coco - εικόνα 1

Δύο χρόνια μετά τον συμπαθή, αλλά μέτριο «Καλόσαυρο» η Pixar επιστρέφει στις πρωτότυπες ιδέες, βγαλμένες αυτήν τη φορά από τη μεξικανική κουλτούρα. Ήρωας του «Coco» είναι ο μικρός Μιγκέλ, ερωτευμένος με τη μουσική και θαυμαστής του θρυλικού μαριάτσι και κινηματογραφικού σταρ Ερνέστο δε λα Κρουζ. Αλλά, όπως μαθαίνουμε από έναν αριστοτεχνικά αφηγημένο μέσω papel picado (τα διακοσμητικά χαρτιά με περίτεχνα μοτίβα μεξικανικής λαϊκής τέχνης) πρόλογο, μια παλιά τραυματική ιστορία έχει αναγκάσει την οικογένεια Ριβέρα να απαγορεύει αυστηρά εδώ και γενιές κάθε ενασχόληση των μελών της με τη μουσική. Έτσι ο Μιγκέλ, που επιθυμεί διακαώς να πάρει μέρος στον τραγουδιστικό διαγωνισμό της Ημέρας των Νεκρών, αναγκάζεται να φτάσει στα άκρα για να βρει κιθάρα. Θα επιχειρήσει να «δανειστεί» αυτήν που εκτίθεται στο μουσείο του Δε λα Κρουζ, γεγονός που θα τον μεταφέρει μαγικά στη Χώρα των Προγόνων, όπου κατοικούν μόνο πεθαμένοι.

Coco - εικόνα 2

Η μεξικανική μουσική (υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας τραγουδιού για το «Remember me»), εικονογραφία και λαϊκή παράδοση εμπνέουν τους Λι Άνκριτς κι Έιντριαν Μολίνα σε ένα φαντασμαγορικό ταξίδι σε ένα γιγάντιο θεματικό πάρκο γεμάτο γραφικούς χαρακτήρες, φολκλορικούς ήχους και ζωηρά χρώματα. Το δίλημμα «οικογενειακές αρχές ή προσωπικές αξίες» οδηγεί την πλοκή σε έναν αγωνιώδη, με πικάντικα και μελωδικά διαλείμματα αγώνα του Μιγκέλ ενάντια στο χρόνο (για να επιστρέψει στη χώρα των ζωντανών), οι λατινοαμερικανικές σαπουνόπερες βάζουν το χεράκι τους και η χρυσοδάχτυλη Pixar ξανακάνει το θαύμα της και κερδίζει άλλη μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα (και σχεδόν σίγουρα για Όσκαρ) καλύτερου animation. Πριν από το «Coco», τόσο στην αγγλόφωνη όσο και στη μεταγλωττισμένη του μορφή, προβάλλεται η 21λεπτη μικρού μήκους «Η Περιπέτεια του Όλαφ», spin off του «Ψυχρά κι Ανάποδα».

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Coco

3
  • Animation
  • 2017
  • Διάρκεια: 109 '
  • Λι Άνκριτς

Λόγω μιας παλιάς, «αμαρτωλής» ιστορίας, εδώ και γενιές η οικογένεια του μικρού Μιγκέλ απαγορεύει κάθε ενασχόληση των μελών της με τη μουσική. Εκείνος όμως θέλει να γίνει κιθαρίστας, πάθος το οποίο θα τον οδηγήσει στη Χώρα των Προγόνων και θα τον βάλει σε θανάσιμους μπελάδες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.