Η Ζούγκλα

2

Μεταφορά μιας αληθινής ιστορίας που εκμεταλλεύεται την εξωτική διάστασή της, όχι όμως και τις δραματικές εντάσεις ή το στοιχείο του σασπένς, περιοριζόμενη σε μια άνευρη, τηλεοπτικού τύπου βιογραφική περιπέτεια.

Η Ζούγκλα

Μεταφορά μιας αληθινής ιστορίας που εκμεταλλεύεται την εξωτική διάστασή της, όχι όμως και τις δραματικές εντάσεις ή το στοιχείο του σασπένς, περιοριζόμενη σε μια άνευρη, τηλεοπτικού τύπου βιογραφική περιπέτεια.

Η Ζούγκλα - εικόνα 1

Ο 58χρονος Γιόσι Γκίνσμπεργκ είναι ένας Ισραηλινός εξερευνητής, συγγραφέας κι επιτυχημένος επιχειρηματίας που ζει στην Αυστραλία. Το 1981, σε ηλικία μόλις 22 ετών, ταξίδεψε στη Λατινική Αμερική, όπου γνώρισε τον Καρλ, έναν Αυστριακό έμπειρο ταξιδιώτη, ο οποίος τον έπεισε πως βαθιά στη βολιβιανή ζούγκλα τούς περιμένουν μαγικοί, ανεξερεύνητοι τόποι, άγνωστες ινδιάνικες φυλές, ακόμη και μυθικοί θησαυροί. Μαζί με άλλους δύο νεαρούς, έναν Ελβετό κι έναν Αμερικανό, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν σε μια ριψοκίνδυνη διαδρομή, η οποία για κάποιους αποδείχτηκε μοιραία.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, πάντα φιλότιμος στην αναζήτηση ενός ρόλου (όπως αυτός στη «Γυναίκα με τα Μαύρα») μακριά από εκείνον του Χάρι Πότερ, παίρνει στους ώμους του ένα αγωνιώδες θρίλερ που εκμεταλλεύεται την εξωτική διάσταση της αληθινής ιστορίας στην οποία βασίζεται, όχι όμως και τις δραματικές εντάσεις της ή το στοιχείο του σασπένς. Σαν φτωχός συγγενής της «Χαμένης Πόλης του Ζ», περιορίζεται σε μια άνευρη, τηλεοπτικού τύπου βιογραφική περιπέτεια, με λάιτ μοτίφ τις παραισθήσεις του χαμένου στη ζούγκλα Γιόσι.

Αυστραλία, Κολομβία. 2017. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ζούγκλα

Jungle
2
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 115 '
  • Γκρεγκ ΜακΛίν

Το 1981 τρεις νεαροί ταξιδιώτες, ένας Ισραηλινός, ένας Ελβετός κι ένας Αμερικανός, αποφασίζουν να ακολουθήσουν έναν Αυστριακό έμπειρο εξερευνητή σε μια ριψοκίνδυνη διαδρομή στη βολιβιανή ζούγκλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
01/05/2024

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.

Αθηναϊκή πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ "Εμπρός: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο"

Ένα ντοκιμαντέρ της Άλκηστις Καφετζή για την αυτοδιαχείριση, τη πολυφωνία και την αντίσταση.

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.