Όλα Απ’ την Αρχή

2

Γλυκόπικρη και αληθινή ως ένα σημείο δραμεντί πάνω στην απώλεια και τη δεύτερη ευκαιρία, η οποία προδίδεται από τον εκβιαστικό τρόπο που κορυφώνεται το δράμα και την ευκολία με την οποία επιλέγεται το χάπι εντ.

Όλα Απ’ την Αρχή

Γλυκόπικρη και αληθινή ως ένα σημείο δραμεντί πάνω στην απώλεια και τη δεύτερη ευκαιρία, η οποία προδίδεται από τον εκβιαστικό τρόπο που κορυφώνεται το δράμα και την ευκολία με την οποία επιλέγεται το χάπι εντ.

Όλα Απ’ την Αρχή - εικόνα 1

Ταινία σεναρίου και ηθοποιών, η δεύτερη σκηνοθετική προσπάθεια του σεναριογράφου Κερτ Βόλκερ («Γλυκός Νοέμβρης», «Μπάντι, ο Ροκ Σταρ») είναι μια ενδιαφέρουσα ματιά πάνω στην απώλεια και τη δεύτερη ευκαιρία, τουλάχιστον ως εκείνο το σημείο που η πλοκή κρατιέται μακριά από τις υψηλότονες δραματικές κορόνες. Μέχρι αυτές να διαταράξουν την cool, γλυκόπικρη αίσθηση μιας ιστορίας βγαλμένης από την αληθινή ζωή, παρακολουθούμε την προσπάθεια ενός καθηγητή μαθηματικών (ο οποίος βρίσκεται σε κατάθλιψη μετά τον πρόσφατο χαμό της συζύγου του) μαζί με τον έφηβο γιο του να ξεκινήσουν μια νέα ζωή μετακομίζοντας στο Λος Άντζελες.

Δύο γυναίκες, μια ανοιχτόκαρδη καθηγήτρια γαλλικών και μια εσωστρεφής συμμαθήτρια του εφήβου, είναι πρόθυμες να τους βοηθήσουν, ενοχές, ανασφάλειες και μικρά μυστικά εντείνουν την ερωτική και συμφιλιωτική εκκρεμότητα, όλα όμως χάνουν τη ρεαλιστική αύρα τους όταν το δράμα κορυφώνεται εντελώς εκβιαστικά και το χάπι εντ επιβάλλεται με τον πιο αυθαίρετο τρόπο. Αλλά ακόμη και υπό αυτές τις άτολμες σεναριακές συνθήκες, η ερμηνευτική ζεστασιά του Τζέι Κέι Σίμονς χαρίζει πολύτιμους πόντους στο άνισο φιλμ, καθώς τυλίγει στοργικά τον ρόλο του ρομαντικού κι ευάλωτου Μπιλ.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Όλα Απ’ την Αρχή

The Bachelors
2
  • Δραματική κομεντί
  • 2017
  • Διάρκεια: 99 '
  • Κουρτ Φόλκερ

Σε κατάθλιψη από τον πρόσφατο χαμό της συζύγου του, ένας καθηγητής μαθηματικών και ο έφηβος γιος του μετακομίζουν από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες και προσπαθούν να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.