Lines

2

Σπονδυλωτό δράμα με εικαστικό ενδιαφέρον, αν και σεναριακά σχηματικό και απλοϊκά συμβολικό, το οποίο προσπαθεί να περιγράψει την Ελλάδα της κρίσης μέσα από την οπτική των θυμάτων της.

Lines

Σπονδυλωτό δράμα με εικαστικό ενδιαφέρον, αν και σεναριακά σχηματικό και απλοϊκά συμβολικό, το οποίο προσπαθεί να περιγράψει την Ελλάδα της κρίσης μέσα από την οπτική των θυμάτων της.

Lines - εικόνα 1

Πάμπτωχοι άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν ζώντας στο δρόμο ή στην ταράτσα της πολυκατοικίας τους. Το στέλεχος μιας πολυεθνικής που απολύεται. Ένας αγρότης ο οποίος χάνει τη γη του. Ένας αντιγραφέας αρχαιοελληνικών γλυπτών με χρέη. Ο πρωθυπουργός κι ένας άντρας των ΜΑΤ σε νευρική κρίση εν ώρα καθήκοντος. Επτά διαφορετικές ιστορίες με την ίδια ουσιαστικά πρωταγωνίστρια: την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, έτσι όπως αυτή σκιαγραφείται μέσα από την οπτική των θυμάτων της.

Lines - εικόνα 2

Μετά τη «10η Μέρα», μια ντοκιμαντερίστικη προσέγγιση του μεταναστευτικού προβλήματος, ο Βασίλης Μαζωμένος («Το Χρήμα», «Guilt») περιγράφει τη σύγχρονη καθημερινότητα με ένα κινηματογραφικό μείγμα ρεαλισμού, συμβολισμού και ποιητικής φαντασίας, το οποίο έχει αναμφίβολο εικαστικό ενδιαφέρον σκηνοθετικά. Η σημειολογία του κάδρου είναι προσεγμένη στη λεπτομέρειά της, οι χώροι διαθέτουν δραματική σημασία, αλλά οι μικρού μήκους ιστορίες είναι εντελώς άνισες μεταξύ τους, αναγκασμένες λόγω του μεγέθους τους να αναπτυχθούν σχηματικά. Ακόμη και η ιδέα του τηλεφωνητή σε γραμμή βοήθειας, που προσπαθεί να δώσει κουράγιο στους ήρωες, δεν λειτουργεί πειστικά ως δραματουργικός συνδετικός κρίκος των επιμέρους ιστοριών, οι οποίες επιχειρούν φιλότιμα μα διδακτικά να προσωποποιήσουν αριθμούς και στατιστικές.

Ελλάδα. 2016. Διάρκεια: 88΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Lines

2
  • Κοινωνική
  • 2016
  • Διάρκεια: 88 '
  • Βασίλης Μαζωμένος

Ένας τηλεφωνητής σε γραμμή βοήθειας προσπαθεί να δώσει κουράγιο σε μια σειρά από απελπισμένους ανθρώπους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου επιστρέφει για 2η χρονιά στο Ηράκλειο

Cinema that makes you think: Το CINEphil_101 ανακοινώνει την έναρξη υποβολών και προσκαλεί κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/01/2026

Η Άννα Ρεζάν μας μιλά για το ιστορικό ντοκιμαντέρ της "Οι Δικοί μου Άνθρωποι"

Η εβραϊκής καταγωγής ηθοποιός και σκηνοθέτιδα περιγράφει την προσπάθειά της να γυρίσει ένα κινηματογραφικό χρονικό που ξεκινάει ως οικογενειακό πορτρέτο και καταλήγει σε μια κατάθεση ιστορικής μνήμης.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (22-28/01)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κάποια πράγματα που ίσως δε γνώριζες για το "Άμνετ"

Όπου και να οφείλεται το hype γύρω από την ταινία, που έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες, εμείς συγκεντρώσαμε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες γι' αυτήν.

Οι ελληνικές ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά μετά τον "Καποδίστρια"

Αυτές είναι οι ταινίες Ελλήνων δημιουργών που μπορείτε να δείτε τώρα ή σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες, οργανώνοντας τη διαδρομή σας με την υπηρεσία Multiple Stops του Uber Taxi.

Οι "Αμαρτωλοί" συνέτριψαν το ρεκόρ οσκαρικών υποψηφιοτήτων

Οι υποψηφιότητες για τα 98α βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου επεφύλαξαν λιγοστές, αλλά ηχηρότατες εκπλήξεις, με το αλληγορικό θρίλερ φαντασίας του Ράιαν Κούγκλερ να καταρρίπτει κάθε προηγούμενη επίδοση, διεκδικώντας 16 Όσκαρ.

"Η Εσχάτη των Ποινών": Ο Κρις Πρατ μας μιλάει για την δικαστή τεχνητής νοημοσύνης Μέρσι

Το "α" εξασφάλισε ένα αποκλειστικό κλιπ από το νέο θρίλερ του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ που κυκλοφορεί στους κινηματογράφους σήμερα, 22/1.