Νάνος στο Σπίτι

Διεκπεραιωτική λογική και λίγες πρωτότυπες ιδέες σε ένα animation του Ελληνοκαναδού Πίτερ Λεπενιότις που στοχεύει στο ανήλικο κοινό. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Νάνος στο Σπίτι

Διεκπεραιωτική λογική και λίγες πρωτότυπες ιδέες σε ένα animation του Ελληνοκαναδού Πίτερ Λεπενιότις που στοχεύει στο ανήλικο κοινό. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Νάνος στο Σπίτι - εικόνα 1

Η κλασική κωμωδία «Μόνος στο Σπίτι» δίνει τη… μισή σεναριακή ιδέα στο δεύτερο animation του Ελληνοκαναδού Πίτερ Λεπενιότις («Ένας Σκίουρος Σούπερ-ήρωας»), με την υπόλοιπη μισή να αποτελεί άλλη μία ιστορία εξωγήινης εισβολής που απειλεί τον πλανήτη μας. Αυτή αφορά μια πύλη για την είσοδο κακών και πεινασμένων για… τα πάντα, μικρών μοβ πλασμάτων από το Διάστημα, η οποία βρίσκεται στο νέο σπίτι όπου έχει μετακομίσει η Κλόι μόλις με τη μητέρα της. Η τελευταία λείπει συνεχώς κι έτσι η απειλητική αλήθεια αποκαλύπτεται μόνο στην ανίδεη έφηβη από τους έξι νάνους του κήπου, οι οποίοι αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας του πλανήτη μας.

Ακριβώς όπως και στον «Σκιούρο…», περιπέτεια και κωμωδία συνδυάζονται με μια προβλέψιμη, διεκπεραιωτική λογική και λίγες πρωτότυπες ιδέες, καθώς η ταινία απευθύνεται συνειδητά στο ανήλικο κοινό. Οι νάνοι αποδεικνύονται πιο ενδιαφέροντες από τους παντελώς αδιάφορους εξωγήινους, τα αστεία είναι παιδικής κοπής και όλη η δράση αρχίζει και τελειώνει ανάμεσα στους τέσσερις τοίχους ενός σκηνοθετικά αδιάφορου σπιτιού. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Καναδάς. 2017. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Νάνος στο Σπίτι

Gnome Alone
2
  • Animation
  • 2017
  • Διάρκεια: 89 '
  • Πίτερ Λεπενιότις

Η έφηβη Κλόι μετακομίζει με τη μητέρα της σε ένα καινούργιο σπίτι, όπου ανακαλύπτει πως αυτό λειτουργεί σαν πύλη για την εισβολή κακών και πεινασμένων για… τα πάντα εξωγήινων, με τους νάνους του κήπου να αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας του πλανήτη μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Χαμογέλα

Ως ορισμός της χαμένης ευκαιρίας, η ταινία υποβάλλει με την ανατριχιαστική απεικόνιση των συνεπειών του μετατραυματικού άγχους, αποτυγχάνει όμως στην απόπειρά της να ισορροπήσει ανάμεσα στον ατμοσφαιρικό υπαινιγμό και τη σεναριακή σαφήνεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Η Φλεγόμενη Θάλασσα

Μετά το "Κύμα" (2015) και το "Σεισμό" (2018"), μια ακόμα σκανδιναβική περιπέτεια καταστροφής η οποία προσπαθεί να προσγειώσει στο ρεαλισμό ένα απόλυτα συνταγογραφημένο κινηματογραφικό είδος.

Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα

Χωρίς να ξεφεύγει από τα στάνταρντ, το πορτραίτο μιας σύγχρονης Αμερικάνας πάνω από τα 60 σκιαγραφείται με χιούμορ και μερικές πικάντικες αφηγηματικές ιδέες.

Bad Guy

Ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο έρωτας ως θυσία, η βία των ανθρώπινων ενστίκτων. Ο Κιμ Κι-ντουκ παραλλάσσει την προβληματική του με ακόμα ένα τολμηρό και μη ορθό πολιτικά δράμα.

Τα ντοκιμαντέρ που θα μας "ταρακουνήσουν" στο Gimme Shelter Film Festival

Το Gagarin μας συστήνει στη ζωή και το έργο τριών εμβληματικών μορφών της μουσικής σκηνής.

Οι 10 πιο ακραίες ταινίες των 28ων "Νυχτών Πρεμιέρας"

Αυτά είναι τα φιλμ του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (28/9-9/10), που σερβίρουν ανελέητη ένταση και δεν συνιστώνται σε όσους έχουν ευαίσθητα στομάχια…

Τα "Μαγνητικά Πεδία" είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα 95α Όσκαρ

Το ρομαντικό road movie του Γιώργου Γούση επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.