Τι Συνέβη στη Δευτέρα

1,5

Μια… επταπλή Νούμι Ραπάσε αποτελεί το χαριτωμένο highlight μιας κλειστοφοβικής, στην αρχή αγωνιώδους, αλλά τελικά αφελούς περιπέτειας φαντασίας.

Τι Συνέβη στη Δευτέρα

Μια… επταπλή Νούμι Ραπάσε αποτελεί το χαριτωμένο highlight μιας κλειστοφοβικής, στην αρχή αγωνιώδους, αλλά τελικά αφελούς περιπέτειας φαντασίας.

Τι Συνέβη στη Δευτέρα - εικόνα 1

Γνωστός για τις ζόμπι κωμωδίες τρόμου «Dead Snow» και «Dead Snow: Red vs. Dead» αλλά και την αγγλόφωνη παρωδιακή περιπέτεια φαντασίας «Hansel & Gretel: Witch Hunters», ο Νορβηγός Τόμι Βίρκολα σοβαρεύεται αδικαιολόγητα και, χωρίς δικό του σενάριο αυτήν τη φορά, αναζητά το «Τι Συνέβη στη Δευτέρα». Μία από τις επτά αδερφές (η καθεμία με όνομα που αντιστοιχεί σε ημέρα της εβδομάδας), οι οποίες σε ένα μέλλον όπου οι οικογένειες περιορίζονται αυστηρά λόγω υπερπληθυσμού στο ένα παιδί, έχουν καταφέρει να επιβιώσουν μέχρι και την ενηλικίωσή τους ξεγελώντας τις αρχές. Μέχρι που ένα βράδυ μία από αυτές δεν επιστρέφει στο σπίτι.

Μια… επταπλή Νούμι Ραπάσε αποτελεί το χαριτωμένο highlight αυτής της κλειστοφοβικής και τουλάχιστον στην αρχή αγωνιώδους, αλλά τελικά αφελούς περιπέτειας φαντασίας με πολιτικές αιχμές. Ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει σκηνογραφικούς εντυπωσιασμούς, η κάμερα μένει κοντά στα πρόσωπα και ο αφηγηματικός ρυθμός είναι σφιχτός, αλλά όταν το δράμα κορυφώνεται, όλα καταφεύγουν στη σεναριακή ευκολία, στην προβλέψιμη κοινοτοπία και στα ηχηρά καταγγελτικά μηνύματα.

Μ. Βρετανία, Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Τι Συνέβη στη Δευτέρα

What Happened to Monday
1,5
  • Επιστ. Φαντασίας
  • 2017
  • Διάρκεια: 123 '
  • Τόμι Βίρκολα

Σε ένα μέλλον όπου οι οικογένειες περιορίζονται αυστηρά λόγω υπερπληθυσμού στο ένα παιδί, ένας πατέρας προστατεύει τα επτάδυμα κορίτσια του μέχρι την ενηλικίωσή τους. Μόνες τους πλέον, προσπαθούν να επιβιώσουν ξεγελώντας τις αρχές, μέχρι που ένα βράδυ μία από τις αδερφές δεν επιστρέφει στο σπίτι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.