Γενέθλια Θανάτου

Η «Μέρα της Μαρμότας» δανείζει τη βασική ιδέα της σε ένα κολεγιακό horror movie κακογραμμένου χιούμορ και κατεψυγμένου τρόμου.

Γενέθλια Θανάτου

Η Τρι, μια σνομπ φοιτήτρια που ενδιαφέρεται μόνο για την καλοπέρασή της, δολοφονείται την ημέρα των γενεθλίων της από έναν μασκοφόρο. Ξυπνάει όμως ξανά και ζει διαρκώς την ίδια ημέρα, έχοντας έτσι την ευκαιρία να ανακαλύψει τον δολοφόνο της. Η «Μέρα της Μαρμότας» δανείζει τη βασική ιδέα της σε ένα κολεγιακό horror movie κακογραμμένου χιούμορ και κατεψυγμένου τρόμου.

Γενέθλια Θανάτου - εικόνα 1

Η Τρι, μια σνομπ φοιτήτρια που ενδιαφέρεται μόνο για την καλοπέρασή της, δολοφονείται την ημέρα των γενεθλίων της από έναν μασκοφόρο. Αμέσως όμως ξυπνά, και η ημέρα ξεκινάει από την αρχή. Μέχρι που ξαναδολοφονείται, και ζει διαρκώς την ίδια ημέρα, έχοντας έτσι την ευκαιρία να ανακαλύψει τον δολοφόνο της. Πρόκειται δηλαδή για μια παραλλαγή της «Μέρας της Μαρμότας», η οποία δανείζει τη βασική ιδέα της σε ένα κολεγιακό horror movie που αλληθωρίζει προς ένα σωρό άλλες ταινίες του είδους (από το «Happy Birtday to Me» μέχρι το «Scream»). Το αποτέλεσμα είναι ένας άτσαλος συνδυασμός κακογραμμένου χιούμορ, κατεψυγμένου τρόμου και χρυσοβατομουρικής πρωταγωνιστικής ερμηνείας από την ατάλαντη Τζέσικα Ροθ, διά χειρός Κρίστοφερ Λάντον, σεναριογράφου των «Υποψίες» («Disturbia») και «Μεταφυσική Δραστηριότητα 2, 3 & 4».

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Γενέθλια Θανάτου

Happy Death Day
0,5
  • Τρόμου
  • 2017
  • Διάρκεια: 92 '
  • Κρίστοφερ Λάντον

Η Τρι, μια σνομπ φοιτήτρια που ενδιαφέρεται μόνο για την καλοπέρασή της, δολοφονείται την ημέρα των γενεθλίων της από έναν μασκοφόρο. Ξυπνάει όμως ξανά και ζει διαρκώς την ίδια ημέρα, έχοντας έτσι την ευκαιρία να ανακαλύψει τον δολοφόνο της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και κυκλοφορία για το "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου

Η υβριδική μικρού μήκους του σκηνοθέτη του "Τετάρτη 04:45" παρουσιάζεται στο διεθνές κοινό προτού βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

Η "Musa" του Νίκου Νικολόπουλου στην Ταινιοθήκη

Η "χειροποίητη" ταινία συνδυάζει μεθόδους του κλασικού κινηματογράφου με μεθόδους video art.

Οι Coldplay στα Village Cinemas σε ζωντανή αναμετάδοση

Η συναυλία θα μεταδίδεται από την Αργεντινή σε πραγματικό χρόνο, μέσω δορυφόρου.

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.