Η Κόρη

2

Στεγνή διασκευή της «Αγριόπαπιας» του Ίψεν που φλερτάρει με το μελόδραμα, αν κι έχει κινηματογραφική αίσθηση και πρωτοκλασάτο καστ.

Η Κόρη

Στεγνή διασκευή της «Αγριόπαπιας» του Ίψεν που φλερτάρει με το μελόδραμα, αν κι έχει κινηματογραφική αίσθηση και πρωτοκλασάτο καστ.

Η Κόρη - εικόνα 1

Αν και υπολείπεται σε θεατρικά ανεβάσματα ή κάθε είδους διασκευές­ από το «Κουκλόσπιτο» και την «Εύα Γκάμπλερ», η «Αγριόπαπια» του Νορβηγού δραματουργού Χένρικ­ Ίψεν παραμένει διαχρονικά δημοφιλής, έχοντας γίνει ταινία, τηλεθέατρο, σίριαλ, ακόμη κι ελληνική τηλεταινία. Ο Αυστραλός θεατράνθρωπος Σάιμον Στόουν μεταφέρει τώρα στην οθόνη, στη χώρα του και στη σύγχρονη εποχή, τις περιπέτειες του Κρίστιαν (ο θεατρικός Γκέγκερς), ο οποίος έπειτα από χρόνια στις ΗΠΑ επιστρέφει στη γενέτειρά­ του για το γάμο του πλούσιου πατέρα του με την κατά πολύ νεότερη οικονόμο του κι έρχεται αντιμέτωπος με «απαγορευμένα» οικογενειακά μυστικά.

Η ταινία ακολουθεί την πλοκή του κλασικού έργου και με μια ζωηρή κινηματογραφική αίσθηση προσπαθεί να αποσπαστεί από τα αυστηρά κλισέ της θεατρικής δραματουργίας. Αν και αφηγηματικά τα καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό, βοηθούντος και του έμπειρου καστ, δεν αποφεύγει ευκολίες που σήμερα πλέον φαντάζουν ξεπερασμένες, ενώ στην ουσία μένει στεγνή από αληθινά ηθικά διλήμματα –όπως η πρόθεση του Κρίστιαν να αποκαταστήσει με κάθε κόστος την αλήθεια, σταθερή προβληματική του Ίψεν–, τα οποία αγωνίζεται να μετατρέψει σε ζητήματα ζωής και θανάτου.

Αυστραλία. 2015. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κόρη

The Daughter
2
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 96 '
  • Σάιμον Στόουν

Έπειτα από πολλά χρόνια στις ΗΠΑ, ο Κρίστιαν επιστρέφει στην Αυστραλία για το γάμο του πατέρα του, ο οποίος παντρεύεται την κατά πολύ νεότερη οικονόμο του. Ξανασυναντώντας συγγενείς και παλιούς φίλους, ο Κρίστιαν έρχεται αντιμέτωπος με οικογενειακά μυστικά που τον σοκάρουν, απειλώντας ταυτόχρονα και την εύθραυστη ισορροπία της κοινωνίας της γενέτειράς του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".