Emoji, η Ταινία

1,5

Πρωτότυπη και μοδάτη ιδέα, εντελώς αρπακολλατζίδικη εκτέλεση όμως, από την οποία απουσιάζουν το χιούμορ, οι εκπλήξεις και οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

Emoji, η Ταινία

Πρωτότυπη και μοδάτη ιδέα, εντελώς αρπακολλατζίδικη εκτέλεση όμως, από την οποία απουσιάζουν το χιούμορ, οι εκπλήξεις και οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

Emoji, η Ταινία - εικόνα 1

Πεπειραμένος story artist και animator, ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός Τόνι Λεόντις («Ίγκορ») γράφει και σκηνοθετεί μια πρωτότυπη όσο και μοδάτη ιδέα για ταινία κινουμένων σχεδίων βασισμένη στην ευρεία χρήση των smartphones: o Τζιν (με τη φωνή του Τζέι Τι Μίλερ) είναι ένα... ελαττωματικό emoji, το μοναδικό του είδους που δεν μπορεί να διατηρήσει μία και μοναδική αναλλοίωτη έκφραση. Κανείς χρήστης τηλεφώνου δεν τον επιλέγει και στη μοναδική ευκαιρία που του δίνεται πανικοβάλλεται και αποτυγχάνει παταγωδώς. Αν κι εξορισμένος από την Τεξτόπολη, είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να γίνει «κανονικός».

Στην περιπέτειά του τον συνοδεύουν ο Κόλλα-Πέντε (Τζέιμς Κόρντεν) και η Ατίθαση (Άννα Φάρις), το κωμικό και ρομαντικό στοιχείο αντίστοιχα ενός βαρετού στόρι, όπου text messages, iClouds, firewalls, wallpapers και ολόκληρο το σύμπαν της μοντέρνας επικοινωνίας δεν μπορούν να γεννήσουν σχεδόν καμία σεναριακή έκπληξη, ένα επιτυχημένο γκαγκ ή κάποιον ενδιαφέροντα χαρακτήρα με τον οποίο θα μπορούσε να ταυτιστεί το καλοπροαίρετο αλλά απαιτητικό πλέον ανήλικο κοινό. Με ένα ανάλογο concept, οι υπεύθυνοι της Pixar θα είχαν κάνει θαύματα... Η ταινία προβάλλεται τόσο στην πρωτότυπη όσο και στη μεταγλωττισμένη βερσιόν της.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 86΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Emoji, η Ταινία

The Emoji Movie
1,5
  • Animation
  • 2017
  • Διάρκεια: 86 '
  • Τόνι Λεόντις

Ο Τζιν είναι ένα… ελαττωματικό emoji, το μοναδικό του είδους που δεν μπορεί να διατηρήσει μία και μοναδική αναλλοίωτη έκφραση. Αν κι εξορισμένος από την Τεξτόπολη, είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να γίνει «κανονικός».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.