Οι Πρώην

1

Σ’ αυτή την κωμωδία το χιούμορ αγνοείται, κάνοντας κάποιες αποτυχημένες εμφανίσεις μέσω τετριμμένων αστείων και δοκιμασμένων κλισέ που πατούν στα αντρικά και γυναικεία στερεότυπα.

Οι Πρώην

Έξι χωρισμένοι αδυνατούν να ξεπεράσουν τους πρώην τους με τους οποίους προσπαθούν να επανενωθούν. Σ’ αυτή την κωμωδία, όμως, το χιούμορ αγνοείται, κάνοντας κάποιες αποτυχημένες εμφανίσεις μέσω τετριμμένων αστείων και δοκιμασμένων κλισέ που πατούν στα αντρικά και γυναικεία στερεότυπα.

Οι Πρώην - εικόνα 1

Έξι χωρισμένοι Παριζιάνοι αδυνατούν να ξεπεράσουν τους πρώην τους. Ο Μορίς Μπαρτελεμί, που σκηνοθετεί, γράφει και πρωταγωνιστεί στην ταινία, μπλέκει τις ιστορίες τους στην αφήγηση επιδιώκοντας προοδευτικά να ενώσει τις φαινομενικά αποκομμένες σχέσεις τους. Η σκηνοθεσία του όμως στερείται συνοχής κι έτσι παρακολουθούμε ενσταντανέ της καθημερινότητας των ηρώων που μόνο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του μοντέρ δίνουν την αίσθηση μιας­ μεταξύ τους σύνδεσης. Ούτε η πλοκή, ωστόσο, μας παρουσιάζει κάποιον επαρκή λόγο για το ανανεωμένο πάθος αυτών των έξι διαφορετικών ανθρώπων, με μόνο κοινό χαρακτηριστικό την προσκόλλησή τους σε κάποιον ερωτικό σύντροφο από το παρελθόν. Η ξαφνική συναναστροφή με τους πρώην αρκεί από μόνη της για να αναθερμανθούν τα συναισθήματά τους. Επιπλέον, παρότι μιλάμε για κωμωδία, στην ταινία αγνοείται το χιούμορ, το οποίο κάνει αποτυχημένες εμφανίσεις μέσω τετριμμένων, κλισέ αστείων που πατούν στα αντρικά και γυναικεία στερεότυπα.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 84΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Πρώην

Les Ex
1
  • Κωμωδία
  • 2017
  • Διάρκεια: 84 '
  • Μορίς Μπαρτελεμί

Έξι χωρισμένοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τους πρώην τους με τους οποίους προσπαθούν να επανενωθούν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

To PLEASURE & DISOBEDIENCE επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο CYPHER

Art films, exploitation films, ντοκιμαντέρ, εργαστήρια πειραματικού βίντεο και άλλα καινοτόμα φορμά έρχονται σε πρώτο πλάνο στη φετινή διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
13/12/2025

Ταινίες με σασπένς που βλέπουμε στους κινηματογράφους (11-17/12)

Απαγωγές, απρόβλεπτες καταστάσεις και τραγικές εξελίξεις θα βρείτε στις προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα.

Νεφέλη Γκαμπάντ, ποια είναι τα highlights του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου;

Η επιμελήτρια και προγραμματίστρια του φεστιβάλ μας προτείνει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε λίγο πριν το φινάλε.

Οι μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Τρία διαφορετικά masterclasses από τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Καλιοδήμο και τον σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Μενέλαο Κυρλίδη και ξεχωριστές προβολές στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Ο Ράντου Ζούντε δεν πιστεύει πως οι ταινίες του θα αλλάξουν τον κόσμο, αλλά θα σας κάνουν να σκεφτείτε το πώς

Συναντήσαμε τον κορυφαίο Ρουμάνο σκηνοθέτη λίγο πριν έρθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα ταινία του "Kontinental ‘25" στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αναπλιού επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της περιοχής του Ναυπλίου, συνδυάζοντας καλλιτεχνική ποιότητα και εκπαιδευτική στόχευση.

Τσίε Χαγιακάουα: Από τον Χιροκάζου Κόρε-έντα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Μετά το φουτουριστικό "Πλάνο 75", η Γιαπωνέζα σκηνοθέτρια του "Ρενουάρ" αλλάζει ύφος και μιλάει για την τρυφερή, ονειρική και ιμπρεσιονιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία την οδήγησε ως το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.