Μεγάλωσε αν Τολμάς

2,5

Θαρραλέα σύλληψη κι ακόμα γενναιότερη εκτέλεση, αυτή η ταινία είναι ταυτόχρονα ένας βαθύς στοχασμός για τη σχέση της πραγματικής με την κατασκευασμένη εικόνα ενός σταρ.

Μεγάλωσε αν Τολμάς

Ο Γκιγιόμ Κανέ φτάνει στα άκρα προσπαθώντας να πείσει τους πάντες πως ζει ένα ακόμη «rock ’n’ roll» τρόπο ζωής. Θαρραλέα σύλληψη κι ακόμα γενναιότερη εκτέλεση, αυτή η ταινία είναι ταυτόχρονα ένας βαθύς στοχασμός για τη σχέση της πραγματικής με την κατασκευασμένη εικόνα, τις καταπιεσμένες επιθυμίες και την επικοινωνία ενός ανδρόγυνου που η καριέρα επισκιάζει τη σχέση τους.

Μεγάλωσε αν Τολμάς - εικόνα 1

Αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να συμφιλιωθούμε με το γεγονός πως θα πάψουμε να είμαστε κουλ, οι υποχρεώσεις θα μας βάλουν σε πρόγραμμα, άλλοι θα κάνουν οικογένεια και σε κάθε περίπτωση­ θα μοιάζουμε γέροι στα μάτια­ των 20something! Αυτό το έτσι κι αλλιώς σκληρό υπαρξιακό έργο φαντάζει διπλά δύσκολο για έναν ηθοποιό ο οποίος εκτίθεται ασταμάτητα, με το πρόσωπο να αποτελεί το απαραίτητο­ ερμηνευτικό εργαλείο του. Με αυτήν την αναπόφευκτη κρίση μέσης ηλικίας βρέθηκε αντιμέτωπος ο διάσημος ηθοποιός Γκιγιόμ Κανέ, όταν μια δημοσιογράφος ομολόγησε πως στα μάτια της δεν μοιάζει διόλου «rock ’n’ roll»... Η υπερβολική ειλικρίνεια από την πλευρά της πυροδότησε την ευφυή αντίδραση του Κανέ, ο οποίος έκανε μια ταινία εμπνευσμένη σχεδόν απόλυτα από τη ζωή του για να τη διαψεύσει.

Μεγάλωσε αν Τολμάς - εικόνα 2

Στο «Μεγάλωσε αν Τολμάς­» παραδίνει μαθήματα ακομπλεξάριστου αυτοσαρκαστικού χιού­μορ, χωρίς να διστάσει ακόμη­ και να εξευτελίσει την εικόνα του, με στόχο να αποδείξει πως η προσωπική ζωή ενός διάσημου έχει πολύ συχνά ομοιότητες με τη ρουτίνα μιας­ «κανονικής» καθημερινότητας. Ακόμη και η συμμετοχή της Μαριόν Κοτιγιάρ χρησιμοποιείται ευφυέστατα, για να δώσει μια ιδέα του πώς είναι να ζεις με μία από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς του πλανήτη.

Η ταινία έχει όλα τα συστατικά μιας ξεκαρδιστικής κομεντί, ο Κανέ όμως έχει κάποια σοβαρά πράγματα να πει για τη δημοσιότητα και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί. Προοδευτικά, στο δεύτερο μισό της ταινίας, το ύφος υιοθετεί την ατμόσφαιρα θρίλερ και παρά τη μεταστροφή αυτή ο Κανέ κρατάει τα σκηνοθετικά ηνία σε ισορροπία, ενώ πιέζει τα όρια του σεναρίου με επιλογές που θα δοκιμάσουν τους ευαίσθητους θεατές. Θαρραλέα σύλληψη και ακόμη γενναιότερη εκτέλεση, αυτή η ταινία είναι ταυτόχρονα ένας βαθύς στοχασμός για τη σχέση της πραγματικής με την κατασκευασμένη εικόνα, τις καταπιεσμένες επιθυμίες και την επικοινωνία ενός αντρόγυνου που η καριέρα επισκιάζει τη σχέση τους.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 123΄. Διανομή: ROSEBUD.21.

Περισσότερες πληροφορίες

Μεγάλωσε Αν Τολμάς

Rock'n Roll
2,5
  • Κωμωδία
  • 2017
  • Διάρκεια: 123 '
  • Γκιγιόμ Κανέ

Ο Γκιγιόμ Κανέ φτάνει στα άκρα προσπαθώντας να πείσει τους πάντες πως ζει ακόμη ένα «rock ’n’ roll» τρόπο ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.