Κάποτε στην Καλιφόρνια

1

Ένας ντετέκτιβ της συμφοράς τα βάζει με μια ναρκο-συμμορία που έκλεψε το σκύλο της ανιψιάς του. Μετα-ταραντινικό νεο-νουάρ με φτηνό, ξεπερασμένο χιούμορ και άτσαλη πλοκή.

Κάποτε στην Καλιφόρνια

Ένας ντετέκτιβ της συμφοράς τα βάζει με μια ναρκο-συμμορία που έκλεψε το σκύλο της ανιψιάς του. Μετα-ταραντινικό νεο-νουάρ με φτηνό, ξεπερασμένο χιούμορ και άτσαλη πλοκή.

Κάποτε στην Καλιφόρνια - εικόνα 1

T ηλεοπτικοί σεναριογράφοι που το 2010 έδωσαν στον Κέβιν Σμιθ την αστυνομική­ χαζο-περιπέτεια «Cop Out», οι Μαρκ και Ρομπ Κάλεν συναντούν ξανά τον Μπρους Γουίλις κι επανέρχονται στο ίδιο μοτίβο, με τον Μαρκ να περνάει για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα. Μετακομίζοντας από τη Νέα Υόρκη στο Βένις Μπιτς του Λος Άντζελες, ακολουθούν τον αντισυμβατικό ντετέκτιβ της συμφοράς Στιβ Φορντ, ο οποίος τα βάζει με μια ναρκο-συμμορία που έκλεψε το σκύλο της ανιψιάς του, ενώ προσπαθεί να λύσει το αίνιγμα ενός γκραφιτά-φάντασμα και ταυτόχρονα να ξεφύγει από τα αδέρφια μιας πελάτισσάς του και τα τσιράκια ενός αδίστακτου τοκογλύφου.

Κάποτε στην Καλιφόρνια - εικόνα 2

Υποτίθεται πως ο Ρέιμοντ Τσάντ­λερ συναντά τον Κουέντιν Ταραντίνο σε ένα παρωδιακό νεο-νουάρ, κάτι ανάμεσα σε «True Romance», «Επτά Ψυχοπαθείς» και «The Nice Guys». Όλα αυτά σε επίπεδο προθέσεων φυσικά, καθώς οι Κάλεν μοιάζουν να γνωρίζουν μόνο τις φτηνές ευκολίες του είδους, ανίκανοι να βάλουν σε τάξη τα κλισέ μιας χοντροκομμένης πλοκής γεμάτης καρτουνίστικους χαρακτήρες και ατελείωτες απιθανότητες. Ο Μπρους Γουίλις κοπιάρει βαριεστημένα τον εαυτό του, οι σκηνές δράσης έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο, το χειρότερο απ’ όλα πάντως είναι το άτσαλο, εκβιαστικό και ’90s κοπής χιούμορ, που κυριαρχεί σε κάθε σκηνή.

Όπως σε εκείνες των καταδιώ­ξεων του ευρηματικού ντετέκτιβ, ο οποίος στη μία τρέχει να ξεφύγει ντυμένος με γυναικείο φόρεμα, περούκα και ψηλά τακούνια, ενώ στην άλλη διασχίζει ολόγυμνος πάνω σε ένα σκέιτ­μπορντ το μισό Λος Άντζελες, καταλήγει μπροστά σε έναν αστυνομικό και κρύβει το πιστόλι που κρατάει στο πιο βολικό (και χιουμοριστικά καλόγουστο) διαθέσιμο μέρος.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Κάποτε στην Καλιφόρνια

Once Upon a Time in Venice
1
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 94 '
  • Μαρκ Κάλεν

Ένας ντετέκτιβ της συμφοράς τα βάζει με μια ναρκο-συμμορία που έκλεψε το σκύλο της ανιψιάς του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κωνσταντίνε Φραγκούλη, πώς γύρισες ένα ψυχολογικό θρίλερ στη Σάμο;

Ο σκηνοθέτης απαντά στις ερωτήσεις μας με αφορμή την αθηναϊκή πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.