Είναι για το Καλό σου

2

Μεγάλη ισπανική εμπορική επιτυχία η οποία ξεκινάει ξεκαρδιστικά, για να προσγειωθεί τελικά σε εντελώς αναχρονιστικές, αμήχανες κι ελάχιστα αστείες λύσεις.

Είναι για το Καλό σου

Τρεις μπατζανάκηδες διαπιστώνουν πως οι κόρες τους έχουν μπλέξει με τρεις ανεπρόκοπους που ετοιμάζονται να τους φέρουν για γαμπρούς. Απελπισμένοι, αποφασίζουν να πάρουν δραστικά μέτρα. Μεγάλη ισπανική εμπορική επιτυχία η οποία ξεκινάει ξεκαρδιστικά, για να προσγειωθεί τελικά σε εντελώς αναχρονιστικές, αμήχανες κι ελάχιστα αστείες λύσεις.

Είναι για το Καλό σου - εικόνα 1

Με θητεία σε κωμικά σίριαλ, οι σεναριογράφοι Γιόζεπ Γκάτελ και Μανουέλ Μπούρκουε βασίστηκαν σε μια απλή, έξυπνη ιδέα και υπέγραψαν μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς στην Ισπανία: τρεις μπατζανάκηδες, διαφορετικοί σε χαρακτήρα­ και πεποιθήσεις, διαπιστώνουν πως οι νεαρές κόρες τους έχουν μπλέξει με τρεις ανεπρόκοπους που ετοιμάζονται να τους φέρουν για γαμπρούς. Απελπισμένοι, αποφασίζουν να πάρουν δραστικά μέτρα, τα οποία εξελίσσονται σε μια σειρά από επιτυχημένα γκαγκ που εντυπωσιάζουν με την αμεσότητα και την ευστοχία τους.

Φλερτάροντας με τη φάρσα, αλλά αποφεύγοντας τις περισσότερες ευκολίες της, η κωμωδία του Κάρλος Θερόν σατιρίζει εύστοχα την πατρική ανασφάλεια κι εξουσία, με οδηγό ένα πρωταγωνιστικό τρίο που ευθυγραμμίζεται αβίαστα στον ίδιο ερμηνευτικό τόνο. Αυτό που δεν έχει όμως είναι τρόπο να τακτοποιήσει τις χαριτωμένες περιπλοκές ενός στόρι το οποίο στην τρίτη, αποφασιστική πράξη του προσγειώνεται σε εντελώς αναχρονιστικές, αμήχανες κι ελάχιστα αστείες λύσεις. Εγκληματικά φτηνές και απροκάλυπτα εμπορικές για τον πρότερο «έντιμο» σεναριακό βίο της ταινίας.

Ισπανία. 2017. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Είναι για το Καλό σου

Es Por Tu Bien / For Your Own Good
2
  • Κωμωδία
  • 2017
  • Διάρκεια: 93 '
  • Κάρλος Θερόν

Τρεις μπατζανάκηδες διαπιστώνουν πως οι κόρες τους έχουν μπλέξει με τρεις ανεπρόκοπους που ετοιμάζονται να τους φέρουν για γαμπρούς. Απελπισμένοι, αποφασίζουν να πάρουν δραστικά μέτρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.