Μικρά Βήματα

2

Η ιδιότυπη φιλία των δύο γυναικών εξιστορείται με μπανάλ τρόπο, αν και στηρίζεται στην ερμηνεία δύο σπουδαίων ηθοποιών.

Μικρά Βήματα

Η ιδιότυπη φιλία των δύο γυναικών εξιστορείται με μπανάλ τρόπο, αν και στηρίζεται στην ερμηνεία δύο σπουδαίων ηθοποιών.

Μικρά Βήματα - εικόνα 1

Η Κλερ είναι μια μαία αφοσιωμένη στη δουλειά της, η οποία έχει μεγαλώσει μόνη της ένα αγόρι που ενηλικιώθηκε λίγο καιρό νωρίτερα. Η ταινία του βραβευμένου με Σεζάρ («Το Χάρισμα της Σεραφίν») Μαρτέν Προβόστ την παρακολουθεί στην καθημερινότητά της, τη ρουτίνα και τα μικρά απρόοπτά της, συστήνοντάς μας με σχεδόν ντοκιμαντερίστικη ζεστασιά έναν δοτικό αλλά συνεσταλμένο, χαμηλότονο χαρακτήρα, που δεν νιώθει άνετα με τις αλλαγές των καιρών. Όπως το κλείσιμο του κρατικού νοσοκομείου στο οποίο δουλεύει χρόνια και η ανάγκη να πιάσει δουλειά σε μια μοντέρνα ιδιωτική μαιευτική κλινική-«εργοστάσιο βρεφών». Την ίδια στιγμή η παλιά ερωμένη του πατέρα της Μπεατρίς, μια απενοχοποιημένη, εξωστρεφής γυναίκα που ζει με δανεικά και (προσωρινά) κέρδη από τον τζόγο, εισβάλλει στη ζωή της, την οποία αναστατώνει με ενοχλητικό όσο και απελευθερωτικό τρόπο.

Μικρά Βήματα - εικόνα 2

Ένα σοφό κάστινγκ φέρνει σε απολαυστική ερμηνευτική αντιπαράθεση την ευαίσθητη, άψογη για άλλη μία φορά Κατρίν Φρο («Το Κορίτσι που Γύριζε τις Σελίδες», «Υψηλή Μαγειρική») με την Κατρίν Ντενέβ, σε έναν από τους καλύτερους πρόσφατους ρόλους της, καθώς δύο εντελώς αντίθετες γυναίκες, περικυκλωμένες από τις έννοιες της ζωής και του θανάτου (το επάγγελμα της μαίας, ο καρκίνος της Μπεατρίς), προσπαθούν να «απελευθερωθούν», η καθεμία με το δικό της τρόπο.

Το πρόβλημα είναι πως αυτός είναι σεναριακά εντελώς μπανάλ, με ελάχιστο βάθος και στοιχειώδες σασπένς, ανίκανος να προσδώσει πραγματικό ενδια­φέρον σε αυτήν τη δραματικά χιου­μοριστική μελέτη χαρακτήρων. Η προσθήκη του φορτηγατζή Ολιβιέ Γκουρμέ είναι δραματουργικά διακοσμητική, το φινάλε κορυφώνεται με (υποτίθεται) υπόγεια ένταση και η αρχική υπόσχεση για μια ενήλικη, τρυφερή δραμεντί μένει τελικά ανεκπλήρωτη.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 117΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρά Βήματα

Sage Femme / The Midwife
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 117 '
  • Μαρτέν Προβόστ

Η Κλερ είναι μια μαία αφοσιωμένη στη δουλειά της και μητέρα ενός αγοριού. Μια μέρα δέχεται ένα περίεργο τηλεφώνημα από μια παλιά ερωμένη του πατέρα της, η οποία εισβάλλει στη ζωή της με απρόσμενο, ενοχλητικό αλλά και απελευθερωτικό τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.