Ο Αρχιτσιγκούνης

2

Ένας αστείος Ντανί Μπουν («Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι», «Σουπερχόνδριος») προσπαθεί να ζωηρέψει μια χλιαρή κωμωδία με ετοιμοπαράδοτα μηνύματα, που στηρίζεται σε μία και μόνον ιδέα.

Ο Αρχιτσιγκούνης

Ένας ακοινώνητος, σπαγκοραμμένος βιολιστής, που ζει κάνοντας αιματηρή οικονομία, φλερτάρει με την καινούργια βιολοντσελίστρια της ορχήστρας, ενώ ανακαλύπτει πως έχει μια κόρη που αγνοούσε την ύπαρξή της. Ένας αστείος Ντανί Μπουν («Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι», «Σουπερχόνδριος») προσπαθεί να ζωηρέψει μια χλιαρή κωμωδία με ετοιμοπαράδοτα μηνύματα, που στηρίζεται σε μία και μόνον ιδέα.

Ο Αρχιτσιγκούνης - εικόνα 1

«Pour Elle» («Όλα για Εκείνη» στο DVD), «3 Ώρες Διορία», «Λάθος στο Λάθος»... Σκηνοθέτης και σεναριογράφος σφιχτοδεμένων αστυνομικών θρίλερ, ο Φρεντ Καβαγέ το γυρίζει τώρα στην κωμωδία, έχοντας μπροστά από την κάμερα τον εμπορικότερο σύγχρονο Γάλλο σταρ. Τον Ντανί Μπουν των «Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι» και «Σουπερχόνδριος», πειστικότατο ως ακοινώνητο, σπαγκοραμμένο βιολιστή, ο οποίος ζει κάνοντας αιματηρή οικονομία.

Όταν φλερτάρει με την καινούργια βιολοντσελίστρια της ορχήστρας, μαθαίνει ξαφνικά­ πως έχει μια κόρη, της οποίας­ την ύπαρξη αγνοούσε. Δύο κοστοβόρες –όπως αποδεικνύεται– εξελίξεις, με τον εκφραστικότατο Μπουν, ο οποίος διαθέτει σωστό τάιμινγκ και αστεία παρουσία, να κάνει ό,τι μπορεί για να ζωηρέψει μια καλοστημένη αλλά χλιαρή κωμωδία που στηρίζεται σε μία και μόνον ιδέα. Όλα τα γκαγκ, τα πιο επιτυχημένα εκ των οποίων είναι συσσωρευμένα στην αρχή, περιστρέφονται γύρω από την υπερβολική τσιγκουνιά του ήρωα, ενώ τα ετοιμοπαράδοτα μηνύματα του φιλμ σερβίρονται με μια φτηνή τελική σεναριακή ανατροπή, από τις πλέον τεμπέλικες στα κωμικά χρονικά.

Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: ROSEBUD.21.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Αρχιτσιγκούνης

Radin!
2
  • Κωμωδία
  • 2016
  • Διάρκεια: 89 '
  • Φρεντ Καβαγέ

Ένας ακοινώνητος, σπαγκοραμμένος βιολιστής, που ζει κάνοντας αιματηρή οικονομία, φλερτάρει με την καινούργια βιολοντσελίστρια της ορχήστρας, ενώ ανακαλύπτει πως έχει μια κόρη που αγνοούσε την ύπαρξή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
27/04/2024

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.