Στην Παγίδα του Νόμου

4

Μαύρο χιούμορ, ευρηματικό σενάριο και αξέχαστες σκηνές σε μία από τις καλύτερες στιγμές του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά.

Στην Παγίδα του Νόμου

Μαύρο χιούμορ, ευρηματικό σενάριο και αξέχαστες σκηνές σε μία από τις καλύτερες στιγμές του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά.

Στην Παγίδα του Νόμου - εικόνα 1

Ο ι ταινίες του Τζιμ Τζάρμους είναι η επιτομή του σινεφιλικού coolness, κάπου μεταξύ του σινεμά του δημιουργού και του καλλιτεχνικού mainstream. Το «Στην Παγίδα του Νόμου» αποτελεί την τρίτη σκηνοθετική δουλειά του Αμερικανού στιλίστα, στην οποία είχε την ευφυΐα να ενώσει τους βιρτουόζους μουσικούς Τομ Γουέιτς και Τζον Λούρι με τον... υπερκινητικό Ιταλό κωμικό Ρομπέρτο Μπενίνι. Οι τρεις τους απαρτίζουν μια παρέα επαγγελματιών losers (!) που γιορτάζουν το εφήμερο της ύπαρξης με ένα ρέκβιεμ του αμερικανικού ονείρου, με φόντο τα αχανή τοπία της μελαγχολικής αμερικα­νικής ενδοχώρας. Μαύρο χιούμορ, ευρηματικό σενάριο και αξέχαστες σκηνές σε μία από τις καλύτερες στιγμές του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά.

ΗΠΑ. 1986. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Στην Παγίδα του Νόμου

Down by Law
4
  • Σινεφίλ
  • 1986
  • Διάρκεια: 107 '
  • Τζιμ Τζάρμους

Τρεις κοινωνικά απόκληροι άντρες καταλήγουν αδίκως στο ίδιο κελί, όπου διαπιστώνουν πως, παρότι δε χωνεύουν καθόλου ο ένας τον άλλον, πρέπει να βρουν τρόπο να δραπετεύσουν πάση θυσία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη 18/09

Όλα όσα καταφθάνουν προσεχώς στις μαρκίζες των open air και μη κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/09/2025

Ελληνικό box office: Το "Κάλεσμα 4" συνεχίζει ακάθεκτο

Οι τρομο-περιπέτειες της οικογένειας Γουόρεν εξακολουθούν να συναρπάζουν, την ώρα που το anime "Demon Slayer: Το Κάστρο του Απείρου" εντυπωσίασε με το άνοιγμά του και η αναζήτηση θεατών με "Συναισθηματική Αξία" αποδείχθηκε επιτυχής.

Δείτε την αφίσα του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στέφανος Ρόκος και Φωκίων Ξένος βρίσκονται πίσω από τα φετινά εικαστικά υλικά του θεσμού.

Ο μεγάλος νικητής του 48ου Φεστιβάλ Δράμας, Νεριτάν Ζιντζιρία, μιλάει στο "α"

Μόλις μερικές ώρες μετά το θρίαμβο στη διοργάνωση ο σκηνοθέτης μοιράζεται μαζί μας τις εντυπώσεις του

Το "Noi", η Γάζα και μια πολύ αμήχανη στιγμή στο τέλος του 48ου Φεστιβάλ Δράμας

Ένα άβολο τετ-α-τετ του Υφυπουργού Ιάσονα Φωτήλα με την κινηματογραφική κοινότητα επισκίασε μια κατά τα άλλα πανηγυρική απονομή.

IMμF 2025: Το χειροποίητο κινηματογραφικό φεστιβάλ επιστρέφει για 15η χρονιά

Στο φετινό IMμF θα δούμε ελληνικές και διεθνείς ταινίες μικρού μήκους, σπουδαστικά έργα νέων δημιουργών και θα ψηφίσουμε ζωντανά τις αγαπημένες μας ταινίες.

"Sexability": Το ντοκιμαντέρ για τη μυϊκή δυστροφία Duchenne και τον έρωτα έρχεται στον Δαναό

Ένα ντοκιμαντέρ που μιλά ανοιχτά για τον έρωτα, τη σεξουαλικότητα και τη ζωή των ατόμων με Duchenne έρχεται στην Αθήνα για μία μοναδική προβολή.