Polina: Ο Χορός είναι η Ζωή μου

2

Παρά τις κυρίαρχες και εντυπωσιακά κινηματογραφημένες σκηνές χορού, η μεγάλη διάρκεια της ταινίας σε συνδυασμό με την έλλειψη ουσιαστικής πλοκής και κινήτρων αποδυναμώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Polina: Ο Χορός είναι η Ζωή μου

Κινηματογραφική μεταφορά του graphic novel «Polina» του Μπαστιέν Βιβέ, με κεντρική ηρωίδα μια χορεύτρια που παλεύει να διακριθεί στα καλύτερα μπαλέτα του κόσμου. Παρά τις κυρίαρχες και εντυπωσιακά κινηματογραφημένες σκηνές χορού, η μεγάλη διάρκεια της ταινίας σε συνδυασμό με την έλλειψη ουσιαστικής πλοκής και κινήτρων αποδυναμώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Polina: Ο Χορός είναι η Ζωή μου - εικόνα 1

Ο χορογράφος Άντζελιν Πρελιοκάτζ συνεργάζεται με τη σκηνοθέτιδα Βαλερί Μουλέρ με σκοπό να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη το graphic novel «Polina» του Μπαστιέν Βιβέ. Η ιστορία του αφορά τη ζωή της ταλαντούχας χορεύτριας Πολίνα, η οποία βιώνει μια σειρά από σκαμπανεβάσματα στην προσπάθειά της να πραγματοποιήσει το διακαή πόθο της να κερδίσει την αναγνώριση που της αξίζει από τους ομότεχνούς της. Η κάμερα των Πρελικάτζ - Μουλέρ ακολουθεί τη σταδιοδρομία της ηρωίδας από την πρώτη στιγμή που φοράει παπούτσια χορού, εστιάζοντας περισσότερο στο πάθος, στο μόχθο και στην ομορφιά παρά στη δραματουργία και στους χαρακτήρες.

Η επιλογή αυτή αποδεικνύεται δίκοπο μαχαίρι, καθώς, παρότι οι χορευτικές σκηνές είναι εντυπωσιακές και κινηματογραφημένες σε άρτιο σινεμασκόπ, η σεναριακή δράση παραμένει στη σφαίρα του προβλέψιμου και δεν επιφυλάσσει καμία έκπληξη. Από την άλλη, η Αναστάσια Σέβ­τσοβα, η χορεύτρια-ηθοποιός που ερμηνεύει την Πολίνα, είναι­ αποκάλυψη και αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο ατού της ταινίας. Σε ρόλο-έκπληξη εμφανίζεται η Ζιλιέτ Μπινός χάρη στο παρελθόν της ως χορεύτριας, ενώ αρκετοί θα αναγνωρίσουν τον Νιλς Σνάιντερ, έναν από τους σταθερούς συνεργάτες του Ξαβιέ Ντολάν.

Γαλλία, Ρωσία. 2017. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Polina: Ο Χορός είναι η Ζωή μου

Polina, Danser sa Vie
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 112 '
  • Βαλερί Μουλέρ

Κινηματογραφική μεταφορά του graphic novel «Polina» του Μπαστιέν Βιβέ, με κεντρική ηρωίδα τη χορεύτρια Πολίνα που παλεύει να διακριθεί στα καλύτερα μπαλέτα του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου": Τριήμερα προβολών ντοκιμαντέρ στο ιστορικό Σινέ Ελευσίς

Ξεχωριστή στιγμή, μεταξύ άλλων, και η προβολή του πρόσφατου ντοκιμαντέρ "Ζάκρος" του Φίλιππου Κουτσαφτή, αποτέλεσμα της επίμονης και μακρόχρονης επιστροφής του στην ομώνυμη περιοχή του ανατολικού άκρου της Κρήτης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/03/2024

Έξι κινηματογραφικά βιβλία που πρέπει να διαβάσετε

Από τα Όσκαρ και τις πολλές διαφορετικές ιστορίες του ελληνικού σινεμά ως τα δοκιμιακά φιλμ και τον τρίτο δρόμο για τη μεγάλη οθόνη, μια σειρά εκδόσεων μας προσκαλούν να στρωθούμε για διάβασμα.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 7/3

Ανακαλύψτε όλα τα φιλμ που θα βρίσκονται προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι καλύτερες ταινίες των αδελφών Ταβιάνι

Με αφορμή το θάνατο του Πάολο Ταβιάνι, έξι χρόνια μετά από εκείνον του αδελφού του Βιτόριο, θυμόμαστε τις λαμπρότερες στιγμές της φιλμογραφίας του κορυφαίου ιταλικού σκηνοθετικού διδύμου.

"Άκουσέ με" - Η πρωταγωνίστρια Ευθαλία Παπακώστα ήρθε για να μείνει

Συζητάμε με την ανερχόμενη ηθοποιό για την απαιτητική ερμηνεία της στην ταινία της Μαρίας Ντούζα.

Πέθανε ο επιδραστικός Ιταλός σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Ο έτερος αδερφός Ταβιάνι απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, το βράδυ της Πέμπτης 29/2 στη Ρώμη.

Με "Το ήσυχο κορίτσι" του Κόλουμ Μπερέιντ για "Σινεμά και ψυχανάλυση"

Ο κύκλος προβολών υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής και με την υποστήριξη της Ακαδημίας Κλινικών Σπουδών της Αθήνας, επιστρέφει στον κινηματογράφο Δαναό.