Οδηγός Cinema

Polina: Ο Χορός είναι η Ζωή μου

Παρά τις κυρίαρχες και εντυπωσιακά κινηματογραφημένες σκηνές χορού, η μεγάλη διάρκεια της ταινίας σε συνδυασμό με την έλλειψη ουσιαστικής πλοκής και κινήτρων αποδυναμώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Polina: Ο Χορός είναι η Ζωή μου

Κινηματογραφική μεταφορά του graphic novel «Polina» του Μπαστιέν Βιβέ, με κεντρική ηρωίδα μια χορεύτρια που παλεύει να διακριθεί στα καλύτερα μπαλέτα του κόσμου. Παρά τις κυρίαρχες και εντυπωσιακά κινηματογραφημένες σκηνές χορού, η μεγάλη διάρκεια της ταινίας σε συνδυασμό με την έλλειψη ουσιαστικής πλοκής και κινήτρων αποδυναμώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Polina: Ο Χορός είναι η Ζωή μου - εικόνα 1

Ο χορογράφος Άντζελιν Πρελιοκάτζ συνεργάζεται με τη σκηνοθέτιδα Βαλερί Μουλέρ με σκοπό να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη το graphic novel «Polina» του Μπαστιέν Βιβέ. Η ιστορία του αφορά τη ζωή της ταλαντούχας χορεύτριας Πολίνα, η οποία βιώνει μια σειρά από σκαμπανεβάσματα στην προσπάθειά της να πραγματοποιήσει το διακαή πόθο της να κερδίσει την αναγνώριση που της αξίζει από τους ομότεχνούς της. Η κάμερα των Πρελικάτζ - Μουλέρ ακολουθεί τη σταδιοδρομία της ηρωίδας από την πρώτη στιγμή που φοράει παπούτσια χορού, εστιάζοντας περισσότερο στο πάθος, στο μόχθο και στην ομορφιά παρά στη δραματουργία και στους χαρακτήρες.

Η επιλογή αυτή αποδεικνύεται δίκοπο μαχαίρι, καθώς, παρότι οι χορευτικές σκηνές είναι εντυπωσιακές και κινηματογραφημένες σε άρτιο σινεμασκόπ, η σεναριακή δράση παραμένει στη σφαίρα του προβλέψιμου και δεν επιφυλάσσει καμία έκπληξη. Από την άλλη, η Αναστάσια Σέβ­τσοβα, η χορεύτρια-ηθοποιός που ερμηνεύει την Πολίνα, είναι­ αποκάλυψη και αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο ατού της ταινίας. Σε ρόλο-έκπληξη εμφανίζεται η Ζιλιέτ Μπινός χάρη στο παρελθόν της ως χορεύτριας, ενώ αρκετοί θα αναγνωρίσουν τον Νιλς Σνάιντερ, έναν από τους σταθερούς συνεργάτες του Ξαβιέ Ντολάν.

Γαλλία, Ρωσία. 2017. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Polina: Ο Χορός είναι η Ζωή μου

Polina, Danser sa Vie
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 112 '

Κινηματογραφική μεταφορά του graphic novel «Polina» του Μπαστιέν Βιβέ, με κεντρική ηρωίδα τη χορεύτρια Πολίνα που παλεύει να διακριθεί στα καλύτερα μπαλέτα του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το τρέιλερ για το "Broadway" του Χρήστου Μασσαλά "φέρνει τα πάνω κάτω στην Αθήνα"

Ενόψει της παγκόσμιας πρεμιέρας στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ η ταινία αποκαλύπτει τις πρώτες εικόνες της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/01/2022

Updated | Οι Νύχτες Πρεμιέρας φέρνουν την "Ανάμνηση" για μια τελευταία φορά στο σινεμά

Η πρωτοβουλία του φεστιβάλ δίνει την ευκαιρία στους σινεφίλ να δουν την ταινία του Απιτσατπόνγκ Βερεσεθάκουλ στο φυσικό χώρο της.

Κλειστοί κινηματογράφοι λόγω της επέλασης του χιονιά

Η επιδείνωση του καιρού υποχρεώνει την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σκοτεινών αιθουσών.

Οι κριτικές του "α" για τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Δέκα χρόνια μετά το θάνατο του σπουδαιότερου Έλληνα σκηνοθέτη, διαβάζουμε ξανά όσα έγραψαν για τη φιλμογραφία του οι κριτικοί κινηματογράφου του "α".

Updated | Εκλεκτοί καλεσμένοι τιμούν το Θόδωρο Αγγελόπουλο στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Ελένη Καραΐνδρου, Γιώργος Αρβανίτης και πολλοί ακόμα συνεργάτες του σπουδαίου σκηνοθέτη το θυμούνται στη δεκαετή επέτειο του θανάτου του.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 27/1

Ένα οσκαρικό φαβορί, ένα arthouse κομψοτέχνημα και ένα σημαντικό πολιτικό ντοκιμαντέρ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι λίγες αλλά αξέχαστες κινηματογραφικές εμφανίσεις του αγαπημένου Meat Loaf

Ο κορυφαίος μουσικός μπορεί να μας άφησε, οι συμμετοχές του όμως στη μεγάλη οθόνη θα μείνουν για πάντα.