Polina: Ο Χορός είναι η Ζωή μου

Παρά τις κυρίαρχες και εντυπωσιακά κινηματογραφημένες σκηνές χορού, η μεγάλη διάρκεια της ταινίας σε συνδυασμό με την έλλειψη ουσιαστικής πλοκής και κινήτρων αποδυναμώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Polina: Ο Χορός είναι η Ζωή μου

Κινηματογραφική μεταφορά του graphic novel «Polina» του Μπαστιέν Βιβέ, με κεντρική ηρωίδα μια χορεύτρια που παλεύει να διακριθεί στα καλύτερα μπαλέτα του κόσμου. Παρά τις κυρίαρχες και εντυπωσιακά κινηματογραφημένες σκηνές χορού, η μεγάλη διάρκεια της ταινίας σε συνδυασμό με την έλλειψη ουσιαστικής πλοκής και κινήτρων αποδυναμώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Polina: Ο Χορός είναι η Ζωή μου - εικόνα 1

Ο χορογράφος Άντζελιν Πρελιοκάτζ συνεργάζεται με τη σκηνοθέτιδα Βαλερί Μουλέρ με σκοπό να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη το graphic novel «Polina» του Μπαστιέν Βιβέ. Η ιστορία του αφορά τη ζωή της ταλαντούχας χορεύτριας Πολίνα, η οποία βιώνει μια σειρά από σκαμπανεβάσματα στην προσπάθειά της να πραγματοποιήσει το διακαή πόθο της να κερδίσει την αναγνώριση που της αξίζει από τους ομότεχνούς της. Η κάμερα των Πρελικάτζ - Μουλέρ ακολουθεί τη σταδιοδρομία της ηρωίδας από την πρώτη στιγμή που φοράει παπούτσια χορού, εστιάζοντας περισσότερο στο πάθος, στο μόχθο και στην ομορφιά παρά στη δραματουργία και στους χαρακτήρες.

Η επιλογή αυτή αποδεικνύεται δίκοπο μαχαίρι, καθώς, παρότι οι χορευτικές σκηνές είναι εντυπωσιακές και κινηματογραφημένες σε άρτιο σινεμασκόπ, η σεναριακή δράση παραμένει στη σφαίρα του προβλέψιμου και δεν επιφυλάσσει καμία έκπληξη. Από την άλλη, η Αναστάσια Σέβ­τσοβα, η χορεύτρια-ηθοποιός που ερμηνεύει την Πολίνα, είναι­ αποκάλυψη και αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο ατού της ταινίας. Σε ρόλο-έκπληξη εμφανίζεται η Ζιλιέτ Μπινός χάρη στο παρελθόν της ως χορεύτριας, ενώ αρκετοί θα αναγνωρίσουν τον Νιλς Σνάιντερ, έναν από τους σταθερούς συνεργάτες του Ξαβιέ Ντολάν.

Γαλλία, Ρωσία. 2017. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Polina: Ο Χορός είναι η Ζωή μου

Polina, Danser sa Vie
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 112 '
  • Βαλερί Μουλέρ

Κινηματογραφική μεταφορά του graphic novel «Polina» του Μπαστιέν Βιβέ, με κεντρική ηρωίδα τη χορεύτρια Πολίνα που παλεύει να διακριθεί στα καλύτερα μπαλέτα του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 11/8

Ισπανοί αστυνομικοί και Βρετανοί κομάντο συγκρούονται στις πρεμιέρες της επόμενης εβδομάδας, στις οποίες κυριαρχούν τα γαλλικά ρομάντζα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
07/08/2022

Επόμενη στάση: οι πέντε τοπ περιπέτειες σε τρένα

Με αφορμή την πρεμιέρα του "Bullet Train" (Ντέιβιντ Λιτς), διαλέγουμε τις καλύτερες ταινίες δράσης πάνω σε ράγες.

Bullet Train

Καταιγιστική χορογραφία βίας, χαβαλέ και σινεφιλίας της σχολής "John Wick". Κατά περίπτωση διασκεδαστική, αλλά μπουκωμένη με αφηγηματικά τρικ που από ένα σημείο και μετά απλώς επαναλαμβάνονται αυτάρεσκα.

Επίσημη Συμμετοχή

Μια πικρή σάτιρα του ναρκισσισμού που διέπει τον καλλιτεχνικό κόσμο, η οποία παρά το ακτινοβόλο χάρισμα των απολαυστικών πρωταγωνιστών της μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων, δείχνοντας αναποφάσιστη ως προς τις προθέσεις της.

Atlantic City

Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας και πέντε οσκαρικές υποψηφιότητες για μια τρυφερά πικρή ελεγεία πάνω στο τέλος μιας (αμερικανικής) εποχής.

Διακοπές με την Οικογένεια

Ο πετυχημένος stand-up κωμικός Τζο Κόι εμπνέεται από την αληθινή ζωή του για μια ελάχιστα αστεία, αφόρητα κοινότοπη και ξέχειλη από κλισέ φάρσα.

Το Μαγαζάκι της Κεντρικής Οδού

Μια από τις εμβληματικές ταινίες του τσεχοσλοβακικού νέου κύματος, βραβευμένη με ξενόγλωσσο Όσκαρ.