Ένα Προφίλ για Δύο

Ο έρωτας στα χρόνια του διαδικτύου γεννά μια συγκρατημένη κομεντί παρεξηγήσεων, που κρατά ίσες αποστάσεις τόσο από την υπερβολή όσο και από την πρωτοτυπία.

Ένα Προφίλ για Δύο

Ο έρωτας στα χρόνια του διαδικτύου γεννά μια συγκρατημένη κομεντί παρεξηγήσεων, που κρατά ίσες αποστάσεις τόσο από την υπερβολή όσο και από την πρωτοτυπία.

Ένα Προφίλ για Δύο - εικόνα 1

Η τρίτη ταινία του Στεφάν Ρομπλέν («Κι αν Ζούσαμε Όλοι Μαζί;») ξαναφέρνει στο προσκήνιο τον σπουδαίο κωμικό Πιέρ Ρισάρ («Ο Μεγάλος Ξανθός»), ο οποίος δίνει γλυκόπικρη βαρύτητα στον ρόλο του 75χρονου Πιέρ. Ενός μοναχικού χήρου που ανακαλύπτει το internet και μαζί ένα site γνωριμιών. Μέσω ενός πλαστού προφίλ θα γοητεύσει τη νεαρή Φανί, αλλά στο πρώτο ραντεβού θέλει να στείλει στη θέση του τον κατά πολύ νεότερο προγραμματιστή του Αλέξ. Ο έρωτας στα χρόνια του διαδικτύου γεννάει μια συγκρατημένη κομεντί παρεξηγήσεων που κρατά ίσες αποστάσεις τόσο από την υπερβολή όσο και από την πρωτοτυπία. Οι βοντβίλ ευκολίες καραδοκούν, αλλά η ευαισθησία του Ρομπλέν προστατεύει τους χαρακτήρες από την απόλυτη τυποποίηση και οτιδήποτε σεναριακά απρόβλεπτο μπορεί να τους τύχει, σε μια περιπέτεια αλήθειας και ψεμάτων με προδιαγεγραμμένη κατάληξη.

Γαλλία, Βέλγιο. 2017. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένα Προφίλ για Δύο

Un Profil Pour Deux
2
  • Κομεντί
  • 2017
  • Διάρκεια: 100 '
  • Στεφάν Ρομπλέν

Ο 75χρονος Πιέρ, ένας μοναχικός χήρος, ανακαλύπτει το internet και μαζί ένα site γνωριμιών. Μέσω ενός πλαστού προφίλ θα γοητεύσει τη νεαρή Φανί, αλλά στο πρώτο ραντεβού θέλει να στείλει στη θέση του τον κατά πολύ νεότερο προγραμματιστή του Αλέξ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/9

Μια επική περιπέτεια και τέσσερις ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/09/2022

Ο Ομάρ Ελ Ζοχάιρι κάνει την πατριαρχία "Φτερά και Πούπουλα"

Συνομιλούμε με το σκηνοθέτη του πρωτότυπου αιγυπτιακού δράματος όπου ο Μαγικός ρεαλισμός συναντά κοινωνική καταγγελία.

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου

Το American dream ως αστικός εφιάλτης και ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν ξέρει να διαχειριστεί, σεναριακά και σκηνοθετικά, τις ιδέες του, οδηγούμενο σε μια αυτοκαταστροφική, παρωδιακή σχεδόν κορύφωση.

Η Συγκάλυψη

Τυπικό - ατμοσφαιρικό και κοινωνικά καταγγελτικό - Nordic noir, βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά "Τμήμα Q" του Γιούσι Άντλερ – Όλσεν. Έχουν προηγηθεί τέσσερις δανέζικες ταινίες (2013-18) με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.