Η 9η Ζωή του Λούι Ντραξ

1

Μπερδεμένη σε ιδέες και στιλ μεταφορά ενός μπεστ σέλερ μυστηρίου, όπου χάνει η μάνα το παιδί (κυριολεκτικά) και τo παιδί τον Χίτσκοκ.

Η 9η Ζωή του Λούι Ντραξ

Μπερδεμένη σε ιδέες και στιλ μεταφορά ενός μπεστ σέλερ μυστηρίου, στο οποίο χάνει η μάνα το παιδί (κυριολεκτικά) και τo παιδί τον Χίτσκοκ.

Η 9η Ζωή του Λούι Ντραξ - εικόνα 1

Μετά την πτώση του από ένα βράχο ο εννιάχρονος Λούι Ντραξ βρίσκεται σε κώμα. Ένας νευρολόγος προσπαθεί να επικοινωνήσει με το υποσυνείδητό του, ενώ η αστυνομία αναζητά τον βίαιο πατέρα του. Εν τω μεταξύ, ο γιατρός ερωτεύεται τη μητέρα του κι εμείς ακούμε διαρκώς τις σκέψεις του κατάκοιτου Λούι, σε μια ιστορία που αν το μπεστ σέλερ μυστηρίου της Λιζ Τζένσεν έχει καταφέρει να τη βάλει σε σειρά, το σενάριο του ηθοποιού Μαξ Μινγκέλα αποτυγχάνει πανηγυρικά. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο αδέξιος τρομοχαβαλετζής Αλεξάντρ Αζά («Πιράνχας 3D», «Μεταμόρφωση») μπερδεύει ακόμη περισσότερο ιδέες και στιλ, σε ένα b-thriller στο οποίο χάνει η μάνα το παιδί (κυριολεκτικά) και τo παιδί τον Χίτσκοκ.

Μ. Βρετανία, Καναδάς. 2016. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η 9η Ζωή του Λούι Ντραξ

The 9th Life of Louis Drax
1
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 108 '
  • Αλεξάντερ Αζά

Μετά την πτώση του από ένα ψηλό βράχο ο εννιάχρονος Λούι Ντραξ βρίσκεται σε κώμα. Ένας νευρολόγος καταφεύγει σε ανορθόδοξες μεθόδους για να επικοινωνήσει με το υποσυνείδητό του, ενώ η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος και αναζητά τον βίαιο πατέρα του αγοριού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/9

Μια επική περιπέτεια και τέσσερις ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/09/2022

Ο Ομάρ Ελ Ζοχάιρι κάνει την πατριαρχία "Φτερά και Πούπουλα"

Συνομιλούμε με το σκηνοθέτη του πρωτότυπου αιγυπτιακού δράματος όπου ο Μαγικός ρεαλισμός συναντά κοινωνική καταγγελία.

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου

Το American dream ως αστικός εφιάλτης και ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν ξέρει να διαχειριστεί, σεναριακά και σκηνοθετικά, τις ιδέες του, οδηγούμενο σε μια αυτοκαταστροφική, παρωδιακή σχεδόν κορύφωση.

Η Συγκάλυψη

Τυπικό - ατμοσφαιρικό και κοινωνικά καταγγελτικό - Nordic noir, βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά "Τμήμα Q" του Γιούσι Άντλερ – Όλσεν. Έχουν προηγηθεί τέσσερις δανέζικες ταινίες (2013-18) με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.