Διπλή Εκδίκηση

Μια εξωφρενική σεναριακή ιδέα υλοποιείται με το χειρότερο, εντελώς σοβαροφανή και ακούσια αστείο τρόπο.

Διπλή Εκδίκηση

Μια εξωφρενική σεναριακή ιδέα υλοποιείται με το χειρότερο, εντελώς σοβαροφανή και ακούσια αστείο τρόπο.

Διπλή Εκδίκηση - εικόνα 1

Βετεράνος της περιπέτειας, που τόσο ως σεναριογράφος («The Getaway», «Ο Επιθεωρητής Χάρπερ») όσο και ως σκηνοθέτης («The Driver», «Οι Μαχητές», «Οι Καβαλάρηδες με τη Μεγάλη Σκιά», «48 Ώρες») υπέγραψε μια σειρά από καλοφτιαγμένες ταινίες του είδους. Μετά τον «Τελευταίο Επιζώντα» (1996) με τον Μπρους Γουίλις όμως, ο Γουόλτερ Χιλ πέρασε στο χολιγουντιανό περιθώριο. Έχοντας χάσει πλέον το σφρίγος αλλά και την επαφή του με το είδος, όπως επιβεβαίωσε το «Bullet to the Head» (2012) με τον Σιλβέστερ Σταλόνε, επιστρέφει τώρα με μια εξωφρενική­ για action movie και ιδανική για παρωδία σεναριακή ιδέα: όταν ξυπνάει σε ένα άθλιο ξενοδοχείο και διαπιστώνει πως έχει υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου, ένας επαγγελματίας δολοφόνος αναζητά τους υπεύθυνους.

Δυστυχώς, από τον ίδιο τον Χιλ μέχρι την ιδιοφυή χειρουργό Σιγκούρνι Γουίβερ, όλοι παίρνουν αυτήν τη γελοία ιστορία και τον αμήχανο εαυτό τους στα σοβαρά, μετατρέποντας έτσι μια ασυνάρτητη πλοκή, ατελείωτες μεγαλόστομες ατάκες και μια μακρά λίστα από αναληθοφάνειες (με κορυφαία όλων τη Μισέλ Ροντρίγκεζ ως μουσάτο, βαρύ και ασήκωτο killer) στο ιδανικό υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα Χρυσά Βατόμουρα.

Γαλλία, ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Διπλή Εκδίκηση

The Assignment
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 97 '
  • Γουόλτερ Χιλ

Ξυπνώντας σε ένα άθλιο ξενοδοχείο και διαπιστώνοντας πως έχει υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, ένας επαγγελματίας δολοφόνος αναζητά τους υπεύθυνους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".