Life

3

Ένα αγωνιώδες θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που προσφέρει διαρκές σασπένς και άπλετες στιγμές gore, φέρνοντας στο νου κάτι από «Alien».

Life

Τα πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ανακαλύπτει έναν εξωγήινο οργανισμό από τον Άρη με την ικανότητα να αυξάνει ταχύτατα τον όγκο και τη νοημοσύνη του, απειλώντας έτσι τη ζωή τους. Το ανελέητο κυνηγητό στους στενούς διαδρόμους του Σταθμού οδηγεί σε gore ξεσπάσματα απόγνωσης κι ένα αναπάντεχο τέλος για τη μοίρα των πρωταγωνιστών, φέρνοντας στο νου κάτι από «Alien».

Life - εικόνα 1

Η ύπαρξη ζωής σε έναν κοντινό πλανήτη είναι διακαής πόθος της ανθρωπότητας, η οποία προβάλλει σε αυτήν την πιθανή ανακάλυψη τη λύση όλων των επί Γης προβλημάτων της. είτε ως εναλλακτική στην περίπτωση παντελούς καταστροφής του οικοσυστήματός μας είτε ως εξάλειψη των βιολογικών «μειονεκτημάτων» μας υπό μορφήν ανίατων ασθενειών. Ποτέ όμως δεν εκλαμβάνεται ως απειλή για το ανθρώπινο είδος, που μπορεί να το οδηγήσει στο τέλος του. Τον παραπάνω συλλογισμό ενστερνίζεται το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού που πρωταγωνιστεί στο «Life», το οποίο αναλαμβάνει την παραλαβή υλικού από τον Άρη και την ενδελεχή μελέτη του για πιθανές ενδείξεις ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη. Η έρευνα αποκαλύπτει έναν ζωντανό οργανισμό ικανό να αυξάνει με γεωμετρική ταχύτητα το μέγεθος και τη νοημοσύνη του. Οι πανηγυρισμοί του πληρώματος, ωστόσο, σιγούν μόλις το πλάσμα δείξει τις πραγματικές διαθέσεις του.

Life - εικόνα 2

Βρίσκονται όλοι τους εγκλωβισμένοι ανάμεσα στην άβυσσο του Διαστήματος και τη θανατηφόρα δύναμη του «εξωγήινου», ενώ ο Σταθμός μεταμορφώνεται σε κλειστοφοβικό εφιάλτη χωρίς διαφυγή. Η μόνιμη έλλειψη βαρύτητας στους στενούς διαδρόμους με τις αλλεπάλληλες πόρτες δεν απομακρύνει στιγμή τον κίνδυνο που καιροφυλακτεί σε κάθε πλάνο. Πατώντας πάνω στον κινηματογραφικό μύθο του «Alien», ο Ντάνιελ Εσπινόζα («Το Κρησφύγετο», «Child 44») παίρνει μια σειρά από θαρραλέες σκηνοθετικές αποφάσεις που κοντράρουν τον mainstream χαρακτήρα της ταινίας, όπως η «θυσία» ενός πρωτοκλασάτου μέλους του καστ πολύ νωρίς στην πλοκή και η γενναιόδωρη απεικόνιση gore ενσταντανέ – που αποτελούν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτού του sci-fi θρίλερ.

Παίζοντας με τους αφηγηματικούς κανόνες του είδους και τις μικρές σεναριακές ανατροπές, το φιλμ διατηρεί μέχρι τέλους αμείωτη την αγωνία για την τύχη των ηρώων παρότι τα έχουμε δει με κάποιον τρόπο όλα αυτά στο παρελθόν. Ειλικρινές ως προς τις προθέσεις του και απόκοσμα ανατριχιαστικό, σίγουρα το «Life» δεν κάνει τομή στο είδος, δημιουργεί όμως μια καθηλωτική ατμόσφαιρα σε μια ιστορία που εκπλήσσει με το αναπάντεχο τέλος της.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Life

3
  • Επιστ. Φαντασίας
  • 2017
  • Διάρκεια: 104 '
  • Ντάνιελ Εσπινόζα

Τα πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ανακαλύπτει έναν εξωγήινο οργανισμό από τον Άρη με την ικανότητα να αυξάνει ταχύτατα τον όγκο και τη νοημοσύνη του, απειλώντας έτσι τη ζωή τη δική τους και των υπόλοιπων ανθρώπων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.