Ο Ελκόμενος Επί Κρημνού

1,5

Ένα ντοκιμαντέρ συνεντεύξεων με ελάχιστο κινηματογραφικό ενδιαφέρον.

Ο Ελκόμενος Επί Κρημνού

Μάρτυρες διηγούνται τα γεγονότα της απαγωγής και της δολοφονίας του αγωνιστή του ΕΑΜ ιερέα Νικολάου Αποστολάκη από παρακρατικούς στην Κρήτη το 1947 και ο καθηγητής Γιώργος Μαργαρίτης αναλύει το ιστορικό πλαίσιο, σε ένα ντοκιμαντέρ συνεντεύξεων με ελάχιστο κινηματογραφικό ενδιαφέρον.

Ο Ελκόμενος Επί Κρημνού - εικόνα 1

Ντοκιμαντερίστας ο οποίος επανέρχεται συχνά στον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη («Η Τέχνη της Σφακιανής Δεσιάς», «Βικτωρία Θεοδώρου: Τα Κύματα που με Δίδαξαν το Ανυπότακτο»), ο πολιτικά ευαισθητοποιημένος Κώστας Νταντινάκης επιχειρεί τώρα να ρίξει φως στα γεγονότα της απαγωγής και της δολοφονίας του αγωνιστή του ΕΑΜ ιερέα Νικολάου Αποστολάκη από παρακρατικούς της ομάδας Παύλου Γύπαρη στην Κρήτη το 1947. Συγχωριανοί του από το Νεροχώρι Αποκορώνου και η κόρη του Ισμήνη εξιστορούν τα όσα συνέβησαν, ενώ ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Γιώργος Μαργαρίτης αναλύει το ιστορικό πλαίσιο του εμφυλίου πολέμου στο νησί (ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτό που αναφέρει σε σχέση με τους μαρτυρικούς θανάτους της εποχής και τις φρικαλεότητες του ISIS), σε ένα ντοκιμαντέρ συνεντεύξεων με σαφές ιστορικοπολιτικό, αλλά ελάχιστο κινηματογραφικό ενδιαφέρον.

Ελλάδα. 2017. Διάρκεια: 66΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ελκόμενος Επί Κρημνού

1,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2017
  • Διάρκεια: 66 '
  • Κώστας Νταντινάκης

Τα γεγονότα της απαγωγής και της δολοφονίας του αγωνιστή του ΕΑΜ ιερέα Νικολάου Αποστολάκη από παρακρατικούς στην Κρήτη το 1947.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Νοεμί Μερλάν βγαίνει "στο μπαλκόνι" για τα γυναικεία δικαιώματα

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στις "Μπαλκονάτες", μια εκκεντρική και ανατρεπτική μαύρη κωμωδία πάνω στο αντρικό βλέμμα και τη σύγχρονη γυναικεία εικόνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
11/07/2025

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (10-16/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

10 ταινίες που μυρίζουν καλοκαίρι

Οι ταινίες που θα μας κρατήσουν συντροφιά τις μέρες που η Αθήνα θα "βράζει".

To "The birthday party" με τον Γουίλεμ Νταφόε θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Λοκάρνο

Από τον σκηνοθέτη του "Παράθυρο στη Θάλασσα", Μιγκέλ Άνχελ Χιμένεθ, η νέα παραγωγή που γυρίστηκε στην Ελλάδα κι έχει ελληνική παρουσία σε σενάριο και καστ κάνει ποδαρικό στο φεστιβάλ της Ελβετίας.

Λένε πως αυτή θα είναι μια από τις πιο τρομακτικές ταινίες του καλοκαιριού

Όσα χρειάζεται να ξέρεις για "The Home", που έρχεται στους κινηματογράφους στις 14 Αυγούστου.

Όλες οι παλαιότερες ταινίες που επιστρέφουν στους κινηματογράφους από τις 10 Ιουλίου

Άλφρεντ Χίτσκοκ και... Σαλβαδόρ Νταλί, μια ταινία τρόμου του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και ένα βωβό αριστούργημα δίνουν ραντεβού στα σινεμά από τις 10 Ιουλίου.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 10 Ιουλίου.