Παράνομες Ζωές

Μία χαμηλής έντασης δραματική γκανγκστερική περιπέτεια που δεν αξιοποιεί το χαλαρό χιούμορ και τις ζωντανές ερμηνείες της.

Παράνομες Ζωές

Ζώντας με μικροπαρανομίες και πάντα στη σκιά του πατέρα του, ο οικογενειάρχης πλέον Τσαντ Κάτλερ πρέπει να αποφασίσει αν θα κυνηγήσει μια καλύτερη ζωή ή αν θα συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση. Η ληστεία ενός αρχοντικού θα επισπεύσει και την ώρα των αποφάσεων, σε μια χαμηλής έντασης δραματική γκανγκστερική περιπέτεια που δεν αξιοποιεί το χαλαρό χιούμορ και τις ζωντανές ερμηνείες της.

Παράνομες Ζωές - εικόνα 1

Σε διαρκή αντιπαράθεση με την αστυνομία και πάντα στη σκιά του πατέρα του, αρχηγού ενός καταυλισμού μικροπαρανόμων στην εξοχική Αγγλία, ο οικογενειάρχης πλέον Τσαντ Κάτλερ πρέπει να αποφασίσει αν θα κυνηγήσει μια καλύτερη ζωή ή αν θα συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση­. Η ληστεία ενός αρχοντικού θα επισπεύσει και την ώρα των αποφάσεων, σε μια χαμηλής έντασης­ γκανγκστερική περιπέτεια που από τη μία θέλει να ρίξει μια «πολιτική» ματιά στους περιθωριοποιημένους της ευνομούμενης βρετανικής καθημερινότητας και από την άλλη προσπαθεί να ξεφύγει από τον άνυδρο ρεαλισμό του τυπικού κοινωνικού δράματος.

Ο Κόλμπι του Μπρένταν Γκλίζον, ένας sui generis εξεγερμένος κομφορμιστής, είναι μια ενδιαφέρουσα φιγούρα, περιστοιχίζεται όμως από μια σειρά διάφανους ή γραφικούς χαρακτήρες, οι οποίοι­ προσπαθούν να ζωηρέψουν μια πλοκή που δεν γίνεται ποτέ πραγματικά ενδιαφέρουσα. Το δράμα είναι αργόκαυστο, το χαλαρό χιούμορ μένει αναξιοποίητο και το απλό μα έξυπνο φινάλε έρχεται αργά για να αποκαταστήσει τις ισορροπίες τού ανισόρροπου σεναριογραφικού και σκηνοθετικού ντεμπούτο του βραβευμένου βιντεοκλιπά Άνταμ Σμιθ.

Μ. Βρετανία. 2016. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Παράνομες Ζωές

Trespass Against Us
2
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 99 '
  • Άνταμ Σμιθ

Ζώντας με μικροπαρανομίες και πάντα στη σκιά του πατέρα του, ο οικογενειάρχης πλέον Τσαντ Κάτλερ πρέπει να αποφασίσει αν θα κυνηγήσει μια καλύτερη ζωή ή αν θα συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση. Η ληστεία ενός αρχοντικού θα επισπεύσει και την ώρα των αποφάσεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τρόμος και love story στο trailer του "Bones and All" του Λούκα Γκουαντανίνο

Εν αναμονή της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο στο 79ο Φεστιβάλ της Βενετίας, παίρνουμε μια πρώτη "γεύση" με το trailer που κυκλοφόρησε.

11/08/2022

79ο Φεστιβάλ Βενετίας: Με βαριά ονόματα κι οσκαρικό αέρα

Εξασφαλίζοντας μερικές από τις πλέον αναμενόμενες πρεμιέρες της επόμενης σεζόν, η φετινή κινηματογραφική Μπιενάλε σηκώνει αυλαία στις 31/8 με το "White Noise" του Νόα Μπάουμπακ. Το "α" θα είναι εκεί με διαρκείς ανταποκρίσεις.

Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι

Ρομαντικό δράμα – συνταγή, γεμάτο γραφικούς χαρακτήρες και γλυκόπικρα συναισθήματα που θυμίζουν λογοτεχνικό μπεστ σέλερ ευρείας κατανάλωσης, βασίζονται όμως σε ιδέα του γνωστού σκηνοθέτη Ετόρε Σκόλα.

Περιμένοντας τον Μποτζάνγκλς

Τολμηρή, μα άνιση μείξη κωμωδίας καταστάσεων, κοινωνικής σάτιρας και συγκινητικού μελοδράματος, η οποία μένει υπερβολικά πιστή στο μυθιστορηματικό πρώτο υλικό της.

Ο Αντικαταστάτης

Αστυνομικό θρίλερ με τολμηρά καταγγελτική διάθεση. Αφηγηματικά ακατέργαστο όμως, δυσκολεύεται εξ αρχής να κάνει την ίντριγκά του πραγματικά ενδιαφέρουσα.

SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός

"Die Hard" ιδέα από τα Lidl κι από βιβλίο πολεμοχαρή Βρετανού κομάντο με σινε-διεκπεραίωση στον αυτόματο πιλότο.

Μπαραβέντο

Η πρώτη ταινία του δημιουργού τού cinema novo είναι μια εικαστικά ενδιαφέρουσα, στρατευμένη όσο και φολκλορική κοινωνική διαμαρτυρία η οποία χρωστά τη γοητεία της στην απελευθερωτική ποίηση των εικόνων της.