Παράνομες Ζωές

2

Μία χαμηλής έντασης δραματική γκανγκστερική περιπέτεια που δεν αξιοποιεί το χαλαρό χιούμορ και τις ζωντανές ερμηνείες της.

Παράνομες Ζωές

Ζώντας με μικροπαρανομίες και πάντα στη σκιά του πατέρα του, ο οικογενειάρχης πλέον Τσαντ Κάτλερ πρέπει να αποφασίσει αν θα κυνηγήσει μια καλύτερη ζωή ή αν θα συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση. Η ληστεία ενός αρχοντικού θα επισπεύσει και την ώρα των αποφάσεων, σε μια χαμηλής έντασης δραματική γκανγκστερική περιπέτεια που δεν αξιοποιεί το χαλαρό χιούμορ και τις ζωντανές ερμηνείες της.

Παράνομες Ζωές - εικόνα 1

Σε διαρκή αντιπαράθεση με την αστυνομία και πάντα στη σκιά του πατέρα του, αρχηγού ενός καταυλισμού μικροπαρανόμων στην εξοχική Αγγλία, ο οικογενειάρχης πλέον Τσαντ Κάτλερ πρέπει να αποφασίσει αν θα κυνηγήσει μια καλύτερη ζωή ή αν θα συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση­. Η ληστεία ενός αρχοντικού θα επισπεύσει και την ώρα των αποφάσεων, σε μια χαμηλής έντασης­ γκανγκστερική περιπέτεια που από τη μία θέλει να ρίξει μια «πολιτική» ματιά στους περιθωριοποιημένους της ευνομούμενης βρετανικής καθημερινότητας και από την άλλη προσπαθεί να ξεφύγει από τον άνυδρο ρεαλισμό του τυπικού κοινωνικού δράματος.

Ο Κόλμπι του Μπρένταν Γκλίζον, ένας sui generis εξεγερμένος κομφορμιστής, είναι μια ενδιαφέρουσα φιγούρα, περιστοιχίζεται όμως από μια σειρά διάφανους ή γραφικούς χαρακτήρες, οι οποίοι­ προσπαθούν να ζωηρέψουν μια πλοκή που δεν γίνεται ποτέ πραγματικά ενδιαφέρουσα. Το δράμα είναι αργόκαυστο, το χαλαρό χιούμορ μένει αναξιοποίητο και το απλό μα έξυπνο φινάλε έρχεται αργά για να αποκαταστήσει τις ισορροπίες τού ανισόρροπου σεναριογραφικού και σκηνοθετικού ντεμπούτο του βραβευμένου βιντεοκλιπά Άνταμ Σμιθ.

Μ. Βρετανία. 2016. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Παράνομες Ζωές

Trespass Against Us
2
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 99 '
  • Άνταμ Σμιθ

Ζώντας με μικροπαρανομίες και πάντα στη σκιά του πατέρα του, ο οικογενειάρχης πλέον Τσαντ Κάτλερ πρέπει να αποφασίσει αν θα κυνηγήσει μια καλύτερη ζωή ή αν θα συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση. Η ληστεία ενός αρχοντικού θα επισπεύσει και την ώρα των αποφάσεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.