Ευτυχία

2

Ο Πολάνσκι καραδοκεί πίσω από τις ατμοσφαιρικές εικόνες ενός μοντέρνου αστικού εφιάλτη με «διάφανες» προθέσεις, σινεφίλ καταβολές και αφηγηματικές ιδέες.

Ευτυχία

Η Άννα, μια νεαρή κοπέλα που ζει μόνη της, αρχίζει να ανησυχεί από τα post-it αντίστροφης μέτρησης που κάποιος άγνωστος αφήνει στην πόρτα της. Προσπαθώντας να ανακαλύψει την ταυτότητά του, υποπτεύεται τους πάντες γύρω της και οδηγείται στην απόγνωση. Ο Πολάνσκι καραδοκεί πίσω από τις ατμοσφαιρικές εικόνες ενός μοντέρνου αστικού εφιάλτη με «διάφανες» προθέσεις, σινεφίλ καταβολές και αφηγηματικές ιδέες.

Ευτυχία - εικόνα 1

Η Ξανθή Σπανού είναι η Άννα, μια κοπέλα που ζει μόνη της και αρχίζει να ανησυχεί από τα post-it αντίστροφης μέτρησης που κάποιος άγνωστος αφήνει στην πόρτα της. Προσπαθώντας να ανακαλύψει την ταυτότητά του, υποπτεύεται τους πάντες γύρω της, απομονώνεται και οδηγείται­ στην απόγνωση. Ο πρωτοεμφανιζόμενος σεναριογράφος και σκηνοθέτης Χρήστος Πυθαράς τής χαρίζει για συμπρωταγωνίστρια μια Αθήνα που σταδιακά μετατρέπεται σε ζωντανή απειλή, όχι μέσα από τα ντοκιμαντερίστικα πλάνα μιας μεγαλούπολης σε κρίση, αλλά μεταμορφωμένη από τις ατμοσφαιρικές εικόνες ενός μοντέρνου αστικού εφιάλτη.

Ο Πολάνσκι της «Αποστροφής» και του «Ενοίκου» καραδοκεί σε κάθε γωνιά, ο Ντέιβιντ Λιντς και ο Νίκολας Ρεγκ βάζουν το χεράκι τους, αλλά ο σινεφίλ Πυθαράς καταφέρνει να ελέγξει­ σε μεγάλο βαθμό τις επιρροές­ και να βάλει σε τάξη τις αφηγηματικές ιδέες του. Το sound design αξιοποιείται δημιουργικά, το μοντάζ δίνει ρυθμό και η Άννα παθαίνει όσα ακριβώς περίμενες να της συμβούν, σε ένα περιορισμένου βεληνεκούς σκηνοθετικό ντεμπούτο με «διάφανες» προθέσεις, αλλά αυτοέλεγχο, συνέπεια και κινηματογραφικό γνώθι σαυτόν.

Ελλάδα. 2016. Διάρκεια: 80΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Ευτυχία

2
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 80 '
  • Χρήστος Πυθαράς

Η Άννα, μια νεαρή κοπέλα που ζει μόνη της, αρχίζει να ανησυχεί από τα post-it αντίστροφης μέτρησης που κάποιος άγνωστος αφήνει στην πόρτα της. Προσπαθώντας να ανακαλύψει την ταυτότητά του, υποπτεύεται τους πάντες γύρω της και οδηγείται σταδιακά στην απόγνωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η Carousel Films απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Βασίλης Κωνσταντόπουλος, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς & ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/01/2023

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 2/2

Επιστροφή στο γαλατικό χωριό, ένα ανατρεπτικό θρίλερ από τον Μ. Νάιτ Σιάμαλαν και ένα υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η One from the Heart απαντά

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας Λευτέρης Αδαμίδης και Σοφία Αγγελίδου, απαντούν στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Ψηφίστε την καλύτερη ταινία του 2022 και κερδίστε 131 σινεφίλ δώρα!

Αναδείξτε τα κορυφαία φιλμ της χρονιάς και διεκδικήστε συλλεκτικά κινηματογραφικά δώρα.

Ένα must αφιέρωμα στον αιρετικό σκηνοθέτη Καβν ντε λα Κρουζ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται όλες οι ταινίες του δημιουργού από τις Φιλιππίνες ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα.

4 σπουδαίες ταινίες για το Ολοκαύτωμα που δεν έχετε δει

Τιμούμε την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος βλέποντας ξανά φιλμ που απεικόνισαν με ανατριχιαστική ευστοχία το οδυνηρό γεγονός.

Ο σκηνοθέτης Χλίνουρ Πάλμασον στην επική "Χώρα του Θεού"

Συζητάμε με τον βραβευμένο Σκανδιναβό σκηνοθέτη ενός εκ των πιο εντυπωσιακών arthouse φιλμ των τελευταίων ετών, το οποίο αναπαριστά τη μαγευτική και απάτητη Ισλανδία του 19ου αιώνα.