Suburra: Υπόγεια Πόλη

3

Ένα στιλάτο νεο-νουάρ με αυτοπεποίθηση, ατμόσφαιρα και ρυθμό, εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα.

Suburra: Υπόγεια Πόλη

Έχοντας τις πλάτες των αφεντικών της μαφίας, ένας γκάνγκστερ με διασυνδέσεις στην κυβέρνηση και στο Βατικανό σχεδιάζει να μετατρέψει την Όστια, λίγο έξω από τη Ρώμη, σε καινούργιο Λας Βέγκας. Μια μεγαλεπήβολη επιχείρηση που απαγορεύεται να κολλήσει σε λεπτομέρειες κι ένα στιλάτο νεο-νουάρ με αυτοπεποίθηση, ατμόσφαιρα και ρυθμό, εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα.

Suburra: Υπόγεια Πόλη - εικόνα 1

Η Σουμπούρα, κακόφημη συνοικία της αρχαίας Ρώμης, δανείζει τον τίτλο της σε μια εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα –και βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ των Τζιανκάρλο ντε Κατάλντο και Κάρλο Μπονίνι– γκανγκστερική περιπέτεια που ακτινογραφεί τη σύγχρονη ιταλική πραγματικότητα. Αυτήν της οικονομικής ανάπτυξης και των διαπλεκόμενων συμφερόντων, τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν βάλει στο μάτι την Όστια. Το παραθαλάσσιο προάστιο της Αιώνιας Πόλης, το οποίο η μαφία έχει αποφασίσει να μετατρέψει σε καινούργιο Λας Βέγκας. Ενορχηστρωτής του σχεδίου είναι ένας μεγαλογκάνγκ­στερ με το ψευδώνυμο «Σαμουράι», ο οποίος έχει διασυνδέσεις με το Βατικανό κι εκβιάζει έναν κυβερνητικό βουλευτή για να προωθήσει επειγόντως το σχετικό νομοσχέδιο.

Πρόκειται για μια μεγαλεπήβολη επιχείρηση η οποία απαγορεύεται να κολλήσει σε λεπτομέρειες, μέχρι που το μεταμεσονύχτιο «γλέντι» του εν λόγω βουλευτή με δύο κολ γκερλ... παρεκτρέπεται και κάποιος αναλαμβάνει να ξεφορτωθεί ένα ανεπιθύμητο πτώμα. Σφιχτογραμμένο, το σενάριο του κομψού αυτού νεο-νουάρ προχωράει σαν την κατασκευή ενός γιγάντιου παζλ, παρουσιάζοντας πρώτα όλα τα κομμάτια του και κατόπιν αρχίζοντας να εφαρμόζει το ένα δίπλα στο άλλο. Ο τηλεοπτικά έμπειρος στα μυστικά της Κόζα Νόστρα Στέφανο Σολίμα («Romanzo criminale», «Gomorrah»), γιος του βετεράνου των σπαγκέτι γουέστερν Σέρτζιο Σολίμα, τα δένει πάνω σε μια ρυθμική, υψηλής έντασης πλοκή, η οποία δεν αποφεύγει τις γραφικές λεπτομέρειες ή κάποιες εύκολες λύσεις, παραμένει όμως εστιασμένη στη δράση και στους χαρακτήρες που την προωθούν. Η στιλιζαρισμένη ατμόσφαιρα προοικονομεί ένα πικρής επίγευσης φινάλε, ένας κόσμος αρχαίας αίγλης και σύγχρονης διαφθοράς αποκαλύπτεται και ο γεμάτος αυτοπεποίθηση Σολίμα ετοιμάζεται για το «Soldado», το αγγλόφωνο ντεμπούτο του και σίκουελ του «Sicario» του Ντενίς Βιλνέβ.

Ιταλία, Γαλλία. 2015. Διάρκεια: 130΄. Διανομή: STRADA FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Suburra: Υπόγεια Πόλη

Suburra
3
  • Γκανγκστερική
  • 2015
  • Διάρκεια: 130 '
  • Στέφανο Σολίμα

Έχοντας τις πλάτες των αφεντικών της μαφίας, ένας γκάνγκστερ με διασυνδέσεις στην κυβέρνηση και στο Βατικανό σχεδιάζει να μετατρέψει την Όστια, λίγο έξω από τη Ρώμη, σε καινούργιο Λας Βέγκας. Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που απαγορεύεται να κολλήσει σε λεπτομέρειες…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.