Suburra: Υπόγεια Πόλη

3

Ένα στιλάτο νεο-νουάρ με αυτοπεποίθηση, ατμόσφαιρα και ρυθμό, εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα.

Suburra: Υπόγεια Πόλη

Έχοντας τις πλάτες των αφεντικών της μαφίας, ένας γκάνγκστερ με διασυνδέσεις στην κυβέρνηση και στο Βατικανό σχεδιάζει να μετατρέψει την Όστια, λίγο έξω από τη Ρώμη, σε καινούργιο Λας Βέγκας. Μια μεγαλεπήβολη επιχείρηση που απαγορεύεται να κολλήσει σε λεπτομέρειες κι ένα στιλάτο νεο-νουάρ με αυτοπεποίθηση, ατμόσφαιρα και ρυθμό, εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα.

Suburra: Υπόγεια Πόλη - εικόνα 1

Η Σουμπούρα, κακόφημη συνοικία της αρχαίας Ρώμης, δανείζει τον τίτλο της σε μια εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα –και βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ των Τζιανκάρλο ντε Κατάλντο και Κάρλο Μπονίνι– γκανγκστερική περιπέτεια που ακτινογραφεί τη σύγχρονη ιταλική πραγματικότητα. Αυτήν της οικονομικής ανάπτυξης και των διαπλεκόμενων συμφερόντων, τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν βάλει στο μάτι την Όστια. Το παραθαλάσσιο προάστιο της Αιώνιας Πόλης, το οποίο η μαφία έχει αποφασίσει να μετατρέψει σε καινούργιο Λας Βέγκας. Ενορχηστρωτής του σχεδίου είναι ένας μεγαλογκάνγκ­στερ με το ψευδώνυμο «Σαμουράι», ο οποίος έχει διασυνδέσεις με το Βατικανό κι εκβιάζει έναν κυβερνητικό βουλευτή για να προωθήσει επειγόντως το σχετικό νομοσχέδιο.

Πρόκειται για μια μεγαλεπήβολη επιχείρηση η οποία απαγορεύεται να κολλήσει σε λεπτομέρειες, μέχρι που το μεταμεσονύχτιο «γλέντι» του εν λόγω βουλευτή με δύο κολ γκερλ... παρεκτρέπεται και κάποιος αναλαμβάνει να ξεφορτωθεί ένα ανεπιθύμητο πτώμα. Σφιχτογραμμένο, το σενάριο του κομψού αυτού νεο-νουάρ προχωράει σαν την κατασκευή ενός γιγάντιου παζλ, παρουσιάζοντας πρώτα όλα τα κομμάτια του και κατόπιν αρχίζοντας να εφαρμόζει το ένα δίπλα στο άλλο. Ο τηλεοπτικά έμπειρος στα μυστικά της Κόζα Νόστρα Στέφανο Σολίμα («Romanzo criminale», «Gomorrah»), γιος του βετεράνου των σπαγκέτι γουέστερν Σέρτζιο Σολίμα, τα δένει πάνω σε μια ρυθμική, υψηλής έντασης πλοκή, η οποία δεν αποφεύγει τις γραφικές λεπτομέρειες ή κάποιες εύκολες λύσεις, παραμένει όμως εστιασμένη στη δράση και στους χαρακτήρες που την προωθούν. Η στιλιζαρισμένη ατμόσφαιρα προοικονομεί ένα πικρής επίγευσης φινάλε, ένας κόσμος αρχαίας αίγλης και σύγχρονης διαφθοράς αποκαλύπτεται και ο γεμάτος αυτοπεποίθηση Σολίμα ετοιμάζεται για το «Soldado», το αγγλόφωνο ντεμπούτο του και σίκουελ του «Sicario» του Ντενίς Βιλνέβ.

Ιταλία, Γαλλία. 2015. Διάρκεια: 130΄. Διανομή: STRADA FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Suburra: Υπόγεια Πόλη

Suburra
3
  • Γκανγκστερική
  • 2015
  • Διάρκεια: 130 '
  • Στέφανο Σολίμα

Έχοντας τις πλάτες των αφεντικών της μαφίας, ένας γκάνγκστερ με διασυνδέσεις στην κυβέρνηση και στο Βατικανό σχεδιάζει να μετατρέψει την Όστια, λίγο έξω από τη Ρώμη, σε καινούργιο Λας Βέγκας. Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που απαγορεύεται να κολλήσει σε λεπτομέρειες…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι 51 μικρού μήκους που διαγωνίζονται στις 31ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ανακοινώθηκαν οι τίτλοι που διεκδικούν τα βραβεία του τμήματος "Ελληνικές Μικρές Ιστορίες".

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
05/09/2025

Τζένιφερ Λόρενς & Ρόμπερτ Πάτινσον ερωτευμένοι μέχρι θανάτου στο "Die My Love"

Οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της κορυφαίας σκηνοθέτριας Λιν Ράμσεϊ ("Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν").

Η ελληνική "Αρκουδότρυπα" βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας

Το ντεμπούτο των Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου απέσπασε το σημαντικό βραβείο Europa Cinemas Label χάρη στο οποίο η ταινία θα μπορέσει να διανεμηθεί σε σινεμά της Γηραιάς Ηπείρου.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μια εβδομάδα γεμάτη σινεμά που μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και εάν δε βρεθείτε στη μακεδονική πόλη.

Είμαστε έτοιμοι για τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" της γενιάς του TikTok;

Το τρέιλερ της νέας ταινίας της οσκαρικής Έμεραλντ Φένελ ξεσήκωσε το ίντερνετ και τις σινεφίλ συζητήσεις.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (4-10/9)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.