The Last Face

Ένα χλιαρό love story συναντά μια αφελή κοινωνική καταγγελία στη χειρότερη στιγμή της σκηνοθετικής καριέρας του Σον Πεν.

The Last Face

Ένα χλιαρό love story συναντά μια αφελή κοινωνική καταγγελία στη χειρότερη στιγμή της σκηνοθετικής καριέρας του Σον Πεν.

The Last Face - εικόνα 1

Αν και από μια άποψη το «Άγνωστο Κορίτσι» των αδερφών Νταρντέν και το «The Last Face» του Σον Πεν προέρχονται από εντελώς διαφορετικούς κόσμους (που συναντήθηκαν στο τελευταίο Φεστιβάλ Κανών), οι δύο ταινίες μοιράζονται στον πυρήνα τους την ίδια προβληματική. Τη διαχείριση των ενοχών του δυτικού κόσμου απέναντι στην εξαθλίωση που βιώνουν οι χώρες του Τρίτου, κάτι που ο Σον Πεν μοιάζει να έχει πάρει προσωπικά. Έτσι, αν και ιδιαίτερα προσεκτικός στα σκηνοθετικά βήματά του (από το «Τρεις Μέρες Διορία» στην «Υπόσχεση» και στο «Ταξίδι στην Άγρια Φύση»), παρασύρεται τώρα σε ένα τριτοκλασάτο τουριστικο-καταγγελτικό ρομάντζο και στρατεύεται στο να ευαισθητοποιήσει τους ευδαίμονες και χοντρόπετσους συμπατριώτες του και όχι μόνο.

Συνεταίροι στο έγκλημα, οι οσκαρικοί Σαρλίζ-ο έρωτας απαιτεί θυσίες-Θερόν και Χαβιέ Μπαρδέμ υποδύονται τη διευθύντρια ενός διεθνούς οργανισμού ανθρωπιστικής βοήθειας κι ένα μαχητικό μέλος των Γιατρών του Κόσμου, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν τη σχέση τους ζωντανή σε μια πολιτικά εξεγερμένη και οικονομικά εξαθλιωμένη Λιβερία. Πόνος, κουράγιο, αίμα, δάκρυα και αυτοθυσία μπαίνουν στο σέικερ ενός φωσκολικού σεναρίου το οποίο κάνει συλλογή μελοδραματικών κλισέ, ενώ ο συνήθως λιτός πίσω από την κάμερα Σον Πεν φορτώνει όλο αυτό το ουμανιστικό πανηγύρι θλίψης και πάθους με στιλιζαρισμένες εικόνες διαφημιστικής εκστρατείας του Αφρικανικού Οργανισμού Τουρισμού. Πολύ λογικά τα περσινά γιουχαΐσματα από το Παλέ των Κανών ακούστηκαν μέχρι τη… Νίκαια.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 132΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

The Last Face

0,5
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 132 '
  • Σον Πεν

Η διευθύντρια ενός διεθνούς οργανισμού ανθρωπιστικής βοήθειας και ένα μαχητικό μέλος των Γιατρών του Κόσμου προσπαθούν να κρατήσουν τη σχέση τους ζωντανή σε μια πολιτικά εξεγερμένη και οικονομικά εξαθλιωμένη Λιβερία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Bullet Train

Καταιγιστική χορογραφία βίας, χαβαλέ και σινεφιλίας της σχολής "John Wick". Κατά περίπτωση διασκεδαστική, αλλά μπουκωμένη με αφηγηματικά τρικ που από ένα σημείο και μετά απλώς επαναλαμβάνονται αυτάρεσκα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
04/08/2022

Επίσημη Συμμετοχή

Μια πικρή σάτιρα του ναρκισσισμού που διέπει τον καλλιτεχνικό κόσμο, η οποία παρά το ακτινοβόλο χάρισμα των απολαυστικών πρωταγωνιστών της μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων, δείχνοντας αναποφάσιστη ως προς τις προθέσεις της.

Atlantic City

Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας και πέντε οσκαρικές υποψηφιότητες για μια τρυφερά πικρή ελεγεία πάνω στο τέλος μιας (αμερικανικής) εποχής.

Διακοπές με την Οικογένεια

Ο πετυχημένος stand-up κωμικός Τζο Κόι εμπνέεται από την αληθινή ζωή του για μια ελάχιστα αστεία, αφόρητα κοινότοπη και ξέχειλη από κλισέ φάρσα.

Το Μαγαζάκι της Κεντρικής Οδού

Μια από τις εμβληματικές ταινίες του τσεχοσλοβακικού νέου κύματος, βραβευμένη με ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Ένα γαλλικό βιογραφικό δράμα στην κορυφή του ελληνικού box office

Ο Ιούλιος αποχαιρέτισε τα θερινά σινεμά με χλιαρές εντυπώσεις και το "Άιφελ" ως εμπορικότερη ταινία του τετραημέρου.

Έρχεται το 15o Διεθνές Φεστιβάλ Animation Animasyros

Με πλούσια θεματική, εκπαιδευτικά εργαστήρια, προβολές και πληθώρα καλεσμένων που έχουν διακριθεί στη βιομηχανία του animation, η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει σημείο αναφοράς.