Η Συνωμοσία της Σκιάς

2,5

Θρίλερ σιωπών, ατμόσφαιρας και υπόγειας έντασης, η οποία βαδίζει –μέχρι το άστοχο, εκβιαστικό φινάλε– στα χνάρια της «Συνομιλίας» του Φράνσις Κόπολα.

Η Συνωμοσία της Σκιάς

Άνεργος εδώ και καιρό, ο Ντιβάλ αναλαμβάνει για έναν άγνωστης ταυτότητας εργοδότη να απομαγνητοφωνήσει μια σειρά συνομιλιών που υποκλέπτει ένας κοριός. Μια απλή, καλοπληρωμένη μα μυστηριώδης δουλειά, η οποία τον παγιδεύει στα δίχτυα μιας σκοτεινής πολιτικής συνωμοσίας. Θρίλερ σιωπών, ατμόσφαιρας και υπόγειας έντασης, η οποία βαδίζει –μέχρι το άστοχο, εκβιαστικό φινάλε– στα χνάρια της «Συνομιλίας» του Φράνσις Κόπολα.

Η Συνωμοσία της Σκιάς - εικόνα 1

Παρακολουθώντας τη «Συνωμοσία της Σκιάς», είναι αδύνατο να μη φέρεις αργά ή γρήγορα στο νου σου τη «Συνομιλία» του Φράνσις Κόπολα, καθώς το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ταλαντούχου Τομά Κρουιτόφ κουβαλάει έντονα το γοητευτικό κινηματογραφικό άρωμα των αμερικανικών πολιτικών θρίλερ του ’70. Λιτό, ατμοσφαιρικό, με σημασία στη λεπτομέρεια και την αξία της σιωπής, αυτό το υπόγειας έντασης γαλλικό φιλμ περιγράφει καίρια έναν δαιδαλώδη κόσμο σκοτεινών κινήτρων και διαπλεκόμενων συμφερόντων, ακολουθώντας τον εδώ και καιρό άνεργο Ντιβάλ, ο οποίος­ αναλαμβάνει για έναν άγνωστης ταυτότητας εργοδότη να απομαγνητοφωνήσει μια σειρά συνομιλιών που υποκλέπτει ένας κοριός.

Μια εύκολη, καλοπληρωμένη μα μυστηριώδης δουλειά, η οποία παγιδεύει τον «συνάδελφο» του Χάρι Κάουλ (ο Τζιν Χάκμαν της «Συνομιλίας») στα δίχτυα μιας επικίνδυνης συνωμοσίας. Υποδειγματικός στη χαμηλότονη ερμηνεία του, ο Φρανσουά Κλιζέ ζωντανεύει έναν βουτηγμένο στην (ψυχολογική, ηθική και πολιτική) αδράνεια χαρακτήρα, που κάποια στιγμή αποφασίζει να δράσει. μόνο που αυτή η δραματικά εύστοχη επιλογή πραγματώνεται με έναν άστοχο κι εκβιαστικό σεναριακό τρόπο, στερώντας έτσι από ένα στιβαρό θρίλερ την κομψή κορύφωση που θα του άξιζε.

Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Συνωμοσία της Σκιάς

La Mecanique de l' Ombre
2,5
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 88 '
  • Τομά Κρουιτόφ

Άνεργος εδώ και καιρό, ο Ντιβάλ αναλαμβάνει για έναν άγνωστης ταυτότητας εργοδότη να απομαγνητοφωνήσει μια σειρά συνομιλιών που υποκλέπτει ένας κοριός. Μια απλή, καλοπληρωμένη μα μυστηριώδης δουλειά, η οποία τον παγιδεύει στα δίχτυα μιας σκοτεινής πολιτικής συνωμοσίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Crew United Day": Masterclass και δωρεάν προβολές στο πλαίσιο των 29ων Νυχτών Πρεμιέρας

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της Crew United Greece από τη Βένια Βέργου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2023

Είδαμε το "Χάος" στη Β’ Εθνική Ποδοσφαίρου

Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών δεν αφήνει περιθώρια άγνοιας για το τι συμβαίνει στην επαγγελματική κατηγορία.

Το "Eras Tour" της Τέιλορ Σουίφτ έρχεται στα Village

Η μεγάλη οθόνη του πολυκινηματογράφου φιλοξενεί τη συναυλιακή ταινία από την πρόσφατη τουρνέ της ποπ σταρ.

Σεμινάρια ιστορίας του κινηματογράφου από τον Χρήστο Μήτση

Μάθετε τα πάντα για το παρελθόν και το παρόν της έβδομης τέχνης από τον πολύπειρο κριτικό κινηματογράφου του "α".

Τα μουσικά ντοκιμαντέρ που "δονούν" τις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας

Χαρτογραφούμε τα φιλμ τεκμηρίωσης που μας συστήνουν από την αρχή αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες στη διαχρονικά πιο μαζικά αγαπημένη ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Saw X

Η κινηματογραφική χυδαιότητα χτυπάει κόκκινο στο σαδιστικότερο και πλέον ανερμάτιστο torture porn όλου του franchise.

Γυρίσματα της Τύχης

Τα ανθρώπινα πάθη και οι συμπτώσεις της μοίρας διασταυρώνονται σε μια γουντιαλενικά χαριτωμένη, εντελώς ανάλαφρη και γαλλόφωνη "διασκευή" του αριστουργηματικού "Match Point".