Η Χορεύτρια

2

Ο ορισμός της τυπικής, αδιάφορα καλοστημένης βιογραφίας που δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε κάτι και δεν υστερεί εξόφθαλμα πουθενά.

Η Χορεύτρια

Ο ορισμός της τυπικής, αδιάφορα καλοστημένης βιογραφίας που δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε κάτι και δεν υστερεί εξόφθαλμα πουθενά.

Η Χορεύτρια - εικόνα 1

Από τις εμβληματικές φιγούρες της μπελ επόκ, η Λόι Φούλερ ήταν μία από τις πρωτοπόρους του μοντέρνου χορού, με θαυμαστές όπως ο Τουλούζ Λοτρέκ, ο Ογκίστ Ροντέν, ο Στεφάν Μαλαρμέ και η Μαρί Κιουρί. Η πρώτη ταινία της Στέφανι ντι Τζιούστο ακολουθεί τη διαδρομή της από την αγροτική Αμερική και τις τραγικές οικογενειακές της περιπέτειες εκεί μέχρι τη θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης και κατόπιν τα Φολί Μπερζέρ και την Όπερα του Παρισιού.

Καλουπωμένη σε ένα τυποποιημένα βιογραφικό σενάριο, στο οποίο έχει βάλει το χεράκι του και ο μόνιμος συνεργάτης του Ζακ Οντιάρ Τομά Μπιντεγκέν, η «Χορεύτρια» αποτελεί τον ορισμό του κινηματογραφικά συντηρητικού, αδιάφορα καλοστημένου δράματος εποχής που δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε κάτι και δεν υστερεί εξόφθαλμα πουθενά. Όσο φιλότιμα κι αν προσπαθεί η Σοκό (του «Stopover»), οι περιγραφικές εικόνες της δεν παθιάζονται με την αποφασιστική μα απόμακρη για τον θεατή ηρωίδα τους, την οποία επισκιάζει με την παρουσία της στην οθόνη η προστατευόμενή της, η Ισιδώρα Ντάνκαν της Λίλι-Ρόουζ Ντεπ (κόρη των Τζόνι Ντεπ και Βανέσα Παραντί).

Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Χορεύτρια

La Danseuse
2
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 108 '
  • Στέφανι Ντι Τζιούστο

Η ζωή της πρωτοπόρου χορεύτριας και ειδώλου της μπελ επόκ Λόι Φούλερ, η οποία από την αγροτική Αμερική βρέθηκε στη θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης και κατόπιν στα Φολί Μπερζέρ και στην Όπερα του Παρισιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.