Creepy

2

Επιβλητική ατμόσφαιρα, ανησυχητικές εικόνες κι ένας φιλόδοξος συνδυασμός ταινίας τρόμου, αστυνομικής ιστορίας, ψυχολογικού θρίλερ και οικογενειακού δράματος που σκοντάφτει σε λογικά άλματα, αβέβαια κίνητρα και μια ελάχιστα πειστική πλοκή.

Creepy

Επιβλητική ατμόσφαιρα, ανησυχητικές εικόνες κι ένας φιλόδοξος συνδυασμός ταινίας τρόμου, αστυνομικής ιστορίας, ψυχολογικού θρίλερ και οικογενειακού δράματος που σκοντάφτει σε λογικά άλματα, αβέβαια κίνητρα και μια ελάχιστα πειστική πλοκή.

Creepy - εικόνα 1

Μετά το ελεγειακό δράμα «Ταξίδι­ στην Άλλη Όχθη», ο Κιγιόσι Κουρο­σάβα επιστρέφει στο αγαπημένο του είδος, το θρίλερ («The Cure», «Pulse», «Serpent’s Path»), και σε έναν καθηγητή Εγκληματολογίας, ο οποίος αναλαμβάνει να εξετάσει την παλιά, ανεξιχνίαστη υπόθεση εξαφάνισης μιας οικογένειας. Την ίδια στιγμή αρχίζει να διαπιστώνει πως ο παράξενος γείτονας του σπιτιού στο οποίο έχει μόλις μετακομίσει με τη γυναίκα του συμπεριφέρεται όλο και πιο ύποπτα. Παίρνοντας το χρόνο του, ο Κουροσάβα αναπτύσσει μια πλοκή που κινείται σαν σε λαβύρινθο, ενώ αφήνει ίχνη ταινίας τρόμου, αστυνομικής ιστορίας, ψυχολογικού θρίλερ κι ενός οικογενειακού δράματος πάνω στην έλλειψη επικοινωνίας.

Και αν οι εικόνες του Γιαπωνέζου δημιουργού καταφέρνουν στο μεγαλύτερο μέρος του φιλμ να ισορροπήσουν ανάμεσα στους κώδικες όλων αυτών των ειδών, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το πραγματολογικά αφελές σενάριο, το οποίο χειρίζεται αμήχανα σκηνές έντασης και αντιπαραθέσεις χαρακτήρων. Έτσι, πιασμένο σε αβέβαια κίνητρα και λογικά άλματα, το πραγματικά ανατριχιαστικό στοιχείο του «Creepy», συνδεδεμένο με το βαθιά ανθρώπινο, παραμένει μια απλή υπόνοια και μια χαραμισμένη ευκαιρία.

Ιαπωνία. 2016. Διάρκεια: 130΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Creepy

2
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 130 '
  • Κιγιόσι Κουροσάβα

Ο πρώην αστυνομικός και νυν καθηγητής Εγκληματολογίας Τακακούρα αναλαμβάνει να εξετάσει την παλιά, ανεξιχνίαστη υπόθεση εξαφάνισης μιας οικογένειας, την ώρα που αρχίζει να διαπιστώνει πως ο παράξενος γείτονάς του έχει μια όλο και πιο ύποπτη συμπεριφορά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.