Τρεχάτε Ποδαράκια μου

Animation με σεναριακά και σχεδιαστικά κενά, που έχει όμως έναν ακαταμάχητα γλυκό ήρωα, το αξιαγάπητο μπιγκλ Όζι

Τρεχάτε Ποδαράκια μου

Το αξιαγάπητο μπιγκλ Όζι φιλοξενείται για ένα μήνα στην υποτιθέμενα υπερπολυτελή πανσιόν για σκύλους «Γάργαρο Ρυάκι». Μόνο που η σκληρή αλήθεια είναι ότι αυτή αποτελεί μια επιχείρηση-βιτρίνα η οποία καλύπτει μια φυλακή υποχρεωτικής εργασίας, σε ένα animation με σεναριακά και σχεδιαστικά κενά, που έχει όμως έναν ακαταμάχητα γλυκό ήρωα.

Τρεχάτε Ποδαράκια μου - εικόνα 1

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι το animation είναι ένα από τα δυναμικότερα κινηματογραφικά είδη, το οποίο διανύει μάλιστα παρατεταμένη περίοδο ακμής. Τρανή απόδειξη η σκυλο-περιπέτεια «Τρεχάτε Ποδαράκια μου», η οποία αποτελεί μια συμπαραγωγή ισπανικών και καναδικών εταιρειών, δύο περιφερειακών κινηματογραφικών δυνάμεων που διεκδικούν το δικό τους μερίδιο σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά. Αξιαγάπητος ήρωας του animation ο Όζι, ένα μπιγκλ που φιλοξενείται για ένα μήνα στην υποτιθέμενα υπερπολυτελή πανσιόν για σκύλους «Γάργαρο Ρυάκι». Μόνο που η σκληρή αλήθεια είναι ότι αυτή αποτελεί μια επιχείρηση-βιτρίνα η οποία καλύπτει μια φυλακή υποχρεωτικής εργασίας!

Από τη σύνοψη και μόνο μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι η ιστορία κάνει σεναριακά… άλματα επιπέδου σκυλο-επίδειξης, με τον Ισπανό Χουάν Ραμόν Ρουίζ ντε Σομαβία να γράφει μια υπερβολικά παιδική και ασύνδετη ιστορία που σίγουρα δεν ταιριάζει σε ένα τόσο «μεγάλο» όνομα. Επιπλέον, σημειώστε ότι ο σχεδιασμός έχει αρκετά προβλήματα, αφού οι φωτιές μοιάζουν ψεύτικες και αρκετοί σκυλο-χαρακτήρες έχουν προβλήματα στην κίνηση. Τις εντυπώσεις όμως κερδίζει ο γλυκούλης Όζι, που σώζει οριακά την παρτίδα καθώς αποτελεί τον μοναδικό ήρωα που πατάει και στα τέσσερα πόδια του.

Ισπανία, Καναδάς. 2016. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Τρεχάτε Ποδαράκια μου

Ozzy
2
  • Animation
  • 2016
  • Διάρκεια: 90 '
  • Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ

Το αξιαγάπητο μπιγκλ Όζι φιλοξενείται για ένα μήνα στην υποτιθέμενα υπερπολυτελή πανσιόν για σκύλους «Γάργαρο Ρυάκι». Μόνο που η σκληρή αλήθεια είναι ότι αυτή αποτελεί μια επιχείρηση-βιτρίνα η οποία καλύπτει μια φυλακή υποχρεωτικής εργασίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και κυκλοφορία για το "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου

Η υβριδική μικρού μήκους του σκηνοθέτη του "Τετάρτη 04:45" παρουσιάζεται στο διεθνές κοινό προτού βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

Η "Musa" του Νίκου Νικολόπουλου στην Ταινιοθήκη

Η "χειροποίητη" ταινία συνδυάζει μεθόδους του κλασικού κινηματογράφου με μεθόδους video art.

Οι Coldplay στα Village Cinemas σε ζωντανή αναμετάδοση

Η συναυλία θα μεταδίδεται από την Αργεντινή σε πραγματικό χρόνο, μέσω δορυφόρου.

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.