Οδηγός Cinema

Η Μεγάλη Αναμονή

Αργή και σιωπηλή μελέτη πάνω στην απώλεια, την αποδοχή της πραγματικότητας και τη διαχείριση της αλήθειας από έναν υπερβολικά φορμαλιστή πρώην βοηθό σκηνοθέτη του Πάολο Σορεντίνο.

Η Μεγάλη Αναμονή

Η Άννα έχει θάψει μόλις τον μοναχογιό της, όταν δέχεται την επίσκεψη της φιλενάδας του, η οποία έχει έρθει στη Σικελία για να τον βρει. Ανίκανη να της αποκαλύψει την αλήθεια, περιμένει μαζί της την επιστροφή του. Αργή και σιωπηλή μελέτη πάνω στην απώλεια, την αποδοχή της πραγματικότητας και τη διαχείριση της αλήθειας από έναν υπερβολικά φορμαλιστή πρώην βοηθό σκηνοθέτη του Πάολο Σορεντίνο.

Η Μεγάλη Αναμονή - εικόνα 1

Η Άννα έχει θάψει μόλις τον μοναχογιό της, όταν δέχεται την επίσκεψη της φιλενάδας του, η οποία έχει έρθει στη Σικελία για να τον βρει. Ανίκανη να της αποκαλύψει την αλήθεια, περιμένουν μαζί την επιστροφή του, σε μια αργή και σιωπηλή μελέτη πάνω στην απώλεια, την αποδοχή της πραγματικότητας και τη διαχείριση της αλήθειας, που με το ένα πόδι πατά στη Σικελία και με το άλλο στον Πάολο Σορεντίνο. Το νησί του ιταλικού Νότου προμηθεύει αφενός τη σεναριακή ιδέα, από το θεατρικό του Σικελού Λουίτζι Πιραντέλο «Η ζωή που σου έχω δώσει», και αφετέρου το στεγνό ηλιόλουστο τοπίο που αντιπαρατίθεται στο «εσωτερικό» σκοτάδι του σπιτιού και των συναισθημάτων.
Από την άλλη ο Σορεντίνο, στην «Τέλεια Ομορφιά» του οποίου ο Μεσίνα­ ήταν βοηθός σκηνοθέτη, δανείζει το κομψό στιλιζάρισμά του, το οποίο όμως εδώ δεν διαθέτει το ανάλογο κινηματογραφικό βάθος. Υπερβολικά φορμαλιστής, ο Μεσίνα πλειοδοτεί σε σιωπές, δραματικά close ups και χριστιανικούς συμβολισμούς (από την ταφή στην ανάσταση), αφήνοντας την εκφραστικότατη Ζιλιέτ Μπινός να κάνει όλη τη βρόμικη δραματική δουλειά.

Ιταλία, Γαλλία. 2015. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: STRADA FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μεγάλη Αναμονή

L' Attesa
2
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 110 '

Η Άννα έχει θάψει μόλις τον μοναχογιό της, όταν δέχεται την επίσκεψη της φιλενάδας του, η οποία έχει έρθει από το Παρίσι στη Σικελία για να τον βρει. Ανίκανη να της αποκαλύψει την αλήθεια, περιμένει μαζί της την επιστροφή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Σκηνές Από Ένα Γάμο

Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας για την κινηματογραφική εκδοχή μιας τηλεοπτικής μίνι σειράς, στην οποία ο Μπέργκμαν αποδομεί επώδυνα την κοινωνική αυταπάτη του "ευτυχισμένου γάμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
20/01/2022

Έρημη Χώρα

Ελεγειακό τέμπο, στεγνή, λιτή αφήγηση, αίσθηση υπαρξιακού θρίλερ: με το μελαγχολικά μεγαλόπρεπο στιλ ενός Μπέλα Ταρ, ο πρωτοεμφανιζόμενος Μπαχραμί αποχαιρετά πικρά έναν ολόκληρο τρόπο ζωής που συμπαρασύρει ανθρώπους, ελπίδες και αξίες.

Latin Noir

Τηλεοπτικής λογικής, διεξοδική και εμπεριστατωμένη (ιστορικά και πολιτικοκοινωνικά) λογοτεχνική ανάλυση του σύγχρονου αστυνομικού μυθιστορήματος της Νότιας Αμερικής.

"Scream" εναντίον "Spider-man". Τι είδαν οι Αμερικανοί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο;

Μετά από ένα μήνα στην κορυφή του box office, το "Spider-man: No Way Home" υποκλίθηκε στην αιματοβαμμένη επιστροφή του Ghostface.

Το "Scream" τρόμαξε για τα καλά τους Έλληνες θεατές

Με 20.697 εισιτήρια το προηγούμενο τετραήμερο (13-16/1) το πολυαναμενόμενο τρομο-σίκουελ ξεπέρασε τον άτρωτο μέχρι τώρα "Spider-man".

Θα δούμε στη χώρα μας την "Τραγωδία του Μάκβεθ";

Η καινούρια ταινία του Τζόελ Κοέν με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον πάει κατευθείαν για Όσκαρ, αλλά δεν έχει (ακόμα;) κινηματογραφική διανομή στην Ελλάδα.

Πράκτορες 355

Κατασκοπική περιπέτεια της σειράς, η οποία αναβαθμίζεται ως (κοσμοπολίτικη) παραγωγή λόγω του θηλυκού all-star cast της.