Blair Witch: Η Επιστροφή

Θολό, θορυβώδες, ανέμπνευστο και τελικά εντελώς αναίτιο reboot (παρά σίκουελ) του κλασικού «The Blair Witch Project».

Blair Witch: Η Επιστροφή

Θολό, θορυβώδες, ανέμπνευστο και τελικά εντελώς αναίτιο reboot (παρά σίκουελ) του κλασικού «The Blair Witch Project».

Blair Witch: Η Επιστροφή - εικόνα 1

Λανσάροντας τη μόδα του found footage και αλλάζοντας καταλυτικά τη σύγχρονη ταινία τρόμου, το χρυσοφόρο «The Blair Witch Project» (1999) ακολουθήθηκε από ένα βιαστικό και αποτυχημένο σίκουελ («Το Βιβλίο των Σκιών»), αφήνοντας για χρόνια τη μάγισσα του Μπλερ στην ησυχία της. Όμως καινούργιο υλικό­ από την εξαφάνιση της αδερφής του στους Μαύρους Λόφους φέρνει τώρα τον Τζέιμς και τρεις φίλους του μέχρις εκεί, αναζητώντας τα ίχνη της. Μαζί και μια σειρά από κάμερες χειρός, αφτιού (ένα είδος blue tooth) ή φορτωμένες σε drone, οι οποίες καταγράφουν τους πάντες και τα πάντα που αφορούν την αρχικά χαρωπή, μα γρήγορα τρομακτική αυτήν περιήγηση στα δάση της Νέας Αγγλίας. Το υποτιθέμενο found footage που παρακολουθούμε δεν είναι παρά ένα θολό, θορυβώδες, ανέμπνευστο και τελικά εντελώς αναίτιο reboot (παρά σίκουελ) του κλασικού «The Blair Witch Project», από το οποίο απουσιάζει κάθε αίσθηση ακατέργαστου ρεαλισμού (το τρικ έχει κουραστεί απελπιστικά), οποιαδήποτε νύξη στη σχέση παλιού­ και νέου κόσμου (και των πολιτισμικών αξιών τους) ή κάποιο σχόλιο πάνω σε μια κοινωνία που κινηματογραφεί τον ίδιο της τον αφανισμό (από ένα παρελθόν που δεν μπορεί να κατανοήσει). ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Blair Witch: Η Επιστροφή

Blair Witch
  • Τρόμου
  • 2016
  • Διάρκεια: 89 '
  • Άνταμ Γουίνγκαρντ

Καινούργιο υλικό από την υπόθεση εξαφάνισης της αδερφής του πριν από χρόνια στους Μαύρους Λόφους φέρνει τον νεαρό Τζέιμς και τρεις φίλους του μέχρις εκεί, αναζητώντας τα ίχνη της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ζαχαρία Μαυροειδή, πώς έφτιαξες την ελληνική κομεντί του καλοκαιριού;

Με το "Καλοκαίρι της Κάρμεν" ο ταλαντούχος σκηνοθέτης παραδίδει μια σπιρτόζικη και διασκεδαστική ρομαντική κωμωδία, με επίκεντρο τις ερωτικές περιπέτειες ενός τριαντάρη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
13/06/2024

Το Καλοκαίρι της Κάρμεν

Αλμοδοβαρική κομεντί, η οποία ξεκινάει σε ξέφρενο queer τόνο, ισορροπεί ως μια παιχνιδιάρικη σάτιρα αστικής επιβίωσης και καταλήγει σαν μια τρυφερή ιστορία φιλίας με απολαυστικές σινεφίλ αναφορές.

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2

Διασκεδαστικό και ταυτόχρονα σκεπτόμενο σίκουελ της κορυφαίας animation δημιουργίας της Pixar. Αστείο και ψυχαναλυτικό, ευρηματικό και ευαίσθητο, επαναλαμβάνει κεφάτα μια δοκιμασμένη συνταγή.

Φρίμοντ

Οδοιπορικό αναζήτησης ανθρώπινης επικοινωνίας μέσα σ’ έναν κόσμο πολυπολιτισμικής μοναξιάς. Με αναζωογονητικό χιούμορ, κατασταλαγμένη σοφία και τη γήινη, απολαυστική απλότητα του πρώιμου Τζάρμους.

Παριζιάνικες Ιστορίες

Σπονδυλωτή, αλλά άνευρη κωμωδία, η οποία προσπαθεί αδέξια να φιλοσοφήσει και να εκβιάσει ένα γλυκόπικρα αισιόδοξο συναίσθημα.

Ο Κακός Ηθοποιός

Η βασική ιδέα ενός πιθανού θεατρικού δράματος αναπτύσσεται σαν ένα διαλογικό ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο διατυμπανίζει τις καταγγελίες του με εκκωφαντικό διδακτισμό και ασυγχώρητη μελοδραματική υπερβολή.

Η Αόρατη Μάχη

Τολμηρή, μα άνιση και παρατραβηγμένη σάτιρα των ανατολίτικων περιπετειών πολεμικών τεχνών. Δεν παίρνει ποτέ τον εαυτό της στα σοβαρά, προοριζόμενη για ξέφρενες μεταμεσονύχτιες προβολές.