Ο Δρόμος για το Λα Παζ

Ένα περιπετειώδες ταξίδι στη θαυμαστή λατινοαμερικάνικη γη σε ένα συγκινητικό road movie που αποτελεί το βραβευμένο ντεμπούτο του Φρανσίσκο Βαρόνε.

Ο Δρόμος για το Λα Παζ

Ο Σεμπαστιάν μετακομίζει μαζί με τη φίλη του σε ένα νέο διαμέρισμα στο Μπουένος Άιρες. Μόνο που το τηλέφωνο που βρίσκουν εκεί ανήκει σε μια εταιρεία μεταφορών. Με τις οικονομικές δυσκολίες να τον πνίγουν, ο νεαρός Αργεντινός αποφασίζει να δουλέψει ως παράνομος ταξιτζής. Μια μέρα ένας ηλικιωμένος πελάτης θα του ζητήσει να τον μεταφέρει στο Λα Παζ της Βολιβίας έναντι αδρής αμοιβής και κάπως έτσι ξεκινάει ένα περιπετειώδες ταξίδι στη θαυμαστή λατινοαμερικάνικη γη, σε ένα συγκινητικό road movie που αποτελεί το βραβευμένο ντεμπούτο του Φρανσίσκο Βαρόνε.

Ο Δρόμος για το Λα Παζ - εικόνα 1

Ο Σεμπαστιάν μετακομίζει μαζί με τη φίλη του σε ένα νέο διαμέρισμα στο Μπουένος Άιρες. Μόνο που το τηλέφωνο που βρίσκουν εκεί ανήκει σε μια εταιρεία μεταφορών. Με τις οικονομικές δυσκολίες να τον πνίγουν, ο νεαρός Αργεντινός αποφασίζει να απαντήσει τελικά στις ασταμάτητες κλήσεις και να δουλέψει ως παράνομος ταξιτζής. Μια μέρα ένας ηλικιωμένος πελάτης θα του ζητήσει να τον μεταφέρει στο Λα Παζ της Βολιβίας έναντι αδρής αμοιβής. Κάπως έτσι ο Σεμπαστιάν και ο Χαλίλ ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι στη θαυμαστή λατινοαμερικάνικη γη, σε ένα συγκινητικό road movie που αποτελεί το βραβευμένο ντεμπούτο του Φρανσίσκο Βαρόνε.

Χρησιμοποιώντας ένα αταίριαστο πρωταγωνιστικό δίδυμο, ο νεαρός σκηνοθέτης στήνει ένα ενδιαφέρον οδοιπορικό, που όσο γράφει το κοντέρ χιλιόμετρα τόσο θέτει ερωτήματα­ πάνω στη διαφορετικότητα, στην πνευματικότητα, στον κομφορμισμό, στο τέλος του «αργεντίνικου ονείρου» αλλά και στα προσωπικά βαρίδια που πρέπει να ξεφορτωθεί ο καθένας μας για να πάει μπροστά. Το χαμηλότονο φιλμ, διαθέτοντας χιούμορ και αβίαστους προβληματισμούς, θα έφτανε με μεγαλύτερη επιτυχία στον κινηματογραφικό προορισμό του αν ήταν πιο απρόβλεπτο, απέφευγε τις σεναριακές ευκολίες (οι ληστές-καρικατούρες) και, κυρίως, τη φολκλορική απεικόνιση της μουσουλμανικής κοινότητας της Αργεντινής.

Αργεντινή. 2015. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: DANAOS FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Δρόμος για το Λα Παζ

Camino a La Paz
2,5
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 94 '
  • Φρανσίσκο Βαρόνε

Ο Σεμπαστιάν μετακομίζει μαζί με τη φίλη του σε ένα νέο διαμέρισμα στο Μπουένος Άιρες. Μόνο που το τηλέφωνο που βρίσκουν εκεί ανήκει σε μια εταιρεία μεταφορών. Με τις οικονομικές δυσκολίες να τον πνίγουν, ο νεαρός Αργεντινός αποφασίζει να δουλέψει ως παράνομος ταξιτζής. Μια μέρα ένας ηλικιωμένος πελάτης θα του ζητήσει να τον μεταφέρει στο Λα Παζ της Βολιβίας έναντι αδρής αμοιβής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.

Η Πρόσκληση

Κωμικά γραφικοί και ελάχιστα τρομακτικοί βρικόλακες προσπαθούν αδέξια να κρυφτούν πίσω από ένα love story βγαλμένο από Βίπερ Νόρα.

Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους

Το πιο αγαπημένο θέμα των σύγχρονων animations είναι η κινητήριος δύναμη μιας καλοστημένης και διασκεδαστικής εξωτικής περιπέτειας αλά Ιντιάνα Τζόουνς… τζούνιορ.

Πνεύμα Από Σπίτι

Πολύ φασαρία για το τίποτα άνω των δέκα ετών, σε ένα ρώσικο animation ανεκμετάλλευτων ιδεών και χιλιοχρησιμοποιημένων τρικ.